Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Şantier abandonat

Campusul şcolar de la LPS, „şcoala” hoţilor de fier vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Început în toamna anului 2007 şi cu termen de finalizare de aproximativ doi ani de zile, campusul de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava este şi la ora actuală în stadiul de şantier şi, mai mult decât atât, a devenit ţinta hoţilor de fier vechi care în ultimul timp „s-au aprovizionat” de aici.

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Dumitru Bernicu, spune că în special toamna şi la începutul iernii, când afară e viforniţă, hoţii de fier vechi vin prin pădure şi fură ce găsesc. „Mai vin ţiganii, mai trag de-o cărămidă. Au luat rama de la un termopan”, a spus directorul liceului, Dumitru Bernicu. În afară de ramele de la tâmplăria termopan, hoţii au furat şi nişte rigole de metal de la terenul de sport. „Toamna trecută au intrat şi pe stadion şi au luat vreo 60 de rigole care asigură drenajul terenului”, a mai spus Bernicu. Deşi hoţii au fost prinşi, directorul liceului a spus că „nu s-a putut recupera mare lucru, ei dăduseră deja totul la fier vechi”.

 

Datorii de aproximativ 250 de mii de lei, către constructor

Conducerea liceului a înăsprit paza în şantier, tocmai pentru a evita furturile, însă Dumitru Bernicu a mai spus că „e foarte greu de asigurat paza. Campusul se întinde pe aproximativ patru hectare”.

Lucrările în şantierul de la LPS s-au sistat de mai bine de doi ani de zile, din lipsă de fonduri. Pe lângă faptul că nu mai au bani pentru continuarea campusului, Dumitru Bernicu a spus că a acumulat şi datorii la lucrările deja executate. „Avem în acest moment datorii de aproximativ 250 de mii de lei”, a spus Bernicu. Acesta a mai adăugat că „recent am primit vestea că ni s-au mai dat 100 de mii de lei să mai acoperim din datorii”.  

Proiectul demarat în 2007 la LPS cuprinde un cămin de elevi de 120 de locuri, un amfiteatru cu 300 de locuri, o cantină cu 80 de locuri şi un club al elevilor.

Căminul de elevi este 80% finalizat, în timp ce celelalte obiective sunt finalizate aproximativ 50%.

 

Lucrări stagnate de doi ani

De doi ani însă lucrările au stagnat, iar directorul Dumitru Bernicu nu ştie când se vor primi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor. „Deocamdată avem promisiune de la constructor că vine şi face acoperişul la cantină, pentru că dacă nu se face asta, se deteriorează”, a declarat Dumitru Bernicu.

 

Liceu de sport fără teren de antrenamente

În afara acestor probleme, o situaţie deloc de neglijat este şi lipsa unui teren de antrenament, în special de fotbal, pentru elevii liceului.

Este aproape de neînţeles cum singurul liceu cu profil sportiv din judeţ nu are un teren amenajat şi dotata corespunzător.

Unul dintre antrenorii de fotbal ai liceului, profesorul Ioan Radu, a declarat că „elevii merg în fiecare zi prin pădure, până la Şcheia, ca să facă antrenament pe terenul de sport de acolo”. Elevii au cinci antrenamente pe săptămână.

Şi directorul liceului, Dumitru Bernicu, a prezentat această problemă, şi a spus că elevii şcolii sunt nevoiţi să meargă la antrenamente la Şcheia sau la Iţcani, fiindcă în liceu nu au teren corespunzător.

Odată cu demararea construcţiei campusului de la LPS, în judeţ s-au mai început două campusuri şcolare, unul la Dorna Candrenilor şi unul la Vicov, însă la campusul LPS sunt cele mai avansate lucrări.

Valoarea fondurilor alocate pentru Liceul cu Program Sportiv este de 2.145 de mii de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campusul şcolar de la LPS, „şcoala” hoţilor de fier vechi.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Campusul şcolar de la LPS, „şcoala” hoţilor de fier vechi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei