Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2011 - Anul XVI, nr. 154 (4752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Direcţia Silvică Suceava, prima pe ţară la venituri obţinute din administrarea pădurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Silvicultorii suceveni au cele mai bune performanţe din ţară în administrarea pădurilor, conform directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva, Valerian Solovăstru. Acesta i-a convocat ieri pe toţi şefii de ocoale silvice şi conducerea Direcţiei Silvice (DS) Suceava, într-o şedinţă de analizare a activităţii din primul semestru al anului.

“Le-am mulţumit pentru eforturile pe care le-au făcut şi pe care le fac pentru gestionarea fondului forestier. Au rezultate deosebite. Comparativ, numai la cifra de afaceri, între ceea ce şi-au propus şi ceea ce realizează, se apropie de ei Direcţia Silvică Caraş-Severin, ce administrează cel mai mare fond forestier din ţară. Dacă Suceava şi-a propus să facă 54 de milioane de lei în primul semestru şi realizează 86 de milioane de lei, Caraş-Severin realizează abia 24 de milioane. Sunt probleme care ţin de management, de calitatea oamenilor care lucrează, dar şi de calitatea fondului forestier”, a declarat directorul RNP la finele şedinţei, recunoscând meritele actualei structuri de conducere formate din Mihai Miheţiu – director general, Marius Răguşitu – director tehnic, Silvia Făgurel – director economic şi George Celsie - director comercial.

Valerian Solovăstru a spus că direcţii silvice precum Suceava, Piatra Neamţ şi Mureş reprezintă coloana vertebrală a Regiei Naţionale a Pădurilor şi că dacă peste tot ar fi gestionate atât de bine pădurile, alta ar fi situaţia ţării.

Directorul general al Romsilva a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii instituţiei pe care o conduce, precizând că pe primele şase luni ale acestui an se înregistrează depăşiri atât la cifra de afaceri cât şi la profit, de cel puţin 10-15%.

„Asta în condiţiile în care piaţa lemnului s-a relansat, avem creşteri spectaculoase la preţul mediu obţinut pe metru cub de răşinoase – o creştere de 40% comparativ cu anul trecut. Avem presiuni foarte mari şi pentru valorificarea biomasei, a lemnului de foc, pentru că există interes a se investi în centrale de cogenerare care folosesc drept combustibil biomasa”, a precizat Solovăstru.

Pentru că gestionarea pădurilor nu înseamnă doar exploatarea masei lemnoase, ci şi asigurarea unei continuităţi a pădurii pe toate suprafeţele administrate, Valerian Solovăstru a prezentat şi o situaţie a împăduririlor efectuate în acest an.

“Nu au fost neglijate nici aspectele legate de împăduriri, unde avem o depăşire cu 10% a suprafeţelor pe care le-am planificat. Noi nu putem depăşi foarte mult acest plan, pentru că nu avem suprafeţe care să ne fie puse la dispoziţie pentru împădurire. Din păcate sunt o mulţime de terenuri de care Agenţia Domeniilor Statului ţine cu dinţii, deşi sunt terenuri degradate. La fel procedează şi comunităţile locale, care au foarte multe suprafeţe pe care le ţin în evidenţă ca islazuri sau păşuni, dar în realitate sunt terenuri degradate. Prin trecerea acestora în fondul forestier naţional s-ar putea creşte suprafaţa împădurită a României”, a mai spus Solovăstru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Silvică Suceava, prima pe ţară la venituri obţinute din administrarea pădurilor.
 Vizualizări articol: 1914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Direcţia Silvică Suceava, prima pe ţară la venituri obţinute din administrarea pădurilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei