Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 26 mai – 1 iunie

Târgul Finanţărilor Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

Târgul Finanţărilor Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală– vineri şi sâmbătă, 27 şi 28 mai, între orele 10:00 şi 22:00, la Iulius Mall (la etaj) – o întâlnire a reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) cu persoanele dornice să investească sau să îşi dezvolte afacerile în domeniul agriculturii. Toţi cei interesaţi să dezvolte o investiţie finanţată de Uniunea Europeană şi Guvernul României se pot informa direct pentru a obţine sprijinul financiar nerambursabil, de la instituţiile abilitate care le pot acorda informaţii şi sprijin. 

 

Târgul Ofertelor Educaţionale, la Iulius Mall

Liceele din judeţul Suceava îşi prezintă la Iulius Mall oferta educaţională pentru anul şcolar 2011-2012. Numărul de locuri pentru clasa a IX-a, materiile studiate, limbile străine predate, cursurile opţionale, cadrelor didactice, calificarea obţinută după absolvire, dar şi descrierea probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaţionale sau sportive vor fi prezentate, sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 mai, întreorele 10:00 şi 18:00. Evenimentul se adresează elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a, precum şi părinţilor acestora, care au astfel posibilitatea să cunoască specificul fiecărui colegiu, liceu sau grup şcolar pentru o alegere conştientă la terminarea cursurilor gimnaziale.

 

Expoziţia de desene “35”, Călin Baban

Până pe 30 mai, sucevenii pot vizita, la City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, expoziţia de desene semnată Călin Baban. Cele 35 de lucrări expuse, realizate în tehnica grafit pe hârtie, sunt inspirate din natură şi reprezintă trăirile artistului din perioada actuală (vârsta de 35 de ani).

 

Clovnul Bobo la Galleria

În fiecare zi a lunii mai, de luni până vineri, începând cu ora 18:30, Galleria Suceava invită copiii, bonele, părinții și bunicii la "Întâlnire cu clovnul Bobo". Un program special, în care micuții invitați se pot bucura de programe interactive: face painting, diverse jocuri educative și de amuzament, activități de desen și modelat baloane, alături de prietenul lor, clovnul Bobo.

 

Muzică folk, cu Adrian Beznă

Cantautorul folk Adrian Beznă poate fi ascultat cântând joi, 26 mai, începând cu ora 20:00, pe Terasa W, din municipiul Fălticeni, iar vineri, 27 mai, de la ora 21:00, în Pizzeria „La Bomba”, din oraşul Gura Humorului. Intrarea este liberă.

 

Joi, 26 mai

Concert la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

Pianistul Riciard Gagiu, profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu" Suceava, va susţine un concert în sala „Auditorium” a liceului. Evenimentul va începe la ora 18:00. Riciard Gagiu are ca invitaţi alţi trei instrumentişti, Ilie Zugrav, Lucian Rusu şi Tibi Băncilă, toţi profesori ai aceluiaşi colegiu.
Intrarea la concert este liberă.

 

Tequila Party, la Padrino

La un metru de tequila comandat, primiţi cinci shot-uri din partea casei, iar la două shot-uri comandate, al treilea se oferă gratuit. Este seară studenţească, deci o reducere de 15% după ora 24:00. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Expoziţia de fotografie “Distorsiuni”, de Ionel Onofraş

În perioada 26 mai – 14 iunie, la Clubul Artelor Vizuale (Shopping City Suceava) se poate vizita Expoziţia de fotografie “Distorsiuni”, de Ionel Onofraş. Vernisajul are loc pe 26 mai, la ora 18:00, în prezenţa artistului.„Distorsionez pentru că lumea nu este aşa cum credem noi că este. De exemplu, când suntem copii vedem lucrurile şi oamenii frumoşi, uneori doar lucrurile sunt frumoase, când iubim, îmbrăcăm iubitul sau iubita în haine pe care poate nu le merită, îl zugrăvim în culori care ne plac nouă, îl distorsionăm în mintea noastră şi mai târziu ne dăm seama că nu e ceea ce am crezut că e, că de fapt este o distorsiune la distorsiunea noastră iniţială sau poate este chiar realitatea...”, mărturiseşte fotograful Ionel Onofraş.

 

„Student ZONE!, în Club Babylon

Program special dedicat studenților, unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei! Petrecerea incendiară este dedicată studenților din Universitatea Suceava și va fi întreținută de noul rezident al Clubului Babylon Suceava. De asemenea, barmanii au pregătit o serie de shot-uri și cocteiluri servite într-un mod neconvenţional! Program nerecomandat minorilor! Intrarea gratuită.



Vineri, 27 mai

Clubul de lectură şi Cenaclul Scriitorilor-Copii

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria şi www.agonia.ro, cu participarea Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”, organizează la ora 18:00, la biblioteca publică suceveană, a XXX-a sesiune aClubului de lectură pentru copii şi Cenaclul Scriitorilor-Copii sub genericul “Visul cu diamante”. Prezintă bibliotecar Corina Scripcaru.
Din program: 1- Visul cu diamante: texte literare, compoziţii muzicale, lucrări de artă plastică, fotografie şi artă digitală. Informaţii ştiinţifice. Dezvoltarea expresivităţii creative şi a capacităţii de comunicare; 2 - Atelier de scriere creativă: Diamantul - o minune naturală şi o minune a imageriei artistice; mituri, magii şi revrăjirea textului. Omul şi diamantele; 3 - Copilăria la Putere - Critică şi trăznăi.
Coodonator: scriitoarea Angela Furtună.

 

Petrecere românească, la Club Babylon

O superpetrecere cu muzică lăutărească, în cadrul căreia se vor oferi metri de tequila din partea casei. Continuă superoferta de 3 lei pe shot! Intrarea gratuită!

 

Dj Armand, la Padrino

Vineri şi sâmbătă, 27 şi 28 mai, la Padrino atmosfera va fi întreţinută de invitatul special Dj Armand, resident în Fratelli Lounge & Club Bucureşti. Veţi avea parte de o petrecere unică pentru Suceava. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Sâmbătă, 28 mai

Mini Playback Show

Sâmbătă, începând cu ora 18:00, şi duminică, începând cu ora 16:00, toți copiii talentați sunt invitați la Galleria Suceava să-și exprime abilitățile artistice în cadrul programului Mini Playback Show. Toți vor fi premiați pentru curaj, iar cei mai buni în interpretare, dans, playback se vor califica pentru semifinalele din luna iunie.

 

Origami– Librăria Cărtureşti

Librăria Cărtureşti provoacă publicul sucevean să intre în lumea fascinantă origami. În aburii ceaiului parfumat de la Cărtureşti, îndrumaţi de Luana Popa, în fiecare sâmbătă, de la ora 11:30, curioşii pot deveni cu adevărat pasionaţi de arta modelării hârtiei. Locurile în librărie sunt limitate, iar participarea trebuie confirmată pe e-mail: sv_mall@carturesti.ro sau telefonic: 0732 003 049.

 

Atelier de creaţie pentru copii, la Iulius Mall

Iulius Mall vă aşteaptă cu idei, culori şi artă! De la ora 12:00, prichindeii sunt aşteptaţi la KidsLand să creeze, să se distreze şi să îşi facă noi prieteni.

 

Expoziţie de pictură– George Şpaiuc

Expoziţie de pictură, la Iulius Mall. George Şpaiuc semnează o suită de picturi care impresionează prin cromatică şi compoziţie. Până pe 12 iunie, lucrările vor fi expuse la etajul shopping mall-ului. Pictorul George Şpaiuc a semnat expoziţii personale naţionale şi locale şi a participat ca autor în numeroase expoziţii de grup. Lucrări cu semnătura sa se regăsesc în colecţii din ţară, SUA, Canada, Italia, Germania, Anglia, Grecia etc.

 

Petrecere în Office`s Club cu Emmie Rush

Petrecere în Office`s Club cu Emmie Rush, o prezenţă încântătoare la pupitru ce farmecă audienţa cu sunete melodioase şi pline de energie. Office Club e destinaţia distracţiei din această sâmbătă! Informaţii şi rezervări: 0735 168 111 www.officesclub.ro.

 

Concert Alexandrina Hristov, la Club Babylon

Începând cu ora 22:00, Club Babylon Suceava vă invită la un superconcert live marca Alexandrina Hristov. Artista, originară din Republica Moldova, s-a remarcat prin toate activitățile sale legate de muzică, pictură și poezie. În ce privește latura muzicală, Alexandrina cântă în română, franceză și rusă. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentiști, dar uneori își susține recitalul în formulă voce-pian.
Pentru o seară de plină de bună dispoziție și muzică de calitate vă așteptăm în Club Babylon Suceava. Intrarea 20 lei!

 

Teatru pentru copii, la Galleria Suceava

De la ora 11:30, Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" prezintă, în zona dedicată copiilor din Galleria Suceava (la etaj), piesa "Alba ca zăpada și cei şapte pitici". Accesul este gratuit!
După program, copiii se vor distra pe cinste în spațiul de joacă special amenajat, vor putea participa la un program interactiv doar pentru ei și, bineînțeles, vor fi premiați cu cele mai simpatice jucării.

 

Duminică, 29 mai

Teatrul de Păpuşi “Puppet”, la Iulius Mall

Teatrul de Păpuşi “Puppet” invită prichindeii din Suceava şi din împrejurimi, de la ora 12:00, la Iulius Mall, în lumea poveştilor populare şi basmelor atât de dragi copiilor.

 

„Intră în Lumea Copiilor!”

De la ora 14:00, pe scena de la etajul Iulius Mall, vor evolua trupele micilor artişti de la Palatul Copiilor Suceava, care vor susţine un spectacol de dansuri moderne. Acesta este un preambul al manifestărilor culturale şi artistice organizate de Ziua Internaţională a Copilului.

 

Târg de Păsări şi Mamifere Mici de Curte, la Shopping City

Între orele 08:00 – 14:00, în parcarea Shopping City Suceava,  

Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Mamifere Mici de Curte „Fantezia – Ţara de Sus Suceava”, în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, organizează Târgul de Păsări şi Mamifere Mici de Curte.

 

D.I.S.C.O. party
Distracție fără limite şi nebunie curată în Club Babylon Suceava, în cadrul programului D.I.S.C.O. party!
Petrecerile vor miza pe un supermix cu muzică de club pregătit special de DJ-ul clubului și un show de lumini amețitor. În weekend, continuă şi superoferte la votcă şi whisky! Program nerecomandat minorilor! Intrarea gratuită!

 

Marţi, 31 mai

„Micii Picasso”, la City Gallery

„Micii Picasso”, grupul de copii pe care artista plastică Puşa Pîslaru îi pregăteşte în propriul său atelier, îşi etalează lucrările, la ora 17:00, în cadrul unei expoziţii organizate la City Gallery, în incinta Shopping City Suceava.

Sunt expuse peste 250 de lucrări de pictură şi grafică realizate de un număr de 44 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani.

 

Marţea Veselă, în Padrino

Mişcare maximă la Marţea Veselă în Padrino. Pe la ora 20:00 începe distracţia. „Dacă eşti curioasă/curios treci să vezi cum evoluăm”, spun organizatorii. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro
 

Miercuri, 1 iunie

Poveşti la Cărtureşti

În fiecare miercuri, de la ora 18:00, ceainăria Cărtureştiului din Iulius Mall invită prichindeii, dar şi părinţii şi bunicii acestora, să asculte fascinantele poveşti ale copilăriei. “Vom aluneca încet-încet în lumea minunată a poveştilor, iar dacă se întâmplă să avem somnoroşi, le facem un cuib moale din perne”, promit gazdele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Unde fugim de-acasă...5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei