Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accidente multe

Un mort sau un rănit grav, zilnic, pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare zi, pe şoselele din judeţ o persoană este rănită grav sau moare în accidente rutiere. Este o concluzie îngrijorătoare care reiese din cele mai recente analize ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava privind accidentele petrecute în 2011. În ciuda numărul foarte mare de controale în trafic ale Poliţiei Rutiere, a radarelor care au împânzit şoselele şi a amenzilor aplicate, numărul de accidente este în creştere. Astfel, în primele zece luni ale acestui an, în judeţ s-au petrecut 854 de accidente soldate cu victime (morţi, răniţi grav sau răniţi uşor), faţă de 807 în aceeaşi perioadă din 2010.

În urma celor 854 de accidente din primele zece luni ale anului în curs, 717 persoane au fost rănite uşor, 302 au fost vătămate corporal grav, iar 58 au decedat. Un calcul simplu arată că, zilnic, în medie, cel puţin câte o persoană a fost rănită grav sau a murit într-un accident rutier.

Faţă de anul trecut, statisticile scot în evidenţă ca aspect pozitiv scăderea numărului de decedaţi în accidente, cu 19 mai puţini în 2011. Practic, am avut mai multe accidente, dar cu consecinţe mai puţin grave, numărul decedaţilor fiind mai mic. Numărul persoanelor rănite grav este însă mai mare decât în anul precedent.

Statisticile mai arată că cele mai multe accidente grave se petrec în afara localităţilor, în general pe drumuri naţionale. DN 17, de la ieşirea din Suceava spre Ardeal, a devenit o şosea foarte periculoasă după ce a fost modernizată, iar vitezele de rulare au crescut. La fel ca în anii trecuţi, foarte periculos rămâne DN 2, de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret, iar pe următoarea poziţie se află DN 2E, care leagă Gura Humorului de Fălticeni prin Cornu Luncii.

Toate sunt şosele de o calitate bună, cu multe porţiuni în linie dreaptă, ceea ce îi face pe şoferi să circule cu viteză. Viteza excesivă ori neadaptată în curbe este cauza celor mai multe tragedii de pe şosele. 

Din păcate, nici în luna noiembrie nu a trecut fără accidente rutiere grave.

Numai săptămâna trecută s-au înregistrat trei morţi în accidente.

Duminică, pe 27 noiembrie, o adolescentă de 16 ani şi un tânăr de 18 ani au murit într-un accident pe DN 2H, în apropiere de Gălăneşti, în timp ce miercuri, pe 23 noiembrie, un bărbat de 42 de ani a murit într-un accident petrecut pe DN 17, între Şcheia şi Stroieşti. În ambele situaţii, cei trei decedaţi erau pasageri în maşini scăpate de sub control de conducătorii auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mort sau un rănit grav, zilnic, pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un mort sau un rănit grav, zilnic, pe şoselele judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei