Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2011 - Anul XVI, nr. 255 (4853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri

Conducerea Inspecţiei Muncii consideră că numărul accidentelor de muncă ar trebui să scadă cu 25%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele de muncă ar trebui să se reducă în mod considerabil în următorii ani. Anunţul a fost făcut la Gura Humorului, de către directorul pentru securitate şi sănătatea muncii din cadrul Inspecţiei Muncii, Dumitru Bănici, care a spus că în următorii trei ani numărul evenimentelor de muncă trebuie reduse cu 25%.

Bănici a fost prezent ieri la Gura Humorului pentru a participa la un simpozion cu tema „Prevenirea riscurilor în activitatea de mentenanţă”, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava în cadrul Săptămânii europeane pentru securitate şi sănătate în muncă. Făcând referire la tema simpozionului, Bănici a arătat că ponderea evenimentelor de muncă în activitatea de mentenaţă se situează pe locul patru, cu 12% din totalul accidentelor. Pe primele locuri sunt accidentele din construcţii, transporturi şi protecţie şi gardă.

Dumitru Bănici a declarat că la capitolul securitate şi sănătatea muncii, activitatea a fost lăsată pe plan secundat în ultima perioadă, prioritatea fiind scoaterea la iveală a locurilor de muncă fără forme legale. El a subliniat că inspectorii de muncă trebuie să verifice situaţia reală de lucru de la locurile de muncă. Asta în condiţiile în care, susţine Dumitru Bănici, pe unele dosare ale firmelor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-a depus praful.

„Am scos la suprafaţă aproximativ un milion de contracte. Oarecum, activitatea de securitatea şi sănătatea muncii a fost pe planul doi. Consider că se impune ca toţi inspectorii de muncă să acorde o atenţie maximă locurilor de muncă, pentru că acolo se produc accidentele. Astfel, 80% din activitatea inspectorilor de muncă ar trebui să fie în teren, pentru a identifica riscurile şi pentru a stabili măsuri clare de prevenţie”, a spus Dumitru Bănici.

El a mai adăugat că, din punctul său de vedere, activitatea inspectorilor de muncă trebuie îndreptată în special pe prevenţie, pentru a se evita producerea unor accidente de muncă.

La rândul său, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat că activitatea de mentenanţă înseamnă prevenirea accidentelor de muncă, însă şi în acest domeniu se înregistrează astfel de evenimente. Creţuleac a spus că în activităţile de mentenanţă, respectiv reparaţii, curăţenie sau revizii, este obligatorie respectarea tuturor procedurilor, a metodologiei de intervenţie şi a ordinii tehnice de efectuare a intervenţiilor asupra utilajelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Inspecţiei Muncii consideră că numărul accidentelor de muncă ar trebui să scadă cu 25%.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Conducerea Inspecţiei Muncii consideră că numărul accidentelor de muncă ar trebui să scadă cu 25%1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei