Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nici născuţi, nici făcuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alaltăieri, începând cu ora 21.45, am urmărit meciul decisiv al unei noi campanii de necalificare a unei reprezentative româneşti, cea under 21. Scorul îl ştiţi: 3-0 pentru Franţa, după un meci în care, până spre sfârşitul primei reprize, ai noştri păreau să ţină cu mine care pariasem (în dobitocia mea patriotardă) un „x” hotărât, bazându-mă pe ideea că nici Franţa nu mai e ce-a fost... Numai că ai noştri sunt exact ceea ce ar fi trebuit să ştiu că sunt, adică nişte împiedicaţi de toată jena, cu nimic mai breji decât generaţia de loseri de la Naţionala mare. N-au nimic de învingători în ei, chestie care până la un punct poate fi înţeleasă, ei fiind, în marea lor majoritate rezerve ale unor loaze (cuvântul ăsta românesc pur cred că vine tocmai din englezescul „loser”) bătrâne pe la nişte echipe second hand din campionatul de mâna a treia al unei ţări din lumea a 4-a, România. I-am urmărit pe parcursul întregii partide şi nu-mi amintesc decât de o singură acţiune cât de cât periculoasă. În schimb, am văzut o sumedenie de execuţii rudimentare care trădează nu doar lipsa de talent, ci şi lenea, sila, plictisul cu care trebuie să se fi antrenat ei încă de mici, dar şi calitatea antrenorilor care i-au pregătit până au ajuns la vârsta facerii de râs depline. Situaţia este dramatică şi mă trimite cu gândul direct la o zicere ceva mai veche a domnului europarlamentar Becali George: „Băăă, io-s folosof născut, nu făcut” care, adaptată la echipa under 21 a României, duce la concluzia că ăştia nu-s fotbalişti nici născuţi, nici făcuţi. Pe compartimente, situaţia stă cam aşa: portarul n-are nici plasament, nici detentă, nici reflexe; fundaşii îi privesc pe adversari cum combină, fără să intervină, iar când o fac se fac de râs complet, singurul procedeu bine ştiut fiind bubuitul mingii (când ajung la ei din neatenţia adversarilor) unde-o da Dumnezeu; mijlocaşii habar n-au cum se deschide jocul, pasele lor fiind la 3-5 metri (şi alea greşite!), iar atacanţii n-au auzit de demarcare, nici de săritură la cap, cât despre şut la poartă, nici pomeneală. Cu toţii nu ştiu ce-i aia o preluare şi cred că n-am văzut nici măcar o singură pasă cu exteriorul. Aţi observat, cred, că unul din cuvintele mele favorite este „panarame”. Ei bine, ăştia nici măcar asta nu sunt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici născuţi, nici făcuţi.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nici născuţi, nici făcuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei