Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Aproape 8.500 de contribuabili suceveni vor depune trimestrial declaraţia 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 8.500 de contribuabili din judeţ vor putea să depună trimestrial declaraţia unică 112. Potrivit spuselor şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, persoanele fizice şi juridice, precum şi cele care au calitatea de angajator sau de persoane asimilate angajatorului, sunt obligate să depună lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţii, „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”.

Ropotă a subliniat că începând cu veniturile aferente lunii octombrie a anului 2011, mai multe categorii de contribuabili vor depune trimestrial această declaraţie, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului.

Petrică Ropotă a subliniat că de această facilitate beneficiază persoane juridice plătitoare de impozit pe profit care în anul anterior au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro şi au avut un număr mediu de până la trei salariaţi exclusiv, precum şi microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit care în anul anterior  au avut un număr de până la trei salariaţi. La aceste categorii se mai adaugă asociaţiile, fundaţiile sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice, cu excepţia instituţiilor publice, care în anul anterior au avut un număr mediu de până la trei salariaţi exclusiv; persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, precum şi persoanele fizice care exercită profesii libere şi asocieri fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de  contract individual de muncă.

 

Contribuabilii pot opta şi pentru depunerea lunară a declaraţiei 112

Şeful Finanţelor sucevene a mai explicat că numărul mediu de salariaţi se calculează ca medie aritmetică a numărului de salariaţi din declaraţiile depuse pe fiecare lună pentru anul anterior. De asemenea, veniturile totale se stabilesc pe baza informaţiilor din situaţiile financiare ale anului anterior.

Petrică Ropotă a arătat că această facilitate vine în sprijinul contribuabililor, în sensul că se va reduce timpul alocat transmiterii declaraţiei de la lună la trimestru, iar în acelaşi timp impozitul şi contribuţiile se vor plăti tot trimestrial.

„Aproape 8.500 de contribuabili suceveni au obligaţia depunerii trimestriale a declaraţiilor la DGFP Suceava. Trebuie precizat că persoanele şi entităţile care au obligaţia depunerii trimestriale pot opta pentru depunerea lunară a declaraţiei. Pentru aceasta trebuie să depună o declaraţie privind această opţiune până la data de 25 septembrie 2011, pentru veniturile anului 2011, şi până la data de 31 ianuarie 2012, pentru anul fiscal 2012”, a declarat Petrică Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 8.500 de contribuabili suceveni vor depune trimestrial declaraţia 112.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape 8.500 de contribuabili suceveni vor depune trimestrial declaraţia 1121.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei