Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2011 - Anul XVI, nr. 297 (4895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reglementări

Petru Luhan: Victimele agresiunilor sunt protejate la nivelul Uniunii Europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, a anunţat că Parlamentul European a adoptat în cursul zilei de marţi, 13 decembrie 2011, un nou set de reguli privind înfiinţarea Ordinului European de Protecţie (OEP). Luhan a explicat că prin această decizie, victimele abuzurilor sau ale acţiunilor criminale care se bucură de protecţie într-un stat membru al Uniunii Europene se vor bucura de aceeaşi protecţie pe întreaga suprafaţă a UE.

Luhan a declarat: „Până acum, dacă o persoană, victimă a unei agresiuni, se bucura de protecţie în ţara sa, aceasta era total expusă acţiunilor agresorului său dacă circula în alt stat. Datorită eforturilor Parlamentului European, în cazul în care victima se deplasează sau se mută în alt stat, ţara de origine va emite un Ordin European de Protecţie, prin care victima se va bucura de aceeaşi protecţie”.

Petru Luhan a adăugat că deputaţii europeni au depus eforturi pentru a clarifica faptul că aceste reguli trebuie să acopere toate victimele infracţiunilor şi criminalităţii, şi nu numai victimele violenţelor. Petru Luhan a mai spus că majoritatea măsurilor de protecţie sunt acordate femeilor care devin victime ale violenţei, însă Ordinul European de Protecţie poate acoperi victimele de orice sex, precum şi alte tipuri de infracţionalitate.

„Pe scurt, vom facilita astfel circulaţia victimelor şi vom împiedica circulaţia agresorilor lor. Cred că s-a făcut un pas înainte important pentru a-i proteja pe cei care au nevoie cel mai mult de protecţie”, a declarat Luhan.

Europarlamentarul PD-L a mai precizat că în urma deciziei luate de către deputaţii europeni, un Ordin European de Protecţie poate fi solicitat şi pentru familia şi rudele beneficiarului acestui ordin. Nu în ultimul rând, Petru Luhan a spus că după decizia de marţi a Parlamentului European, statele membre ale Uniunii Europene vor avea la dispoziţie o perioadă de trei ani pentru a transpune noua directivă în legislaţia naţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: Victimele agresiunilor sunt protejate la nivelul Uniunii Europene.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Petru Luhan: Victimele agresiunilor sunt protejate la nivelul Uniunii Europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BAGA MARE trimis de
(16 dec 2011, 15:54:07
HAI LUHANEL FI MAI ACTIV CA LUMEA ASTEAPTA MAI MULT DE LA TINE ESTI UN TIP CU POTENTIAL MARE BAFTA MULTA SI LA TREABA ...................
2.   CINE ESTI MATALUTA??? DE LA PDL....AAAAAAAAA trimis de
(16 dec 2011, 18:36:20
ESTI DE RISUL CURCILOR STIMABILE DOMN...in toate statele ale UE, cetateanul este protejat indiferent de nationalitate...daca domnia voastra nu a stiut...
grav este ca politicul (guvernul)pe care il sprijiniti cu atita tarie....a gafat si nu este in pas cu (moda) descrierea de mai sus..si de ce??
1. In care stat din Europa,au fost diminuate salariile POLITIEI?
2. In ce stat din europa au mai fost disponibilizati politisti si lucratori ai MAI?
CINE VA PUNE IN PRACTICA O ASEMENEA MASURA DACA NU RESURSA UMANA??
3. CHESTIUNEA cu trei ani nu tine....in alte state domnule europarlamentar...daca nu ma insel...in tarile civilizate o lege este pusa in aplicare deindata dupa elaborare...
Parerea mea este ca pacat,ca a-ti ocupat o asemenea functie in parlamentul European,nimic din ce intreprinde Europa nu se cunoaste in Romania...posibil refuzul de a cumpara legume OLANDEZE(ATIT)...
LEGAT DE POTENTIALUL DE MAI SUS POSIBIL...insa la  ☭ ri!!!
3.   John bulion trimis de
(16 dec 2011, 21:07:40
Omul (Luhan) spune la ce s-a mai lucrat la P.E .,vine sa informeze in presa cum e si normal cu ce se mai intimpla pe la Bruxeles si hop apare un pesederist la dat pupici cu tenta FESEnista.Am impresia d-le GIONICA ca nici macar nu ati citit articolul.In ce stat din EU a fost prins vreun "cutu cu rata in gura " si nu a fost arestat si condamnat?(intrebare pt pct 1 si 2)
4.   Asa e... trimis de
(21 dec 2011, 15:40:21
adevarat creier ars...omul luhan e doar om..si atit!!! iar tu ii dai ceva lui ..cind are cureaua de la pantaloni desfacuta!!! si constati ca e bulion!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei