Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

7.500 de familii din Suceava au solicitat să le fie acordate subvenţii la încălzirea locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o mie de cereri de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţelor au fost depuse la sediul Primăriei Suceava după expirarea termenului limită anunţat de administraţia locală. Astfel, dacă la 1 noiembrie numărul solicitărilor centralizate la Primăria Suceava era de 6.500 de cereri, în prezent numărul total al cererilor depuse este de 7500.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că majoritatea cererilor au venit cu întârziere din partea unor asociaţii, dar că au fost şi persoane care şi-au completat târziu formularele de acordare a subvenţiilor:

“Am primit şi cererile întârziate, pentru a le acorda oamenilor şansa de a beneficia de subvenţiile acordate de stat, începând cu luna noiembrie. Drept urmare, numărul solicitărilor a crescut de la 5.300 de abonaţi în sistemul centralizat la 6.200. La lemne de foc, numărul cererilor a crescut de la 300 la 320, iar la gaz metan, de la 897 a crescut la 947”.

Numai că din cele 7.500 de familii sucevene care au solicitat să beneficieze de subvenţionarea parţială a costurilor de încălzire a locuinţelor, aproape 200 de cereri au fost deja respinse în urma verificărilor preliminarii făcute de salariaţii municipalităţii.

Cele mai multe dintre cereri au fost respinse deoarece solicitanţii “au omis” să declare maşinile pe care le deţin şi care au capacitatea cilindrică de peste 1600 de metri cubi, alţii deţin terenuri pe care nu le-au declarat, în vreme ce în alte cazuri, solicitanţii depăşeau plafonul maxim de venituri pentru a beneficia de subvenţie.

Un astfel de caz e cel al unei pensionare care a solicitat să i se acorde subvenţie la lemnele de foc, arătând că pe cuponul de pensie încasa puţin peste 600 de lei lunar. Numai că pensia reală a acesteia se cifra la aproximativ 1.100 de lei, restul fiindu-i automat reţinut din pensie de banca la care are credit.

 

Restricţii la acordarea ajutoarelor de încălzire

Conform legii, nu vor beneficia de ajutorul financiar familiile sau peroanele singure care posedă clădiri sau alte spaţii locative în afară de locuinţa de domiciliu; autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1.600 de metri cubi, motociclete, motorete sau scutere: autoutilitare, autocamioane, rulote, microbuze sau autobuze; utilaje agricole - tractor sau combină, precum şi solicitanţii care au utilaje de prelucrare a lemnului - gater, drujbă, sau alte utilaje acţionate hidraulic.

De asemenea, ajutoarele de căldură nu pot fi acordate celor care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, precum şi celor care au împrejurul locuinţei terenuri intravilane care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană sau 2000 de metri pătraţi în zona rurală.

O altă restricţie impusă de legiuitori este deţinerea a peste două hectare de teren extravilan sau a peste trei bovine, cinci porcine, 20 ovine ori 15 familii de albine.

 

Plafoanele maxime de venit pentru a beneficia de subvenţii

Pentru sucevenii racordaţi la Termica, venitul maxim pe membru de familie pentru care se acordă subvenţie este de 786 lei, iar pentru persoanele singure, 1.082 de lei. În cazul celor care au montate centrale pe gaz sau se încălzesc pe bază de lemne, venitul maxim admis este de 615 lei/membru de familie, adică acelaşi plafon ca şi anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7.500 de familii din Suceava au solicitat să le fie acordate subvenţii la încălzirea locuinţelor.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7.500 de familii din Suceava au solicitat să le fie acordate subvenţii la încălzirea locuinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Motor mare trimis de
(12 nov 2011, 11:08:22
Monitorule, am mai vazut greseala asta si in alte articole pe tema subventiei. Masina cu motor de 1.600 de METRI cubi eu nu stiu sa "se" existehappy
2.   Subventii trimis de
(12 nov 2011, 11:42:03
nu sunt contra ajutoarelor de nici un fel inclusiv cele pt.caldura, dar sa fie date expres celor care, intr-adevar, au nevoie de ele........
cei cu pensii de 1000-1200 lei , fara subventii la caldura, platind totul ajung mai rau decit cel care are 7-8-9oo lei........
chiar am fi curiosi sa stim, daca o persoana cu 900 lei pensie primeste si tot felul de ajutoare inclusiv cele pt.caldura, cine-l verifica pe el daca are teren in proprietate in zona unde s-a nascut ( sotul-sotia)......
nimeni nu verifica nimic.........
si ma refer aici la toti cu ajutoare.....de la 200 lei in sus......
familii intregi stau in locul de bastina, la casele mostenite de la parinti, unde au si citeva hectare teren, apartamentele din oras sunt inchiriate, si ei primesc subventii la caldura ........ interesant, nu? ....am ac.situatie in bloc.......
si cite, cite, anomalii sunt pe care nu le verific nimeni.......
2.1  RE: Subventii trimis de
(12 nov 2011, 12:29:22
Draga Ilona, negarea negatiei spune ca esti contra la toate ajutoarele. Pana la urma la ce suma se ridica, e fixa sau variabila, cine mai stie?
3.   * trimis de
(12 nov 2011, 12:41:25
Un fel de autoconservare aproape se impune
Tre’ să îngurgităm un optimism amorţit
Şi nu din cauză că-i o mare Recesiune
Ci că-i bine structurat un Sistem Ticăloşit

Ca să rezişti tre’ să te’mbăţoşezi oleacă
Să poţi ignora cancerul melodic al trâmbiţei băsiste
Să poţi spune : azi e greu dar mâine o să treacă !
Să poţi recunoaşte timpurile neocapitaliste

Trăim o perioadă ciudată , de desţărare
Suntem zilnic sub asediu , cu capu’ plecat
Românu’ dă dovadă ( totuşi ) de încăpăţânare
Chiar dacă ( şi asta-i culmea ) sistemul constant l-a trădat

Deşi şapa disperării e turnată ( pentru fiecare )
Românu’ o ia de la capăt , mâine ... reîncarnat
3.1  RE: * trimis de
(12 nov 2011, 12:53:06
Eu zic ca totusi domnul viceprimar Harsovschi ar trebui sa ia putin la verificat dosarele respective ca dupa o verificare amanuntita este probabil sa ramana mai putin de jumatate din dosare..

3.2  RE: * trimis de
(12 nov 2011, 13:50:46
În cadrul "Cenaclului Literar Monitorul" vă prezentăm replica la stupizeniile lui ABCDAR (fost Ovidiu, fost Temida), dar cu acelaşi IQ (mai mic decât al bichonului meu):

Stau şi mă-ntreb de înţelegi / Ce-nseamnă a fi penibil, slugă! / Că ai un talent literar / De-ţi vine să o iei la fugă // Îţi dai părerea-n orşice / Deşi-i neavizată-n toate / Şi poluezi zilnic ziarul / Doar cu opinii retardate // Am scris în versuri, să-nţelegi / Că de nimic nu ai habar / Mai plimbă ursu'-n altă parte / Penibil servitor ABCDAR
4.   Comentariu trimis de
(12 nov 2011, 12:57:26
abcdar asta e dus cu capu..... nu mai sta ba in spatele lu' Nechifor cu limba scoasa ca s-ar putea sa primesti un marte sut in fund cand ti-e lumea mai draga....... pune mana si munceste si tu ceva serios nu mai linge in dos pe alde sefii de la PSD..... pana annu trecut erai limbistu sef .....scuze voiam sa spun "purtatorul de cuvant" a lu' Marza si acuma esti limbistul sef......scuze mi-a scapat din nou....."purtatorul de cuvant" a lui Nechifor ........ da ce ei nu pot sa-si poarte singuri cuvintele trebuie sa le porti matale...??? ..... cate fire de par ti-au ramas pe limba?
5.   * trimis de
(12 nov 2011, 13:04:26
Nişte nemerini , hoţi şi dobitoci ne bagă’n groapă
Cum ar trebui să ne simţim ? furioşi , fireşte !
Din cauza lor viaţa ( constant ) ni se scumpeşte
ŞI TOT EI NE ÎNJURĂ ! cine poate să priceapă ?

“protestul” nostru e .. din poziţia “ghiocel”
E atât de nefiresc că-mi vine să urlu la lună
În loc să tacă chitic în a lor văgăună
EI NE ÎNJURĂ ! ce-or fi având în cerebel ?

N-au simţul umorului , nu pricep o satiră
Nu-şi conştientizează consecinţele faptelor
Dacă s-a vrut s-a reuşit : E ŢARA FLUTURILOR
ORICÂT ORICE AR FACE .. NU MĂ MAI MIRĂ !
6.   Erata trimis de
(12 nov 2011, 18:31:43
Legea negarii negatiei este o lege fundamentala a filozofiei prin care o calitate veche se inlocuieste cu una noua.Sunt doua moduri de aplicare a legii negarii negatiei:dialectic prin care se inlatura vechiul neconform cu realitatile societatii actuale si virtuale si se preia tot c e este nou si novator si metatafizic prin care se inaltura totul ca negativist si se incepe o noua filozofie.Asa am procedat noi din 1989 pina in prezent.Sa auzim de bine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei