Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2011 - Anul XVI, nr. 255 (4853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confruntare politică

Nervi şi orgolii rănite în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect iniţiat de consilierii locali din opoziţie a stârnit un val de discuţii aprinse în Consiliul Local Suceava, aleşii suceveni contrându-se în idei şi chiar având izbucniri nervoase, totul învârtindu-se în jurul situaţiei Termica.

Proiectul de hotărâre, a cărui expunere de motive aduce o serie de acuzaţii grave la adresa aleşilor din deliberativul şi executivul local, propunea constituirea unei comisii de analiză a situaţiei patrimoniale a SC Termica SA, membrii comisiei deja numiţi în proiect fiind chiar iniţiatorii, adică reprezentanţii USL.

Iniţiatorul “de facto” al acestui proiect, Ovidiu Donţu, a spus că a venit cu această propunere deoarece “societatea de termoficare se îndreaptă încet-încet spre faliment, salariaţii de acolo nu-şi mai primesc salariile, încălzirea costă foarte mult şi oamenii nu pot să-şi mai plătească întreţinerea şi toate aceste lucruri au nişte cauze”.

Printre principalele acuze formulate de el în şedinţa de ieri se numără “o reducere de capital ilegală de 700 de miliarde de lei vechi la Termica. Cu aceşti bani, Termica se putea retehnologiza singură, iar problemele semnalate la început nu mai existau”.

Viceprimarul Viorel Seredenciuc a fost cel care a luat cuvântul şi l-a contrat pe Donţu la majoritatea acuzelor formulate, atrăgându-i atenţia că acum critică decizii pe care le-au votat chiar cei care sunt acum iniţiatori ai proiectului.

“Aş fi fost de acord să se înfiinţeze o astfel de comisie, dar am câteva nelămuriri. În primul rând, această discuţie apare din patru în patru ani, când se apropie campania electorală. În urmă cu patru ani se făcea scandal să nu vindem Termica. Nu a fost vândută, a venit criza şi nu a mai vrut-o nimeni, iar acum ne confruntăm cu datorii şi alte probleme”, a spus Seeredenciuc.

El a reproşat faptul că în loc să se procedeze democratic, ca la toate celelalte comisii care s-au constituit de-a lungul timpului, în actualul proiect membrii comisiei sunt deja numiţi, nu se mai aleg prin votul tuturor consilierilor.

Remarcile viceprimarului l-au enervat pe Donţu, care a izbucnit:

“S-au furat 70 de milioane! Au dispărut 70 de milioane de la Termica, ce vă uitaţi la mine aşa?”. El a fost rapid atenţionat de colegii săi să coboare tonul.

“Nu ţipaţi la mine. Nu văd de ce v-aţi enervat. Aici scrie foarte clar, e reducerea capitalului social al societăţii”, i-a spus Seredenciuc.

“Părerea mea este că vreţi să faceţi zarvă, sunteţi convins că nu va fi votat, pentru că nici nu are cum fi votat, e făcut total aiurea şi cred că vă gândiţi cu îngrijorare ce veţi face dacă ar fi aprobat”, a concluzionat Seredenciuc.

De altfel, un alt consilier local, Neculai Barbă, a catalogat proiectul USL drept un “demers politicianist”.

În cele din urmă, după aproape o oră de discuţii în contradictoriu, proiectul USL a fost respins, cu doar şapte voturi pentru (ale PSD şi PNL), nouă voturi contra şi şapte abţineri.

 

Şedinţă extraordinară de analizare a situaţiei Termica

Abia la finalul şedinţei de Consiliu Local, primarul Ion Lungu a luat cuvântul, exprimându-şi opinia despre cele discutate:

“Nu avem nimic de ascuns şi de aceea am dat viza pentru introducerea acestui proiect în şedinţa de Consiliul Local. Eu am considerat că aceasta comisie este una de bună-credinţă, numai că după ce am văzut conferinţa de presă a PSD am înţeles că este vorba de cu totul altceva. Deja eram condamnat, judecat, se vorbea de abuzurile primarului Lungu, deci era clar că eu sunt ţinta. Mă interesează la fel de mult să ţinem în mână situaţia de la Termica, nu este deloc o problemă uşoară, pentru că sistemul centralizat de termoficare este în faliment la nivel de ţară. Cazul cel mai concret este la Iaşi, unde o societate geamănă cu a noastră este în faliment şi nu mai poate da căldură şi apă caldă locuitorilor. La noi nu a apărut această problemă, înseamnă că noi am gestionat-o un pic mai bine”.

El l-a rugat pe Donţu să-şi retragă acuzele şi a propus ca în perioada următoare să se ţină o şedinţă extraordinară de analizare a situaţiei Termica, apoi, pe rând, să fie analizată şi situaţia celorlalte societăţi ale Consiliului Local, ACET şi TPL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nervi şi orgolii rănite în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nervi şi orgolii rănite în Consiliul Local Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e ... trimis de
(28 oct 2011, 12:32:30
dontu are dreptate. numai la suceava primaria a vindut termicii ceva ce era al termicii.astia de la pdl sunt golanii cei mai tari din cartier. te prind, te bat pina cazi jos si apoi se pisa pe capul tau. nu se tem de nimeni.nici macar de faptul ca poate se invirte roata.
2.   Comentariu trimis de
(28 oct 2011, 12:39:27
Daca nu aveti nimic de ascuns, dl. Lungu, trebuia sa-i lasi pe consilieri PDL sa voteze pentru formarea comisiei de analiză a situaţiei patrimoniale a SC Termica SA. Ar fi analizat si ar fi confirmat ca totul e in regula. Aceasta comisie se va infiinta abia dupa ce nu vor mai fi PDL-istii la putere si vinovatii vor plati. Au mare dreptate initiatorii acestei propuneri, Termica a fost decapitalizata de primarul Lungu in cardasie cu conducerea obedienta a societatii Termica . Si continua procesul de decapitalizare , in aceiasi cardasie, prin suportarea de catre Temica a diferentei dintre pretul de productie si cel de vanzare al gigacaloriei, pentru a-l sustine electoral pe dl. Lungu. Fapta e de natura penala.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(28 oct 2011, 13:01:36
vezi recentele chemari la DNA a celor doi "indestructibili"de la FRF.cazul de la termica este foarte asemanator cu cel al universitatii craiova! sesizati DNA dl dontu!
3.   Comentariu trimis de
(28 oct 2011, 13:24:54
D-le Dontu, in caliatea dvs. de consilier local cred ca aveti acces la documentele prin care s-au facut manariile de la Termica. Documentati-va serios si sesizati procuratura. Merita efortul. Poate asa scapati orasula asta de dl. Lungu.
3.1  RE: Comentariu trimis de
(28 oct 2011, 15:58:28
Ha,ha,ha!Lungu domn?De cand?Ma faci sa rad cu lacrimi-auzi-purcica DOMN!
4.   Lupta pentru ciolan trimis de
(28 oct 2011, 19:03:56
totul e o chestiune de bani, termica este si va fi un ciolan toxic dar "productiv" pentru fostii actualii si viitorii conducatori ai urbei; firma merge in pierdere dar fiecare are cate ceva de supt de acolo: cine o conduce si cui aloca contractele de colaborare. e o prostie sa cercetati termica pana la aplicarea unui management cu adevarat privat, chiar daca merge in pierdere daca ar avea management privat pierderile s-ar minimiza, subventiile de la CL ar fi minime dar asta nu o doresc nici macar stralucitii conducatori pdl lungu&co daramite opozitiahappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei