Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Peste 7.600 de elevi suceveni, aşteptaţi să se înscrie la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 23 mai s-a dat startul înscrierilor la examenul de bacalaureat, iar elevii de clasa a XII-a au la dispoziţie câteva zile pentru a-şi depune dosarele. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Vasile Monacu, „înscrierile au început pe 23 mai şi se vor încheia pe 27 mai 2011”. La examen sunt aşteptaţi să participe peste 7.600 de absolvenţi de clasa a XII-a, atât din promoţia curentă, cât şi din promoţiile anterioare. Inspectoratul Şcolar organizează bacalaureatul în 20 de centre de examen.

Adjunctul IŞJ Vasile Monacu a spus că „motto-ul examenului de bacalaureat din acest an este <Toleranţă zero faţă de fraudă>. Vom încerca pe cât posibil să eliminăm total frauda”. Metodologia din acest an este foarte aspră în pedepsirea celor care încearcă să fraudeze sau fraudează examenul. „Tentativa de fraudă şi frauda se sancţionează cu eliminarea din examen. Pe lângă acest lucru, candidatul pierde toate probele susţinute anterior şi nu mai are dreptul să participe la bacalaureat pentru doi ani. Este un risc prea mare pentru un tânăr”, a declarat Vasile Monacu.

 

Părinţii pot fi observatori la examen

Tot pentru eliminarea posibilităţilor de fraudă, la examenul de bacalaureat pot participa, în calitate de observatori, reprezentanţi ai părinţilor sau ai unor organizaţii non-guvernamentale.

„Pe baza unei cereri scrise depuse la secretariatul IŞJ, asociaţiile de părinţi sau ONG-urile interesate pot primi o delegaţie pe baza căreia pot participa la bacalaureat în calitate de observatori, fără a avea dreptul să se implice în nici un fel în organizarea şi derularea examenului”, a mai precizat Monacu.

Potrivit acestuia, cererile se pot depune la IŞJ până la 1 iunie. Până acum, Vasile Monacu a precizat că „nu s-a înregistrat nici o cerere”. În fiecare centru de examen nu pot fi mai mult de doi observatori.

IŞJ va pune la dispoziţie un număr unic pentru reclamaţii, unde vor putea fi sesizate eventualele nereguli din cadrul examenului.

Pe lângă sancţiunile aplicate candidaţilor în caz de fraudă, Vasile Monacu a spus că „legea e dură şi cu profesorii care înlesnesc fraudarea examenului, aceştia riscând sancţiuni disciplinare sau penale”.

Aproximativ 3.000 de profesori din judeţ sunt antrenaţi în examenul de bacalaureat din acest an şi fiecare dintre ei va da o declaraţie pe proprie răspundere că nu au rude, până la gradul IV, care susţin examenul de bacalaureat. Comisiile de examen, evaluare şi supraveghere vor fi stabilite prin tragere la sorţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.600 de elevi suceveni, aşteptaţi să se înscrie la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.600 de elevi suceveni, aşteptaţi să se înscrie la bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei