Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bonus

Peste o sută de arbori, dispăruţi din pădure, la Breaza, odată cu tăierile legale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arbori în valoare de mai bine de jumătate de miliard de lei vechi au dispărut din pădure, în zona Breaza, dintr-o zonă în care a fost autorizată exploatarea altor arbori, marcaţi de silvicultori pentru tăiere.

Paguba produsă în pădure, de peste o sută de arbori, a fost depistată de inspectorii ITRSV Suceava în timpul unui control de rutină, pentru depistarea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun.

Cea mai mare pagubă a fost constatată pe parcela de pădure a cărei proprietară este Veronica M., de unde au fost tăiaţi ilegal un număr de 64 de arbori, cu un volum de masă lemnoasă de 108 metri cubi, în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

Alţi 42 de arbori au fost tăiaţi ilegal de pe parcela lui Ion H., volumul de masă lemnoasă obţinut abuziv fiind de 78 metri cubi, în valoare de 15.500 de lei.

În ambele cazuri, arborii au dispărut din zone care erau autorizate spre exploatare şi în care au acţionat două firme din Fălticeni, care, deşi au negat orice legătură cu dispariţia arborilor nemarcaţi,  au fost sancţionate de ITRSV pentru că nu au respectat procedurile de predare a amplasamentului după finalizarea lucrărilor de tăiere şi scoatere la drumul auto a arborilor marcaţi.

Nici proprietarii pădurilor nu au scăpat de răspundere.

Şeful serviciului de control silvic din cadrul ITRSV Suceava, Aurel Dumitriu, a precizat că cercetarea penală care a fost începută în aceste cazuri îi vizează şi pe proprietari, care ar putea fi direct răspunzători de dispariţia celor peste o sută de arbori.

“Cererea de lemn foarte mare din ultima perioadă, care a dus la ridicarea preţurilor, pune şi mai mult presiune pe pădure, în special la proprietarii privaţi, care o văd ca o sursă rapidă de bani. Tocmai de aceea există tentaţia de a tăia şi arborii nemarcaţi, odată cu cei marcaţi, pentru care au obţinut legal dreptul de exploatare”, a explicat Aurel Dumitriu.

Este posibil ca tăierea ilegală să se fi făcut după plecarea firmelor, dar, cel mai probabil, proprietarii au solicitat celor cu care au avut contract să fie tăiaţi şi scoşi la drumul auto şi copacii nemarcaţi, tocmai de aceea cercetările Poliţiei vizează ambele părţi implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de arbori, dispăruţi din pădure, la Breaza, odată cu tăierile legale.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste o sută de arbori, dispăruţi din pădure, la Breaza, odată cu tăierile legale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ramane Romania fara paduri cat de curand trimis de
( 2 dec 2011, 13:09:04
Pai bagati la puscarie pe cei care trebuiau sa o pazeasca, ca doar nu s-au evaporat copacii....
2.   Padure va ramane,dar mai rarita trimis de
( 2 dec 2011, 15:38:02
si ghici cine e responsabil cu paza?
3.   Padure trimis de
( 2 dec 2011, 22:09:28
ieri am mers pe munte, am inceput urcarea din carlibaba....frate, se taiau copaci la greeeu.. si pe la 1500m, inspre varful Omului, drujbe si taf-uri la greu... pe cine intereseaza?...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei