Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Glasul roţilor de faliment

Legătura feroviară cu Mănăstirea Putna, sublimă, dar aproape inexistentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul mers al trenurilor care intră în vigoare începând cu ziua de mâine aduce surprize neplăcute în mai multe direcţii. Una dintre cele mai importante este legătura dintre Suceava şi Putna. Un interval orar însemnat rămâne descoperit total, ceea ce înseamnă probleme majore atât pentru oamenii care locuiesc în satele din acea zonă, cât şi pentru turiştii care doresc să ajungă la Mănăstirea Putna pe calea ferată.

După trenul de dimineaţă, care pleacă din Suceava la o oră aproape imposibilă pentru orice turist, 5.18, nu mai există nici un tren în direcţia Putna până la ora 14.08. În vechiul mers al trenurilor mai era în circulaţie trenul Iaşi - Putna, cu plecare din Suceava la ora 7.54, numai că reprezentanţii căilor ferate au găsit de cuviinţă să-i limiteze traseul doar până la Suceava Nord. În dreptul acestui tren stă scris „Suceava Nord - Putna, doar cu ordin special”. Practic, acest ordin înseamnă ruperea unei legături spre Mănăstirea Putna, pentru că e greu de crezut că cineva va risca să meargă în gară doar pentru a afla că trenul nu circulă. În plină perioadă de promovare a turismului în Bucovina nu facem altceva decât să îngropăm legăturile spre zonele de interes naţional şi internaţional. S-a dovedit că de la ideea de a trimite pe traseul Suceava - Putna un tren de tip săgeată până la a elimina această legătură nu este decât un pas. Unul foarte mic.

 

Şi sistarea circulaţiei în weekend a trenului intercity, un mare semn de întrebare

Nici legătura cu Bucureştiul nu va mai avea aceleaşi component ca până astăzi. Începând de pe 11 decembrie, trenurile de tip intercity nu vor mai circula în weekend. Ceferiştii suceveni sunt surprinşi de această decizie şi cred că a fost luată fără nici un studiu. „Din analiza noastră rezultă că sâmbăta, dar în special duminica, trenurile intercity aveau gradul de ocupare mai mare chiar decât în timpul săptămânii. Ce-i drept, decizia a fost luată la nivel naţional, dar credem că situaţia trebuia diferenţiată clar. Şi asta pentru că pe anumite rute într-adevăr nu se justifica existenţa acestui tren din cauza numărului mic de bilete vândute, ceea ce nu este cazul pentru Suceava”, au precizat reprezentanţii CFR din Suceava.

Una peste alta, numărul trenurilor care circulă pe căile ferate din judeţ scade de la an la an şi nu ar mira pe nimeni dacă, într-o bună zi, la difuzoarele gărilor nu se va mai auzi „Glasul roţilor de tren”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legătura feroviară cu Mănăstirea Putna, sublimă, dar aproape inexistentă.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Legătura feroviară cu Mănăstirea Putna, sublimă, dar aproape inexistentă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre glas... trimis de
(10 dec 2011, 21:26:55
Glasul roților de tren nu răsună în difuzoare, ci în șinele și în roțile supuse șocurilor mecanice! Cât despre întinderea în timp a acestui ”glas”, el va rămâne auzit multă vreme. Trebuie doar ca cei din Primărie și nu numai să citească articolul dvs. și să ia măsuri, să trimită scrisori, să se facă întâlniri. Ce vreți, să meargă mecanicii de locomotivă în fața Ministerului Transporturilor să spună că Trenurile Intercity Suceava - București de week-end erau pline?!?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei