Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2011 - Anul XVI, nr. 154 (4752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava: Doi candidaţi au dat bacalaureatul mai târziu, cu subiecte de rezervă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la o disciplină la alegere din aria curriculară a profilului, s-a încheiat ieri, iar la examen au participat 6.971 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava.

Doi dintre candidaţii suceveni au ajuns la examen cu întârziere şi nu au putut susţine proba odată cu restul absolvenţilor. Aceştia au solicitat Comisiei Judeţene de Bacalaureat aprobare pentru a susţine proba cu subiecte de rezervă.

 

Subiecte de rezervă, cu aprobare de la Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „întârzierea a fost cauzată de motive medicale, unei candidate i s-a făcut rău, iar cealaltă candidată care a întârziat o însoţea pe prima”. Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat dă posibilitatea candidaţilor întârziaţi la examen din motive obiective să susţină proba mai târziu, cu subiecte de rezervă. „Comisia Judeţeană de Bacalaureat a anunţat Comisia Naţională de Bacalaureat despre această situaţie, iar candidatele au primit aprobare pentru a susţine proba cu subiecte de rezervă”, a mai spus Laura Hacman. Absolventele au dat testarea ieri după-amiază, după ce ceilalţi candidaţi au terminat examenul. Fetele au susţinut proba la geografie.

Nici un absolvent de liceu din judeţul Suceava nu a fost eliminat din examen la proba de ieri pentru tentativă de fraudă sau fraudă. De fapt, pe tot parcursul derulării acestei sesiuni de bacalaureat, doar la prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, cinci candidaţi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind. Aceştia au pierdut dreptul de a mai continua bacalaureatul cu restul probelor şi nu mai au voie să se înscrie la examenul de bacalaureat pentru următoarele două sesiuni.

 

Rezultatele se afişează duminică

Absolvenţii de liceu au dat ieri examen labiologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie şi sociologie.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-a încheiat ieri, iar acum miile de candidaţi din judeţul Suceava aşteaptă rezultatele, care vor fi afişate duminică, până la ora 14:00. Luni, între orele 08:00 şi 12:00, cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii. Acestea se vor rezolva pe 5 şi 6 iulie, iar pe 8 iulie se vor afişa rezultatele finale ale examenului.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va mai organiza o a doua sesiune de bacalaureat în acest an, în luna august, iar înscrierile pentru acest examen se vor face între 11 şi 15 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava: Doi candidaţi au dat bacalaureatul mai târziu, cu subiecte de rezervă.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceava: Doi candidaţi au dat bacalaureatul mai târziu, cu subiecte de rezervă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei