Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2011 - Anul XVI, nr. 255 (4853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Memoriu

Sute de elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia cer graţierea unui pastor condamnat la moarte în Iran

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia şi profesorii lor au luat atitudine faţă de situaţia în care se află un creştin iranian, un pastor, care a fost condamnat la moarte în ţara sa din cauza convingerilor sale religioase.

Pastorul iranian Yousef Nadarkhani a fost judecat de către Tribunalul Revoluţionar din provincia Gilan şi condamnat la moarte pentru plecarea din sânul religiei islamice.

Zilele trecute, elevii Şcolii Creştine Filadelfia au redactat, alături de profesorii lor, un memoriu pe care l-au trimis Ambasadei Iranului la Bucureşti, memoriu însoţit de o fotografie în care elevii ţin în mână un banner pe care scrie „Free Yousef Nadarkhani” (n.r „Eliberaţi-l pe Yousef Nadarkhani”).

Directorul Şcolii Creştine Filadelfia, Ioan Bădeliţă, a declarat că „toţi elevii din şcoală, creştini ortodocşi, catolici, neoprotestanţi, dar şi musulmani, pentru că avem şi elevi musulmani la noi în şcoală, au participat la această acţiune prin care vrem să sensibilizăm oamenii şi opinia publică în legătură cu această nedreptate”.

Ioan Bădeliţă a spus că memoriul a fost deja trimis Ambasadei Iranului din Bucureşti, însă nu au deocamdată nici o reacţie din partea diplomaţilor de acolo.

„Iranul este într-adevăr o ţară musulmană şi este normal să-şi apere religia majoritară, dar de aici şi până la a condamna un om la moarte pentru că are alte convingeri religioase, indiferent care ar fi ele, este de neacceptat”, a mai spus directorul Ioan Bădeliţă.

Eliberarea pastorului Yousef Nadarkhani a fost cerută de oameni politici şi oficialităţi din mai multe state ale lumii. Secretarul de stat american Hillary Clinton a cerut guvernului iranian să-l elibereze pe pastor. Şi senatul brazilian a cerut misiunii diplomatice iraniene din această ţară eliberarea lui Yousef Nadarkhani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia cer graţierea unui pastor condamnat la moarte în Iran.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Sute de elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia cer graţierea unui pastor condamnat la moarte în Iran5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere! trimis de
(28 oct 2011, 13:47:44
Domnul pastor Yousef are unica sansa de a-L marturisi pe Iisus Hristos si a deveni un martir si cine stie, poate chiar un sfant. Daca ii este frica de moarte atunci sa se converteasca inapoi la islamism. Pana la urma crestinismul, fie el protestant, catolic sau ortodox inseamna sacrificiu, sa-ti duci crucea cu stoicism pana la capat. Din pacate preotii de azi vad altfel lumea de dupa geamurile fumurii ale limuzinelor!
2.   Las-o moale pokaitule trimis de
(28 oct 2011, 19:17:26
nu am vazut pokaiti sa conduca Dacia, laso-n fasole pokaitule ce ti-ai lepadat credinta stramoseasca prtodoxa
3.   Ptr.725200 trimis de
(28 oct 2011, 22:30:35
-725200,nici eu nu am vazut pocaiti prin santuri din cauza bauturii,sau cheltuindu-si banii pe tutun,prin cluburi,etc.Poate din acest motiv nu conduc Dacia,desi exagerezi mult. "Cel neprihanit isi intrebuinteaza venitul pentru viata,iar cel rau isi intrebuinteaza venitul pentru pacat."(Proverbele 10:16)
3.1  RE: Ptr.725200 trimis de
(29 oct 2011, 00:39:39
Nu ai vazut nici un pocait prin cluburi sau cu tigara in mana sau cu bautura in bot? Inseamna ca nu prea iesi in lume baiatule. Deci eu stiu o gramada de pocaiti betivi agresivi... si mai stiu si vreo cateva exemple de bagaboante pocaite... Stai calm, calca stramb aproape la fel de des ca noi restul, numai ca sunt mai ipocriti
3.2  RE: Ptr.725200 trimis de
(29 oct 2011, 09:50:32
Pocainta nu este o denominatie pocainta este singura actiune prin care omul se poate mantui. In Biblie niciodata nu apare substantivul "pocait".
Pentru cei care in ipocrizia lor isi permit sa traiasca dualist tot Biblia spune :"ar fi mai bine pentru ei sa-si atarne o piatra de moara de gat si sa se arunce in mare".
Pentru toti un mesaj este de mare insemnatate in aceste vremuri : "Pocaiti-va caci Imparatia Cerurilor este aproape!"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei