Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificări legislative

Bugetul Sucevei, sărăcit cu un milion de euro de la impozitul pe venit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul municipiul Suceava a pierdut până acum încasări de aproape un milion de euro din cauza unor decizii luate la Bucureşti care dezavantajează puternic unităţile teritorial administrative din ţară.

Mai exact, printr-un ordin al ANAF, marii contribuabili plătesc creanţele la sediile principale, ceea ce înseamnă că toate impozitele şi taxele care se încasau de la firmele care au reprezentanţă în Suceava sau de la marile centre comerciale deschise la Suceava se duc tot spre Bucureşti, acolo unde au sediul central majoritatea acestor companii.

Această problemă a fost sesizată de primarul Sucevei, Ion Lungu, şi la Asociaţia Municipiilor din România, cu care vrea să facă front comun, pentru a obţine o schimbare în bine.

“Este o problemă dureroasă la nivelul autorităţilor locale. În acest an, până în luna mai, am încasat cote de impozit de venit cu aproximativ un milion de euro mai puţin decât anul trecut. Încasările sunt la 85% faţă de nivelul anului trecut. Acest lucru a fost determinat de doi factori – reducerea cotelor de la 47% la 44%, ba mai mult, printr-un ordin al ANAF, marii contribuabili plătesc creanţele la sediile principale. De exemplu, toate mall-urile şi supermarketurile din Suceava nu mai plătesc aici, ci direct la Bucureşti, unde au sediile centrale majoritatea marilor companii.

Drept urmare, am făcut o solicitare, împreună cu Asociaţia Municipiilor din România, să-i determinăm pe cei care au dat acest ordin să reevalueze situaţia”, a explicat Lungu.

Prin tăierea acestor surse de venituri, autorităţile locale sunt limitate la investiţiile pe care le pot face în folosul cetăţenilor din oraşele în care aceste companii îşi desfăşoară activitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei, sărăcit cu un milion de euro de la impozitul pe venit.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Bugetul Sucevei, sărăcit cu un milion de euro de la impozitul pe venit3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(26 mai 2011, 22:06:56
ca de obicei cei din provincie o iau in gusa de la bucuresteni,ai luat`o in barba domn primar,dupa ce i`ai lasat sa`si faca centrele in burucul targului iti atata fundul!asa va trebuie ca nu m`ai incapeati de bazar ,ca vai cei de la mall platesc taxe si impozite si la bazar e evaziune,se vede treaba ca tot de la bazar adunati cei mai multi bani deocamdata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei