Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii grele

Frig în saloanele şi pe holurile Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Suceava sunt nevoiţi să îndure, pe lângă bolile de care suferă, şi frigul din saloane şi de pe holuri. Deşi, de câteva zile, afară se înregistrează temperaturi foarte scăzute, centrala termică a unităţii nu a fost pornită. Alături de bolnavii internaţi sau cei care vin pentru consulturi şi investigaţii în ambulatoriile de specialitate suferă şi personalul care-i îngrijeşte, dar şi salariaţii Direcţiei de Sănătate Publică, care depind de centrala termică a Spitalului Suceava.

Cu o haină groasă sau un capot peste pijamale, o pătură în plus şi eventual o căciulă ori o eşarfă pe cap. Aşa se încălzesc bolnavii pe care începutul sezonului rece i-a prins pe paturile Spitalului Judeţean de Urgenţă. De frig tremură şi bolnavii care ajung în ambulatoriile de specialitate ale unităţii şi care nu îndrăznesc să renunţe la jachete şi paltoane în timp ce-şi aşteaptă rândul pe holuri, în faţa cabinetelor. Internaţi sau nu, oamenii se plâng că îngheaţă de frig, iar afecţiunile deja existente se agravează în cazul în care nu apare chiar alta. Cei mai nemulţumiţi de lipsa confortului termic sunt pacienţii de la Chirurgie, care au suferit intervenţii chirurgicale.

 

„În salon suntem patru persoane, dar nu aerisim deloc. Nu am suporta să se răcească şi mai tare”

„Stau de o lună aici, iar condiţiile sunt foarte proaste. În salon suntem patru persoane, dar nu aerisim deloc, nu-ţi mai vine. Nu am suporta să se răcească şi mai tare. Nici uşa nu o putem lăsa deschisă, din cauza curentului. Pe holuri e frig de-a dreptul, am ieşit un pic şi am făcut temperatură. Mai am mult de stat în spital, că altfel aş face gălăgie. Dar sunt încă pe mâna lor şi nu pot spune nimic”, se plânge un pacient de la Chirurgie.

 

„A venit asistenta să-mi facă o perfuzie, dar nu reuşea să mă înţepe. Avea mâinile îngheţate de frig”

Şi pacienţii nedeplasabili de la Ortopedie şi Traumatologie reclamă condiţiile grele din spital.

„Ziua e mai bine, că e soare afară şi se încălzeşte cât de cât, însă noaptea nu pot dormi fără două pături. Dimineaţă a venit asistenta să-mi facă o perfuzie, dar nu reuşea să mă înţepe. Avea şi ea, săraca, mâinile îngheţate de frig”, spune o pacientă.

Pentru a îmbunătăţi cât de cât confortul termic, în sectoarele mai sensibile, precum Obstetrică-Ginecologie şi Pediatrie, au fost puse în funcţiune toate radiatoarele aflate în dotare.

Condiţii ceva mai bune sunt şi la Unitatea de Primire a Urgenţelor, dar şi în câteva secţii proaspăt renovate, cum ar fi Anestezie şi Terapie Intensivă, unde modernizările au presupus montarea unor instalaţii de climatizare. În celelalte secţii, însă, bolnavii sunt nevoiţi să se mulţumească doar cu o pătură în plus şi cu hainele groase din garderoba proprie, deoarece eventualele aeroterme aduse de-acasă ar suprasolicita instalaţia electrică.

 

Agentul termic urma să fie furnizat din cursul serii de ieri, potrivit directorului medical

La rândul lor, cadrele medico-sanitare de la Spitalul Suceava reclamă frigul din incintă şi solicită conducerii să înceapă cât mai repede furnizarea agentului termic.

„Sunt multe nemulţumiri. Am sesizat încă de săptămâna trecută această problemă, a încălzirii, dar caloriferele au rămas în continuare reci. Nu se poate lucra aşa, stăm zeci de ore în spital şi îngheţăm pur şi simplu. Riscăm şi noi să ne îmbolnăvim”, spune o asistentă.

În afara bolnavilor şi angajaţilor de la Spitalul Suceava, şi salariaţii Direcţiei de Sănătate Publică, care depind de centrala termică a Spitalului, tremură de frig. În această instituţie, confortul termic este asigurat parţial tot cu ajutorul radiatoarelor sau al instalaţiilor de climatizare.

Ieri, conducerea Spitalului Suceava a anunţat prin vocea directorului medical, dr. Doina Ganea Motan, că centrala termică a unităţii va fi pusă în funcţiune. Agentul termic urma să fie furnizat din cursul serii de ieri, după cum a declarat directorul medical. Spitalul Suceava are o capacitate de 1.300 de paturi şi cam tot atâţia angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frig în saloanele şi pe holurile Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Frig în saloanele şi pe holurile Spitalului Judeţean Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(18 oct 2011, 14:02:41
ASA A FOST SI IN ANII TRECUTI.PANA NU A SCRIS PRESA,NU S-A PORNIT C.T.
IN 2009 TE INTERNAI CU O BOALA ,IESEAI CU DOUA BOLI,ECONOMIE LA CHELTUIELI.
IN 2007 SE FACEA ECONOMIE SI LA MEDICAMENTE SI LA HRANA,IAR SPIT DE URGENTA AVEA 67 MLD.LEI IN CONT,IAR MORTALITATEA IN SPITAL CRESCUSE CU PESTE 16%,FATA DE ACEEASI PERIOADA A ANULUI 2006.
ECONOMII,URMEAZA UN AN ELECTORAL,CINE A DAT,PROBABIL INCA NU A LUAT[INAPOI]
SA LE STEA,PARANDARATUL,IN GAT!
1.1  RE: COMPLETARE trimis de
(19 oct 2011, 00:21:46
Sa se stabileasca niste reguli care sa aprecieze cine sa fie internat si cine nu (asta vara trebuiau stabiliti niste "pasi" de urmat pentru a fi internat un bolnav, unii medici-sefi au delegat sarcina asta asistentelor sefe!). În rest, câte cazuri internate aiurea am vazut nu va mai spun (unii amanti se internau fiecare pe sectii diferite ca sa poata face sex noaptea pe la grupurile sanitare...). Daca persoane "fara venituri declarate" se interneaza pe spagi n-are cum sa faca fatza bugetul niciunui spital.
2.   Reorientare? trimis de
(18 oct 2011, 17:35:03
Cine a suparat-o pe doamna ziarista de a putut scrie asa un articol defaimator?Ca pana acum in acest ziar nu puteam cici decat "maretele realizari"ale preaiubitului domn Rambu.Nu a obligat el vizitatorii si insotitorii bolnavilor sa-si cumpere papuci de hartie?Nu a perceput el taxa de intrare in spital?Confortul termic al pacientilor conteaza acuma?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei