Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ieri

Aproape jumătate dintre oamenii care trebuiau să lucreze în noul azil de la Solca au plecat în şomaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre oamenii care trebuiau să lucreze în viitorul cămin de bătrâni din Solca au plecat în şomaj, fiindcă înfiinţarea noului azil nu s-a realizat la timp, prin Hotărâre de Guvern. La căminul de bătrâni urmau să lucreze toţi angajaţii fostului spital de boli cronice din localitate care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă în celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ sau nu s-au pensionat, în total 42 de oameni (personal TESA, auxiliar, infirmiere, asistente, medici), pe 35 de posturi. Salariaţii în cauză s-au aflat în concediu luna trecută, iar în mai au primit preaviz pentru o perioadă de 20 de zile, preaviz care a expirat pe data de 27 mai.

Ieri, cei 42 de oameni au fost informaţi că Hotărârea de Guvern de înfiinţare a căminului de bătrâni în locul spitalului de boli cronice din localitate nu a apărut, iar preavizul lor a expirat, astfel că singurele opţiuni care le rămân sunt fie şomajul, fie prelungirea preavizului la 25 de zile, dar fără acordarea drepturilor băneşti, întrucât nu mai sunt fonduri.

Potrivit celor declarate de contabila-şefă a fostului Spital de Boli Cronice Solca, Elena Repciuc, circa 25 de oameni, majoritatea infirmiere şi asistente, au acceptat să plece în şomaj, de ieri. Restul a fost de acord cu prelungirea preavizului, dar fără a fi plătiţi.

„Sperăm ca săptămâna aceasta să apară acea Hotărâre de Guvern şi să-i luăm înapoi pe cei care au plecat în şomaj”, a spus Elena Repciuc.

Spitalul de boli cronice s-a desfiinţat pe 1 aprilie, din cauză că era neperformant. Ieri, în clădirea fostului spital de boli cronice care ar urma să se transforme în cămin de bătrâni se mai aflau zece bolnavi, consideraţi cazuri sociale. După plecarea în şomaj a celor aproximativ 25 de salariaţi, aceşti pacienţi nu mai pot fi îngrijiţi şi trebuie să părăsească astăzi unitatea. Angajaţii care au acceptat prelungirea preavizului ocupă posturi care nu le permit să se ocupe de ei, cum ar fi posturi de paznici sau de gestionari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre oamenii care trebuiau să lucreze în noul azil de la Solca au plecat în şomaj.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape jumătate dintre oamenii care trebuiau să lucreze în noul azil de la Solca au plecat în şomaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei