Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2011 - Anul XVI, nr. 255 (4853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vistierie goală

Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, urmărit penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici un an fără un scandal. Asta pare să fie deviza după care se ghidează vicepreşedintele PNL Suceava, omul de afaceri Ilie Niţă. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au anunţat că s-a început urmărirea penală împotriva lui Ilie Niţă într-un dosar care priveşte infracţiuni economice.

„În sarcina învinuitului s-a reţinut faptul că, în calitate de director al unei societăţi comerciale din Suceava, a emis o filă cec în favoarea  unei firme din Fălticeni, în luna septembrie 2009, drept garanţie de plată în urma achiziţionării unor materiale de construcţii. Fila cec a fost emisă în alb fiind doar semnată, iar la data introducerii la plată în bancă, aceasta a fost respinsă pe motiv de lipsă total de disponibil în cazul prezentării la plată înainte de expirarea termenului”, se arată în comunicatul de presă al poliţiei.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au confirmat că s-a început urmărirea penală împotriva vicepreşedintelui liberal pentru comiterea infracţiunii de emitere a unei file cec căreia îi lipseşte unul din elementele esenţiale.

Contactat telefonic, Ilie Niţă a precizat că nu a fost înştiinţat nici de Poliţie şi nici de Parchet că este urmărit penal. „Pot s-o iau ca o informaţie oficială sau ca una de pe stradă. Pe mine nu m-a chemat nimeni să mă întrebe nimic”, a fost răspunsul lui Niţă.

 

A demontat coşul de fum de la grădiniţa din Udeşti

Ilie Niţă a mai fost în centrul unui scandal imens şi anul trecut. Împreună cu mai mulţi subalterni ai SC Nil Construct SA Suceava, omul de afaceri s-a deplasat la o grădiniţă din comuna Udeşti.

Pe 6 noiembrie 2010, Niţă şi muncitorii de la firma sa, cu ajutorul unei macarale şi al unui camion, au demontat coşul de fum de la centrala termică a grădiniţei din Udeşti, luând, totodată, şi mai multe componente de la instalaţia din camera centralei. Poliţiştii din Udeşti au reuşit să ajungă din urmă şi să tragă pe dreapta automacaraua şi camionul în cauză.

Patronul Nil Construct a fost invitat la sediul Postului de Poliţie din Udeşti, pentru a da lămuriri cu privire la cele întâmplate, dar a refuzat şi a părăsit zona cu autoturismul pe care îl conducea.

Totul e plecat de la un contract încheiat între reprezentanţii Primăriei Udeşti şi firma administrată de Ilie Niţă. Între cele două părţi au apărut unele neînţelegeri, fapt pentru care primarul şi consilierii locali au decis să rezilieze contractul cu SC Nil Construct, ca urmare a nerespectării termenelor privind finalizarea lucrării.

Mai mult, Săvel Viorel Botezatu, primarul din Udeşti, a declarat că Ilie Niţă a supraevaluat anumite costuri şi, prin devize exagerate şi acte adiţionale, a mai cerut administraţiei locale alte 1,3 miliarde de lei vechi, pentru lucrări care în mod normal, susţine primarul din Udeşti, nu ar fi însumat mai mult de 200 de milioane de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, urmărit penal.
 Vizualizări articol: 2709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, urmărit penal5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2 penali trimis de
(28 oct 2011, 11:14:46
presedinte Zmau = penal (6 mil eur)
primvicepresedinte Nita = penal gainar (1000 lei)
carei-i urmatorul ?
2.   Sfidare trimis de
(28 oct 2011, 11:32:06
auzi, nici macar nu l-a anuntat nimni ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sa! Asta sa i-o spui lui mutu sau la fraierii cu care faci afaceri,au inceput aia aiurea cercetarile im[potriva ta sau de florile cucului!
Si sa stii, pun pariu ca o dai iar ca e chestie politica? ai sa zbieri ca pdl-ul ti-a facut-o ca au venit oamenii luibaselu sa semneze cecurie..TIPIC POLITICII ROMANESTI
3.   Eroare trimis de
(28 oct 2011, 13:27:07
Sunt convins ca pe dl Nita nu l-a anuntat nimeni despre inceperea urmaririi penale, se-ntampla in Romania; cred ca deja a onorat acea fila cec, urmeaza scoaterea de sub urmarire penala, iata si o stire care nu-si avea rostul.(Cat despre imensul scandal de anul trecut, mai lasati-ne, poate aveti treaba si noi va retinem...
4.   Adevaruri trimis de
(29 oct 2011, 11:05:33
Acest individ ca si multi alti indivizi din politica suceveana sunt niste tepari,si daca ne uitam nu mai departe decat la Baisanu,care lua bani de la fostii lui studenti de PROHUMANITAS,ca mai apoi sa-si bata joc de ei,lasandu-i fara nici un fel de diploma,acest Ilie de la scularie a mai tepuit firme din zona Radautului,luand cherestea si apoi dus a fost.Rusine gunoaielor ce sunteti,Baisanu si Nita.
5.   Comentariu trimis de
(30 oct 2011, 13:02:28
bine le-a facut celor de la PROHUMANITAS..toate gunoaiele au diploma..cine vrea sa invete sa mearga la o universitate ca lumea..(vreti x si o mergeti la spiru haret si o sa patiti la fel)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei