Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2011 - Anul XVI, nr. 255 (4853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres

Sucevenii, chemaţi să ridice alimentele de la UE cu ajutorul recenzorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de tone de alimente trimise ca sprijin de la UE pentru persoanele defavorizate din municipiul Suceava stau grămadă, încă din vară, în camerele de la parterul sediului de primărie din Burdujeni, pentru că cei pentru care au fost trimise nu vin să le ridice.

În primăvară, la o parte din aceste produse alimentare - făină albă, făină de porumb, orez, paste făinoase, lapte praf şi biscuiţi, se apropie termenul de expirare, încât municipalitatea suceveană trebuie să ia măsuri pentru a nu fi irosite.

O încercare în acest sens o reprezintă informarea populaţiei despre aceste alimente destinate persoanelor care se confruntă cu probleme financiare prin intermediul celor implicaţi în recensământul populaţiei.

Mai exact, recenzorii au fost rugaţi ca atunci când bat la uşile oamenilor pentru a completa formularele cu date personale, să le menţioneze acestora de alimentele UE pentru persoane defavorizate, în caz de cunosc cazuri care se încadrează în condiţiile impuse.

Aceste alimente - 13 kilograme de făină albă, nouă kilograme de făină de porumb, opt kilograme de orez, 1,6 kilograme de paste făinoase, 1,5 kg de lapte praf şi un kg de biscuiţi, se acordă pensionarilor cu venituri de sub 400 de lei lunar, şomerilor indemnizaţi, persoanelor cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate, precum şi beneficiarilor de ajutor social (la legea 416).

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, a precizat că, din cei peste 5.700 de beneficiari cărora le-au fost trimise ajutoare sub formă de alimente din partea UE, numai 3.700 s-au prezentat să le ridice.

“Cele mai multe probleme le avem cu distribuirea alimentelor către şomeri, pentru că nici măcar 20% dintre ei nu s-au prezentat să ridice pachetul cuvenit. Cel mai rapid s-au dat aceste ajutoare către asistaţii social, care au fost primii care le-au ridicat”, a precizat Narcisa Marchitan.

Dacă nici această strategie, de anunţare din om în om, a faptului că există alimente disponibile pentru familiile cu probleme financiare, nu va da rezultate, municipalitatea va trebui să decidă ce face cu pachetele alimentare rămase, până la expirarea termenului de garanţie al acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, chemaţi să ridice alimentele de la UE cu ajutorul recenzorilor.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii, chemaţi să ridice alimentele de la UE cu ajutorul recenzorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei