Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plângere

Poliţist acuzat de fabricarea unui dosar de un ceferist anchetat pentru furt de lemn din vagoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un impiegat CFR care îşi are locul de muncă la Gara Vatra Dornei, anchetat şi găsit vinovat pentru furt de lemn dintr-un vagon, cere ca dosarul său penal să fie reanalizat şi acuză că poliţistul care l-a instrumentat, precum şi cei doi martori nu au făcut decât să construiască o poveste prin care el să fie incriminat. Deşi a depus foarte multe reclamaţii, atât la şefii săi de la CFR cât şi la foruri superioare din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, impiegatul nu a avut deocamdată câştig de cauză.

 

De ce se face vinovat impiegatul, conform anchetei deja finalizate  

Nelu Dănilă are vârsta de 57 de ani şi lucrează la CFR de 34 de ani. Este din Vatra Dornei şi în aproape toată activitatea sa în domeniul feroviar a activat ca impiegat în Gara Vatra Dornei (Gara Mare, cum este ea cunoscută, prima de la intrarea dinspre Câmpulung Moldovenesc). Tot în sediul gării îşi are sediul şi Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Vatra Dornei, unde şef de post este subofiţerul Petru Bamboi.

Fapta pentru care impiegatul s-a ales cu dosar penal s-a petrecut pe 9 mai 2011. Atunci, Dănilă, aflat în timpul orelor de serviciu, ar fi sustras patru buşteni răşinoase dintr-un vagon de marfă, creând un prejudiciu de 250,43 de lei. În respectivul dosar penal au cântărit decisiv declaraţiile a doi martori, tot din cadrul CFR, care au spus că l-au văzut pe impiegat urcat pe platforma unui vagon, unul chiar relatând cum impiegatul i-a cerut voie să ia câţiva buşteni din vagoane, „pentru a-şi construi un balansoar la domiciliul său”.

Cam aşa arată pe scurt dosarul care îl incriminează pe impiegat, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei stabilind că învinuitul este vinovat, însă cum prejudiciul este mic, iar fapta nu prezintă gradul de pericol social concret al unei asemenea infracţiuni este suficientă o amendă administrativă, în cuantum de 1.000 de lei.

 

Dănilă: „Este practic un dosar fabricat, de la un capăt la altul”

Învinuitul din dosar respinge însă vehement toată povestea, iar varianta sa este cu totul diferită.

Nelu Dănilă a declarat: „Este practic un dosar fabricat, de la un capăt la altul, însă nimeni nu a vrut să-mi ia niciodată în considerare argumentele. În ziua respectivă eu eram de serviciu şi nu am făcut decât să rog pe cineva să îndepărteze din gabaritul căii ferate cei patru buşteni, care erau căzuţi din vagon şi puneau în pericol siguranţa feroviară. Lemnul nu a ajuns niciodată la domiciliul meu şi acum aflându-se într-un depozit din zona gării”.

Impiegatul mai consideră că este jenant faptul că a fost târât în acest dosar pentru patru bucăţi de lemn, care în opinia sa nu valorează în nici un caz 250 de lei, chiar şi aşa o sumă modică.

 

Crede că a fost „lucrat” din cauza vechilor duşmănii  

Angajatul CFR este convins că totul i s-ar trage de la o veche duşmănie pe care o are cu poliţistul, care l-ar vâna de multă vreme. Cât despre unul dintre martori, în varianta învinuitului, acesta ar fi dat declaraţii mincinoase pentru că este în prag de disponibilizare şi vrea să-i ia locul.

Mai trebuie spus că poliţistul care a instrumentat dosarul, Petru Bamboi, i-a aplicat lui Dănilă, pe parcursul anchetei, încă două amenzi, una de 500 şi una de 300 de lei, pentru că nu s-a prezentat la audieri, ambele sancţiuni fiind contestate în instanţă şi anulate prin decizia judecătorească.

 

Ancheta poliţistului, confirmată şi după contestarea primei soluţii din dosar 

L-am contactat telefonic, ieri, pe poliţistul acuzat, precum şi conducerea Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. Poliţiştii nu au dorit să comenteze acuzaţiile, explicând doar că cercetarea din dosar a fost confirmată de procurorul de caz, singurul care putea lua decizia privind vinovăţia ori nevinovăţia impiegatului. Mai mult, nici după contestarea rezoluţiei, situaţia nu s-a schimbat, impiegatul rămânând cu amenda administrativă de 1.000 de lei.

Nelu Dănilă spune însă că nu va renunţa şi va apela la toate căile de atac posibile, jurându-se că nu este cu nimic vinovat. Deocamdată, însă, în faţa legii acesta este vinovat de furt de material lemnos.

Procurorul care s-a ocupat de acest dosar a mai precizat în rezoluţie că în conformitate cu Legea 289/2005, privind prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe calea ferată, având în vedere că învinuitul este angajat al căii ferate putea fi aplicată o pedeapsă cu închisoarea de la cinci până la 17 ani.

Cum însă prejudiciul este mic s-a mers pe varianta scoaterii de sub urmărirea penală şi aplicarea amenzii administrative de o mie de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist acuzat de fabricarea unui dosar de un ceferist anchetat pentru furt de lemn din vagoane.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Poliţist acuzat de fabricarea unui dosar de un ceferist anchetat pentru furt de lemn din vagoane4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Furaţi, furaţi! trimis de
(28 feb 2012, 11:35:58
Păi trebuia să fie şi un ţap ispăşitor! Urmează şi Bamboi la rând , dar cu un dosar penal la propriu!
1.1  RE: Furaţi, furaţi! trimis de
(28 feb 2012, 15:36:01
Ejaculând în eter o acută melancolie
Citim ( noctambuli, parcă ) presa
Interesante ştiri despre neinteresanta Românie
Băgând (voluntar) botu’ să ne strângă lesa

Din ochi gustăm carne proaspătă ( pe situri )
Căutăm ştirea .. să ne facă să simţim
Tragedii , băşcălii , furturi , atacuri
E de toate pentru toţi ( haideţi să citim ! )

Riscăm să rămânem fără ziare ( tipărite )
Şi nu pentru că suntem avangardişti , nu
On-lin’ul nu-şi cenzurează “ ştirile hăcuite ”
( + că dă imagini pentru care nu sari cu banu’ )

2.   Atributii trimis de
(28 feb 2012, 13:21:14
Pai impegatul de miscare aflat in timpul programului are o gramada de atributii, printre care si degajarea gabaritului caii ferate de busteni si/sau alte obiecte care ar periclita siguranta circulatiei; in acest caz e vizibila dusmania pe care politistul i-o poarta ceferistului...
3.   COMPLETARE trimis de
(28 feb 2012, 14:23:29
DE LA REMIZA CFR C-LUNG EST[CAPU-SATULUI] S-AU FURAT MATERIALE CAT PTR 10 REMIZE,NEMAI VORBIND DE MOTORINA PLECATA SPRE GATERE,CISTERNE INTREGI.
IN 2004 POLITIA C-LUNG,PUTEA SA PUNA MANA PE NISTE FAPTASI,DAR A PREFERAT SA MUSAMALIZEZE UN DOSAR,IN FAVOAREA UNUI MECANIC CARE SE FACEA VINOVAT SI DE ALTE INFRACTIUNI.[CAUZA VA FI REDESCHISA CU SIGURANTA!].SOLUTIA DIN DOSARUL DAT DE PARCHETUL,,NUFARUL'' DIN C-LUNG,S-A REZUMAT DOAR LA LIPSA DE INTENTIE A ,,PREZUMTIVULUI''.
PROBABIL TERMENUL DE CULPA NU ERA CUNOSCUT PE ATUNCI.UNDE MAI PUI,CA PERECHEA PROCURORULUI UNDE CREDETI CA ERA MARE SEF-MARE?-ATI GHICIT-LA SNCFR.DE ACEEA PROPOVADUIESC UNORA UN VIITOR SUMBRU,ODATA CU ,,INUTILITATILE IN MEDIU LA STANDARDE SOV-ROM'' CAT SI CU ,,INHUMARILE DE TOXICITATI''.DUMNEZEU SA AIBA MILA DE VOI,BIETI FAPTASI SI COMPLICI!
4.   Ipocriti trimis de
(28 feb 2012, 14:47:31
de regula cei de la politia tf fura cot la cot cu toti ,,mafiotii''.niste dobitoci ajunsi politisti peste noapte si care abuzeaza de oameni,fiind platiti de catre noi...eu ii doresc dl invinuit succes

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei