Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2011 - Anul XVI, nr. 154 (4752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În celulă

Patronul acuzat de evaziune de sute de mii de euro, arestat de Tribunalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cu un teanc de dosare la poliţie, Parchet şi pe rolul instanţelor de judecătoreşti şi acuzat de înşelăciuni şi evaziune fiscală de ordinul sutelor de mii de euro, ilegalităţi comise încă de prin 2005, Ştefan Radu Angelescu (39 de ani), din municipiul Suceava, administratorul a mai multe firme din judeţ, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru 29 de zile.

Judecătorii Tribunalului Suceava l-au trimis după gratii pe Angelescu, la cererea procurorilor care îl acuză în acest nou dosar că a creat un prejudiciu bugetului de stat de 563.958 de lei.

Potrivit anchetatorilor, prin trei firme al căror administrator era, Angelescu nu a înregistrat în evidenţele contabile nu mai puţin de 265 de facturi fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului.

Controversatul om de afaceri este acuzat şi că a dat date fictive sau inexacte cu privire la sediile sociale ale firmelor sale, pentru a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

Ştefan Radu Angelescu a fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni, fiind acuzat că a luat tiruri întregi de materiale de construcţie de la mai multe firme din ţară, în valoare de circa 600.000 de euro, a plătit doar o primă tranşă de bani, pentru a le câştiga încrederea vânzătorilor, iar apoi le-a dat file cec fără acoperire.

Şi soţia lui Angelescu, Elena Angelescu (39 de ani), este cercetată pentru evaziune, într-un alt dosar al cărui prejudiciu este de ordinul sutelor de mii de euro.

Omul de afaceri încarcerat ieri în arestul poliţiei a mai fost trimis în judecată şi în 2008, pentru o ţeapă de circa 13 miliarde de lei vechi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul acuzat de evaziune de sute de mii de euro, arestat de Tribunalul Suceava.
 Vizualizări articol: 4655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Patronul acuzat de evaziune de sute de mii de euro, arestat de Tribunalul Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat.... trimis de
( 2 iul 2011, 12:43:37
Se specializase omul!
2.   BOROSAN GABRIEL ANDREI trimis de
( 2 iul 2011, 13:08:37
Va rog frumos sa verifcati actiitatea dlui mai sus numit, patronache la Lumy Business... Si cei care au fost inselati de dumnealui sa il dea in gat !
3.   Cat? trimis de
( 2 iul 2011, 14:15:39
Asta are pe putin 60 ani, nu 39 laughing
4.   :)) trimis de
( 2 iul 2011, 14:41:21
mai bine tragea statul in piept si dadea taxa de pardit si scapa... asa ca ...de acuma o sa stea multzi ani la Botosani la facultatedevil
5.   Alo cei de la fisc ! trimis de
( 2 iul 2011, 15:27:53
Va rog sa-mi spuna cineva daca cei responsabili cu aplicarea legii citesc aceste comentarii ?
5.1  RE: Alo cei de la fisc ! trimis de
( 3 iul 2011, 14:36:38
Cred ca stiu in ce aspect esti moderat. Fiindca la noi (cel putin in teorie), dreptul la libera exprimare si opinie este consfintit prin Constitutie. Oricum intrebarea ta este retorica, determinata prin insasi substanta ei. Iar raspunsul retoric este acela al "aspectului moderat", strans legat de persoana ta.
Ar putea sa puna o camera de supravegheat pe comentariile astea, cum sunt pe stalpii din municipiu. "Cei responsabili cu aplicarea legii" (cliseu de 2 bani - si stii ce se spune despre cei care folosesc clisee), vor respecta dreptul la opinie. Ca asta cu saltatu cand spuneai ceva care nu convenea, tine de Securitate. Iar acum asta nu mai exista (sau are un caracter mai..moderat) happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei