Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Poliţişti cu maţe multe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fără supărare, dar port mai mult respect pentru nişte cerşetori deschişi, pe faţă, decât pentru poliţiştii ăştia şmecheri, care opresc automobilele doar pentru a le căuta pricină, în virtutea aşa-ziselor controale rutiere de rutină. Controale de rutină puse la cale pentru a mai jupui de pe şoferi un rând de amenzi oficiale şi de şpăgi neoficiale. Pe cât de umili sunt în faţa vedetelor, pe atâta de viteji se arată în faţa omului de rând.

Alaltăieri, de exemplu, un prieten de-al meu a fost oprit aşa, din senin, numai fiindcă unei uniforme grase i s-a sculat bastonul să-l tragă pe dreapta. Apropo, cu ochiul liber se vede că avem poliţiştii cei mai borţoşi din toată Europa civilizată. Poate burta li se acumulează de la seminţele pe care le despică între dinţi, pentru a le reţine miezul plin de substanţe hrănitoare şi a le scuipa coaja cu boltă, ca un lob la jocul de tenis. „Poliţist mâncând seminţe şi dând o amendă unui şofer” sau „Poliţist fumând şi încasând şpagă de la un şofer”, acestea sunt două tablouri agăţate pe pereţii expoziţiei din traficul rutier românesc.

Prietenul meu, în ciuda figurii sale bonome de ins gata oricând s-o dea la pace cu oricine pentru a stinge orice scânteie de conflict, a fost aşadar oprit şi luat la puricat de poliţistul cu maţe voluminoase. Era clar că i se va găsi un nod în papură şi nu va scăpa fără o amendă, de care până la urmă a şi fost uşurat, pentru că nu avea în maşină extinctor şi trusă medicală.

E momentul să te miri cât de imbecilă poate fi şi legislaţia noastră rutieră. Păi, presupunând că maşina ţi-ar lua foc, tu, şoferul, te-ai încumeta să stingi incendiul cu panarama aia de extinctor, în loc să o rupi la sănătoasa, ca să nu iei şi tu foc ? Iar dacă s-ar produce un accident cu victime omeneşti, te-ai apuca tu, ageamiul în ale primului ajutor, să faci injecţii, cu mâna zgâlţâită de şocul evenimentului ? Te-ai apuca să schimbi poziţia bolnavului, fără să ştii ce are sfărmat într-însul şi riscând astfel să comiţi o eroare ireversibilă, poate chiar fatală ?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti cu maţe multe.
 Vizualizări articol: 2226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Poliţişti cu maţe multe4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sugestie trimis de
( 3 dec 2011, 10:31:08
V-as sugera chiar un serial despre abuzurile comise de acesti noncircumvolutionisti dotati cu baston reflectorizant si cascheta muiata in lapte.Subiecte?... Le puteti lua de la vecini,prieteni,presa,emisiuni informative ale tuturor televiziunilor,etc. Si astadeoarece sufera oamenii cinstiti,obisnuiti ai acestei tari,din contributia carara sunt platiti ipochimenii,pe cind,nu numai in fata vedetelor,dar si in fata interlopilor si infractorilor de orice fel,se fac pres.
Iar unele actiuni ale politiei sunt chiar ilegale si au drept scop primirea de foloase necuvenite.Sa exemplific...
Toti posesorii de autovehicule ne-am confruntat cu radarele,amplasate ''strategic''pe anumite sectoare de drum.Daca ar fi o actiune cinstita si corecta,politia nu te-ar opri in trafic,ceva mai departe.Retineti,oprirea conducatorului auto in acest caz se face pentru negocierea spagii.In mod normal si legal,contravenientului i se trimite acasa fotografia si amenda de rigoare,iar acesta trebuie sa o plateasca la primarie.De regula,caschetele pretexteaza ca aceasta oprire s-a facut deoarece nu sunt fonduri pentru hirtie foto,expediere,etc. Dar niciodata,absolut niciodata,nu spun celui amendat ca exista o rubrica in procesul verbal in care cel amendat poate insera observatiile sale. De aceea imi permit citeva sfaturi celor opriti pentru depasirea vitezei,sa solicite urmatoarele:
-ordinul de serviciu al agentului,document care atesta ca se afla in misiune pe acel tronson de drum si nu pe altul ; de reg se motiveaza ca este un doc secret;nu este asa,se prezinta de ex si receptionerilor pt a ataesta prin stampila pusa cazarea pe o anumita perioada;
-dovada de verificare metrologica a aparatului radar care trebuie sa fie valabila in perioada controlului;
-autorizatia prin care agentul constatator este atestat sa lucreze cu aparatul radar;
Pina acum 3-4 ani se putea cere derularea si vizionarea imaginii,acum nu. Apoi consemnati in procesul verbal ce ati cerut........urmeaza
2.   Urmare trimis de
( 3 dec 2011, 10:46:25
si cu actul respectiv va prezentati la autoritatea judecatoreasca de pe raza locului producerii constatarii.Ipochimenii sunt obligati sa va indrume la aceasta. Dupa care,cu hotarirea instantei de anulare a amenzii (daca este cazul),puteti sa-l actionati in judecata si cere despagubiri pe cel care v-a amendat pentru (exemplu) abuz in serviciu.De data aceasta la institutia juridica din zona dvs de domiciliu.
Multi,foarte multi,se lasa pagubasi.Se gindesc,firesc,la cheltuieli,timp,oboseala deplasarii,etc.Asta este si motivul pentru care sunt francuiti cei din judete cit mai indepartate.
Mai sunt multe de povestit,dar deja am abuzat de spatiu.
Si ca sa vedeti pina unde se poate merge cu nesimtirea in acest serviciu al politiei,ce ppoate ar trebui redenumit ''Serviciul de politie rutiera si capatuiala'',ca o prevedere pentru noul cod rutier,sefii serviciului,adevarati IQ-uri negative,au facut propunerea ca procesele verbale intocmite de agenti sa nu mai poata fi contestate in instanta,practic,transformindu pe Garcea intr-un dumnezeu al soselelor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei