Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Focar

Alţi trei asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi au fost internaţi în spital cu suspiciune de TBC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alţi trei asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi au fost internaţi în spitalul din localitate cu suspiciune de TBC, numărul asistaţilor spitalizaţi ajungând astfel la opt. Aşa a informat ieri directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a precizat că din cei opt bătrâni internaţi în spital, doar cinci au primit confirmarea din partea medicilor cu privire la boala de care suferă, tuberculoză. Ceilalţi trei, deşi prezintă câteva simptome specifice, sunt consideraţi cazuri suspecte de TBC până când medicii vor finaliza investigaţiile, cel mai probabil în cursul zilei de luni.

Până în prezent, două femei şi şase bărbaţi au ajuns din căminul de bătrâni în spital. Pentru a preveni extinderea focarului de TBC, autorităţile sanitare au limitat accesul vizitatorilor în cămin şi le-au cerut bătrânilor să poarte măşti de protecţie şi să nu părăsească incinta unităţii.

 

Autorităţile nu cunosc încă sursa îmbolnăvirilor

La căminul de bătrâni din Rădăuţi sunt 47 de asistaţi şi 27 de salariaţi. Primul caz de tuberculoză a fost confirmat la jumătatea lunii noiembrie, la un bărbat de 62 de ani. Ultimul caz a fost confirmat la un bărbat de 80 de ani, în cursul acestei săptămâni. De la apariţia primei îmbolnăviri, autorităţile au luat măsuri de izolare a focarului şi de investigare a tuturor asistaţilor şi salariaţilor. În urma analizelor, 17 persoane au fost considerate suspecte şi supuse unor teste suplimentare, dar numai trei dintre acestea au ajuns la spital.

Până în prezent, ancheta derulată de autorităţi nu a reuşit să stabilească sursa îmbolnăvirilor. Cercetările efectuate în acest caz au arătat că asistaţii erau cazaţi în condiţii improprii, căminul fiind supus de două luni unor lucrări de reamenajare. Până la momentul de faţă nu se ştie dacă şantierul deschis la căminul de bătrâni ar fi favorizat apariţia tuberculozei, boală care se declanşează şi pe fondul mizeriei, sau dacă este vorba de o persoană care a mai suferit în trecut de TBC şi la care boala s-a reactivat, molipsindu-i şi pe cei din jur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alţi trei asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi au fost internaţi în spital cu suspiciune de TBC.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Alţi trei asistaţi de la căminul de bătrâni din Rădăuţi au fost internaţi în spital cu suspiciune de TBC5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei