Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

Un individ acuzat de numeroase ţepe, urmărit penal pentru o evaziune de aproape 50.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Suceava cercetat de-a lungul timpului pentru numeroase fapte de înşelăciune, fără a fi condamnat însă definitiv în nici una dintre cauze, este urmărit penal într-un nou dosar penal, de această dată fiind vorba de infracţiunile de evaziune fiscală şi de sustragere de sub sechestru.

Poliţia a informat ieri că s-a început urmărirea penală împotriva lui Radu Ivaş, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada octombrie-decembrie 2009, nu ar fi  înregistrat în contabilitate 64 de facturi fiscale, în baza cărora a efectuat livrări de diverse mărfuri, obiecte de inventar şi mijloace fixe, în valoare totală de 302.591 de lei. Prin aceste manevre el nu ar fi plătit TVA în sumă de 48.312 lei şi impozitul pe profit în sumă de 1.937 de lei.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava „în calitate de custode, a sustras de sub sechestru bunurile aparţinând societăţii pe care o administrează, fără ca prejudiciul să fie recuperat”.

În 2006, Ivaş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce ar fi înşelat o suceveancă, căreia i-a vândut apartamentul. Ulterior, însă, Tribunalul Suceava l-a achitat, considerând că dosarul este unul de natură civilă.

În mai multe cazuri Ivaş a fost acuzat de cămătărie de către persoane care şi-au pierdut apartamentele, după ce au girat împrumuturi în bani luate de la acesta. Alte persoane şi-au pierdut locuinţele după ce au girat cu ele pentru creditele lui Ivaş. Acoperit de cele mai multe ori de documente bărbatul a reuşit să iasă mai de fiecare dată basma curată.

Un alt scandal în care a fost implicat Radu Ivaş a fost legat de ţepe date în calitate de administrator al unei firme care monta termopane. Acesta a fost amendat de mai multe ori de „Protecţia Consumatorului” pentru nerespectarea clauzelor contractuale şi a calităţii tâmplăriei montate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ acuzat de numeroase ţepe, urmărit penal pentru o evaziune de aproape 50.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un individ acuzat de numeroase ţepe, urmărit penal pentru o evaziune de aproape 50.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei