Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedepse uşoare

Condamnări cu suspendare pentru contrabandiştii de ţigări din „lotul” poliţistului de frontieră Davidean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pedepse simple pentru indivizii trimişi în judecată în „lotul” poliţistului de frontieră Doru Mihai Davidean şi a fostului viceprimar din Frătăuţii Noi Ştefan Mihai Babalean. Pentru 16 din cele 19 persoane judecate, Tribunalul Suceava a dat ieri condamnări cu suspendare. Pentru alte trei persoane, printre care şi agentul Davidean, s-a dispus disjungerea dosarului şi continuarea judecăţii. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Dan Florin Irimescu, de 34 de ani, din Bilca, a fost găsit vinovat pentru trei infracţiuni, constituire de grup infracţional organizat – doi ani de închisoare, contrabandă – trei ani de închisoare, respectiv trecere ilegală a frontierei de stat – o lună închisoare. Cele trei condamnări au fost contopite şi s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, dar judecătorul a decis să suspende sub supraveghere executarea pedepsei.

Mihai Cioată, de 32 de ani, din Bilca, a fost judecat pentru aceleaşi fapte. Condamnările sunt: un an şi zece luni pentru constituire de grup infracţional organizat, doi ani pentru contrabandă şi o lună pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. A rămas cu pedeapsa cea mai grea, doi ani, care, de asemenea, a fost suspendată sub supraveghere.

Aceleaşi trei infracţiuni şi aceeaşi concluzie de suspendare a pedepsei sub supraveghere s-au reţinut şi în sarcina lui Claudiu Vasile Bodnar, în vârstă de 30 de ani. Acesta a fost condamnat la un an şi şase luni pentru constituire de grup infracţional organizat, un an şi opt luni pentru contrabandă şi o lună pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

 

Soţ şi soţie, condamnaţi la pachet

Mihai Ovadiuc, de 42 de ani, din Dărmăneşti, a fost acuzat şi condamnat, pentru sprijinirea a unui grup infracţional organizat, la pedeapsa de doi ani şi zece luni, şi pentru contrabandă, la trei ani de închisoare. Pedeapsa a fost, ca şi în precedentele cazuri, suspendată sub supraveghere. Violeta Ovadiuc, de 36 de ani, soţia lui Mihai Ovadiuc, a fost condamnată la un an şi şase luni cu suspendare sub supraveghere pentru complicitate la infracţiunea de contrabandă.

Ovidiu Cornel Vîslă, de 30 de ani, din Frătăuţii Noi, are două infracţiuni, sprijinirea unui grup infracţional organizat – zece luni de închisoare, respectiv contrabandă – un an de închisoare.

Adrian Liviu Horodnic, de 38 de ani, din Frătăuţii Noi, a fost găsit vinovat pentru contrabandă şi condamnat la şase luni de închisoare. Suceveanul Ionuţ Sandu, de 25 de ani, a primit zece luni de închisoare pentru contrabandă, în timp ce Adrian Stăniloiu, de 26 de ani, din Bucureşti, a fost condamnat la doi ani de închisoare, tot pentru contrabandă.

Lista condamnaţilor îl mai cuprinde pe Dumitru Ciornei, de 51 de ani, din Suceava, cu o pedeapsă de un an de închisoare pentru contrabandă, dar şi pe Cristian Iulian Girigan, de 31 de ani, din Dărmăneşti, opt luni de închisoare pentru aceeaşi infracţiune.

Tribunalul Suceava a mai decis să-i condamne şi pe Dan Bulboacă, de 39 de ani, din Arbore, şase luni pentru contrabandă, dar şi pe Vasile Ţicşă, de 40 de ani, din Iaslovăţ, zece luni de închisoare pentru contrabandă.

Aceeaşi infracţiune de contrabandă i-a adus lui Doru Andrei Popa, de 22 de ani, din Galaţi, o condamnare de opt luni de închisoare, în timp ce Elena Macoveiciuc, de 22 de ani, din Dărmăneşti, a fost condamnată la un an de închisoare.

 

Pedepsele fostului viceprimar Babalean, contopite cu o condamnare anterioară

În acelaşi dosar a mai fost găsit vinovat şi Mihai Ştefan Babalean, de 44 de ani, fost viceprimar în Frătăuţii Noi. El a primit o condamnare de un an şi zece luni pentru constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv doi ani pentru complicitatea la contrabandă. Judecătorii au constatat că infracţiunile sunt comise în concurs cu cele pentru care Babalean a fost condamnat definitiv în septembrie 2010 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel încât au contopit pedepsele, rămânând în picioare vechea pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare.

 

Dosarul privindu-l pe poliţistul de frontieră Davidean a fost disjuns

O altă decizie importantă din acest dosar este aceea că judecata în cazul agentului Doru Mihai Davidean va continua. Cauza a fost disjunsă nu doar pentru poliţistul de frontieră amintit, ci şi pentru alte două persoane, respectiv Liliana Cioată şi Ancuţa Bodnar.

De asemenea, latura civilă din acest dosar a fost disjunsă şi urmează să facă obiectul unui alt proces.

 

Pentru ce au fost judecaţi

Potrivit rechizitoriului, capii reţelei erau inculpaţii Dan Florin Irimescu, Mihai Cioată şi Claudiu Vasile Bodnar, care ţineau legătura cu cetăţenii ucraineni care le furnizau ţigări de contrabandă, ocupându-se şi de introducerea mărfii ilicite în ţară, precum şi de valorificarea tutunului.

Ştefan Mihai Babalean asigura paza traseelor prin care erau introduse ţigările de contrabandă şi ţinea legătura cu cumnatul său, Davidean, care îi furniza informaţii despre direcţia de deplasare a patrulelor poliţiei de frontieră şi a aparatelor de termoviziune.

Reţeaua, care a fost destructurată în decembrie 2006, a adus prejudicii statului român, prin ţigările aduse ilegal peste fâşia verde, de aproximativ 800.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări cu suspendare pentru contrabandiştii de ţigări din „lotul” poliţistului de frontieră Davidean.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Condamnări cu suspendare pentru contrabandiştii de ţigări din „lotul” poliţistului de frontieră Davidean1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(23 mar 2012, 15:41:36
davidean, este nevinovat!
cum o sa-i dovedeasca vinovatia diicot ?cunosc cazul bine,nu sunt probe in dosar care sa-i dovedeasca vinovatia doar simple supoziti,insuficiente pentru o condamnare chiar si cu suspendare...aduce-ti probe adevarate militienilor nu va bateti joc de oameni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei