Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Donaţii

Trei camioane cu materiale de construcţii au ajuns ieri la familiile afectate de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de familii din cartierul sucevean Iţcani au primit ieri o nouă rundă de ajutoare pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţii, trei camioane încărcate cu cherestea şi plăci de OSB fiind descărcate în curţile acestora.

Operaţiunea de ajutorare a familiilor sinistrate a fost condusă de primarul Sucevei, Ion Lungu, care nu s-a sfiit să dea o mână de ajutor la descărcarea şi transportarea materialelor.

Cele două camioane, care transportau 20 de metri cubi de cherestea, au venit din partea Primăriei Suceava şi a Consiliului Judeţean, în vreme ce un camion cu 200 de mp plăci de OSB a fost oferit de Prefectura Suceava. De asemeni, celor afectaţi de inundaţii le-au fost aduse maşini încărcate cu nisip şi balast, oferite de firmele Agacon şi Florconstruct.

Şeful municipalităţii sucevene a mers la familiile ale căror locuinţe au fost cel mai tare afectate, pentru a vedea de ce anume mai au nevoie pentru a se apuca de reconstrucţie, a dirijat camioanele încărcate cu ajutoare către zonele unde acestea trebuiau descărcate şi a lucrat cot la cot cu angajaţi ai primăriei la distribuirea materialelor de construcţii, după un grafic de necesităţi întocmit anterior.

“Am revenit în cartierul Iţcani cu ajutoare, de această dată 20 de metri cubi de cherestea şi 200 de mp de OSB, precum şi cu maşini încărcate cu balast şi nisip. Între timp s-a mai demolat o casă, făcută din zgură, a familiei Gherasim, încât acum sunt trei case pe care le vom reconstrui. Deja se lucrează la refacerea unei case, iar la cealaltă, care nu este a Primăriei Suceava, s-a angajat Biserica Filadelfia să o reconstruiască. Noi sperăm ca refacerea caselor să fie făcută în cât mai scurt timp, astfel încât oamenii să aibă unde să stea în sezonul rece”, a declarat Ion Lungu.

 

Ajutoare băneşti de până la 5.000 de lei de familie

Şeful municipalităţii sucevene a explicat că, pe lângă ajutoarele materiale oferite sinistraţilor din donaţii, aceştia vor beneficia şi de sumele care le vor fi alocate din bugetul local.

“Primăria municipiului Suceava va acorda şi ajutoare financiare, cuprinse între 500 şi 5.000 de lei de fiecare familie, în funcţie de pagubele pe care le-a suferit fiecare”, a adăugat Lungu, care i-a mulţumit şi prefectului Sorin Arcadie Popescu pentru că s-a implicat în oferirea de ajutoare familiilor ale căror gospodării au fost inundate din cauza unei gafe a celor de la Serviciul de Gospodărire a Apelor, care au deversat “controlat” apa din iazul de la Lipoveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei camioane cu materiale de construcţii au ajuns ieri la familiile afectate de inundaţii.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Trei camioane cu materiale de construcţii au ajuns ieri la familiile afectate de inundaţii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asigurare trimis de
(21 sep 2011, 11:10:28
Oare nici o casa din cele afectate nu are asigurare obligatorie (PAD)?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei