Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie DGA

Şoferii, traşi pe dreapta şi avertizaţi să nu dea şpagă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), Serviciul Judeţean Suceava, a organizat, ieri, o campanie de prevenire a faptelor de corupţie, în acest sens fiind împărţite pliante şoferilor aflaţi în trafic şi clienţilor din câteva mari magazine ale municipiului reşedinţă de judeţ.

Pliantele conţineau informaţii despre riscurile infracţiunilor de luare şi dare de şpagă, mesajul principal fiind sesizarea oricărei fapte de acest gen la numărul gratuit special creat în acest sens: 0800.806.806.

Şoferii traşi pe dreapta în cadrul unei acţiuni desfăşurate la ieşirea din Suceava spre Fălticeni au avut reacţii dintre cele mai sincere.

„Aş avea multe de spus despre Poliţia Rutieră din România, dar mă abţin…”, a declarat un şofer, care a răspuns fără ezitare că a văzut poliţişti luând şpagă.

Un alt şofer care a primit pliantul preventiv în care era îndemnat să nu dea şpagă şi să semnaleze dacă i se cere şpagă a declarat: „Sincer mi-aş dori să nu fie doar nişte hârtii… Se întâmple zilnic fapte de corupţie. Vezi zilnic maşini cu lemn care trec numai noaptea…”.

 

Creştere a faptelor de corupţie instrumentate de DGA Suceava

Subinspectorul Anca Ştefan, din cadrul DGA Suceava, ne-a declarat că acţiunea de ieri s-a desfăşurat în cadrul Zilei Internaţionale Anticorupţie, în încercarea de a conştientiza populaţia cu privire la riscurile la care se expune dacă dă sau ia şpagă şi de a o convinge să semnaleze fapte de corupţie.

Conform statisticilor, numărul persoanelor din judeţ despre care există indicii clare că au comis fapte de corupţie, fie că este vorba de civili sau oameni în uniformă, a crescut semnificativ faţă de anul trecut.      

Concret, în acest an, până în momentul de faţă, ca urmare a activităţilor procedurale desfăşurate de DGA Suceava, au fost puse sub învinuire 98 de persoane, dintre care 21 de lucrători din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Totodată, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de 51 de inculpaţi, dintre care zece sunt lucrători în cadrul MAI.

Prin comparaţie, anul trecut, doar 23 de persoane au fost învinuite, dintre care zece erau oameni în uniformă. De asemenea, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de 24 de inculpaţi, dintre care nouă lucrători ai MAI.

Sucevenii care vor să semnaleze fapte de corupţie mai au la dispoziţie numărul de telefon local 0230.203.340, adresa de e-mail suceava.dga@mai.gov.ro sau o pot face şi direct, la sediul instituţiei, pe strada Petru Rareş, nr. 15, în incinta clădirii Curţii de Conturi Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii, traşi pe dreapta şi avertizaţi să nu dea şpagă.
 Vizualizări articol: 3458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Şoferii, traşi pe dreapta şi avertizaţi să nu dea şpagă4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mi se pare un abuz trimis de
(10 dec 2011, 11:59:04
Lasand la o parte salutara a unei campanii de acest gen, nu mi se pare legal sa opresti in trafic soferi pe motiv ca ai tu de impartit pliante. Soferii poate au fost bucurosi ca nu-i scormonesc la acte dar pana la urma au fost opriti din cu totul alte motive decat cele legale, pentru care poti fi oprit.
2.   De Geab A,dga trimis de
(10 dec 2011, 16:13:22
este bine venita actiunea voastra dar mi se pare ca ati gresit strada......,locul indicat era CONSILIUL JUDETEAN, PREFECTURA, POLITIA, GARDA FINANCIARA, ITM, MEDIU si sincer sa fiu mai peste tot si chiar la voi in curte caci cunoastem gazda.
3.   Spaga-i frate cu Romanul... trimis de
(10 dec 2011, 17:36:39
Se da spaga in toate domeniile,de la Armata,Biserica,Politie pana la Guvern,Presidentie ,Parlamentul European ( vezi cazul Adrian Severin).Lege exista,dar cine s-o aplice?Cei care iau la randul lor spaga???Mi-e greata de toti limbricii astia...
4.   * trimis de
(10 dec 2011, 18:07:24
Eu cred că-i o chestie gen “psihologie inversă”
Românu’ ( de sărăcie) a cam uitat să “dea”
Campania nu-i stupidă , e şireată şi perversă
Vă mai amintiţi piesa : “VINE POLIŢIA” ?

Suntem la fundul fundului ( cu nasu’nfundat )
Eşti la zi cu şpaga ? uite! Te-ntreabă dac-ai dat !
5.   Spaga trimis de
(10 dec 2011, 19:18:04
cata spaga au dat sa aiba un post in DGA?problema de aici ar trebui sa inceapa,autodenuntul nu merge,dar daca tot o dau cu bunul simt sa vedem ceva demisii.ha ,ha,ha
6.   Totusi trimis de
(10 dec 2011, 21:03:42
ceia ce a vrut soferul sa zica cu transportul de lemne noaptea e nefondat... Lemnele merg la o firma puternica si au acte, dar ziua sunt prea grelela cantar(alti spagari sefi) pt drumurile facute cu bani putini ca doar fondurile merg la dezapeziri ,asigurari etc
7.   :D trimis de
(11 dec 2011, 14:30:03
E clar ca nu au lucruri mai bune de facut "hautoritatile". Asta e acelasi lucru pe care il fac corporatiile de tigari: Campanii antifumat, cu mesaje subliminale.
8.   Prosti trimis de
(12 dec 2011, 00:54:22
duceti-va in pu-la mea de tigani de romani.oare nu va e rusine de voi insiva?cand o sa va civilizati si voi oare?
8.1  RE: Prosti trimis de
(12 dec 2011, 07:54:29
atunci cand o sa vorbim (si o sa gandim) ca tine ne vom considera civilizati,multumit "oraseanule" ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei