Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2011 - Anul XVI, nr. 228 (4826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ştiaţi?

Şoferii prinşi fără rovinietă, obligaţi să achite, pe lângă amendă, şi despăgubiri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii depistaţi pe drumurile naţionale fără a avea achitată taxa de drum sunt obligaţi să achite, pe lângă amendă, şi despăgubiri. Această prevedere a intrat în vigoare odată cu apariţia rovinietei electronice, din luna octombrie a anului trecut, însă cel puţin la nivel de judeţ a fost pusă efectiv în aplicare mult mai târziu.

Cert este că şoferii prinşi fără rovinietă sunt şi mai aspru sancţionaţi de acum încolo.

Săptămâna trecută, de exemplu, trei echipaje de inspectori ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, sprijiniţi de poliţişti rutieri, au acţionat pe drumurile naţionale din judeţ, depistând 43 de autovehicule pentru care nu era achitată taxa de drum. Celor 43 de proprietari ai maşinilor li s-au aplicat amenzi în valoare de 39.250 de lei, contravenienţii având de achitat şi despăgubiri care însumează 3.280 de euro.

După cum ne-a informat Nicolae Popovici, şeful Departamentului Comercial din cadrul DRDP Iaşi, amenzile aplicate persoanelor fizice întră în vistieriile primăriilor, iar cele pentru persoanele juridice ajung la bugetul statului, în timp ce despăgubirile în euro ajung în bugetul Companiei de Drumuri Naţionale, şoferul fiind obligat să le achite pentru că s-a folosit de drumurile naţionale fără a plăti taxa de drum. Nicolae Popovici a informat că în cazul autoturismelor despăgubirile sunt în valoare de 28 de euro, în timp ce la camioane de peste 12 tone urcă până la 1.210 euro.

Din vara acestui an Direcţia Regională de Drumuri Iaşi are în dotare două autospeciale prevăzute cu sisteme electronice care verifică automat dacă maşinile au rovinietă. O astfel de maşină acţionează câte o săptămână în fiecare lună în judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii prinşi fără rovinietă, obligaţi să achite, pe lângă amendă, şi despăgubiri.
 Vizualizări articol: 3953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Şoferii prinşi fără rovinietă, obligaţi să achite, pe lângă amendă, şi despăgubiri4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uitati-va la articolul de mai sus trimis de
(27 sep 2011, 11:46:01
"Şi-a rupt maşina într-un canal de pe strada Cernăuţi" Pentru ce pi.zda mamelor voastre sa platim ROVINIETA???? Faceti drumuri pe care se poate circula fara a te pune in pericol si atunci lumea o sa plateasca acea rovinieta.
2.   Capra.. trimis de
(27 sep 2011, 12:15:18
Nu e decat o alta ocazie de a asista neputinciosi cum statul ne-o trage pe la spate. In mod normal atunci cand vrei sa sanctionezi pe cineva si implicit sa vrei sa respecti legea, mai trebuie facut si cadrul legislativ care sa poata fi respectat. Ori la noi, vor bani pe rovinieta si despagubiri, pe niste drumuri de pe vremea lui Ceausescu. Chiar nu le e rusine? Chiar nu se uita ca nu sunt in stare sa faca o amarata de autostrada si se mai si duc penibilii la cate o inaugurare de 10 kilometri. Pai pana si ucrainenii si croatii, sarbii..care nu sunt in UE au mai multi kilometri de autostrada. Doamne cat imi doresc sa nu mai castige cretinii portocalii inca un mandat, sa ajunga persoane normale, chiar daca au bani multi, insa sa prinda si ei blocaje in trafic, sa nu mai mearga cu coloane oficiale.
2.1  RE: Capra.. trimis de
(27 sep 2011, 15:05:45
DE CE NU LASATI COMENTARIUL IN INTEGRALITATEA LUI SA FIE POSTAT?
3.   GUNOAIE SOCIALE trimis de
(27 sep 2011, 14:49:51
Faceti intii de toateconfusedoselele la fel ca si in tarfile civilizate si dupa acest fapt executat de mai marii tarii( a se citii INCOMPETENTI) va vom platii taxele....IN ANGLIA..camioanele nu platesc taxe de autostrada,in GERMANIA,OLANDA,BELGIA,LUXEMBU sunt scutite de taxa de autostrada....ce sa mai spun de drumuri nationale...iar la amaritul popor roman....se cere taxa pentru gropile din sosea......unde esti tu TEPES doamne?
4.   Oameni sau... trimis de
(27 sep 2011, 15:20:26
Ce tot comentati prin ziare si va plingeti???ati iesit in strada sa va cereti drepturile si sa va spuneti opinia???Cite greve sau proteste sau facut in sv sau in tara pt lucruri care merg rau sau persoane care fura????NIMIK...stati la colturi si birfiti ce scrie unul sau altul si va dati cu parerea .Sa puie taxe de sa va rupa ,noi curv.e am fost si asa vom muri (romanii).Nu vad unul sa faca o initiativa sa iasa lumea in strada sa se manifeste sa si strige drepturile ....etc .Guverne sau rasturnat cu greve si manifestari iar noi..... iar monitorul sa faca o investigatie cu spalari de bani ,constructii si licitatii ca m am saturat sa citesc articole cu gainarii de doi lei.
5.   Cetatean model trimis de
(27 sep 2011, 16:08:06
pe strada Cernauti nu-ti trebuie rovigneta, pe strada aia de vine sunt rapenii de tigani care fura in permanenta capacele!
6.   Cetatean model trimis de
(27 sep 2011, 16:09:26
pe strada Cernauti nu-ti trebuie rovigneta, pe strada aia de vine sunt rapenii de tigani care fura in permanenta capacele!
7.   Elyas trimis de
(27 sep 2011, 20:17:06
bine spus elyas.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei