Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Posturi neocupate

Criză de şefi în poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ocuparea a trei posturi de conducere în cadrul unor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, unul la comanda unei poliţii orăşeneşti, altul la comanda unei poliţii municipale şi un al treilea care viza postul de şef peste ofiţerii care răspund de combaterea delictelor silvice, a fost amânată pentru o dată necunoscută, după ce, din diferite motive, candidaţii au fost respinşi.

Cea mai delicată situaţie pare a fi în cazul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, unde pentru postul de comandant s-au desfăşurat deja două concursuri, însă rezultatul a fost acelaşi: nimeni nu a luat nota minimă care să permită ocuparea postului. La o primă tentativă, în martie, au fost doi candidaţi, un tânăr ofiţer din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus şi un coleg de la Biroul de Poliţie Rurală Rădăuţi. După nereuşita de atunci, la concursul desfăşurat miercurea trecută s-a mai înscris doar un candidat, însă din nou nota obţinută a fost sub 7.

Poliţia Vicovu de Sus nu mai are şef din a doua jumătate a lunii februarie, o cauză fiind cu siguranţă şi reticenţa oamenilor cu greutate din IPJ faţă de o structură de poliţie greu de condus din cauza numărului mare de infracţiuni grave care se petrec periodic în oraşul care, după Gura Humorului, are cea mai mare populaţie din judeţ.   

Un alt important post de conducere rămas neocupat este cel de şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice. În ultima perioadă, în urma directivelor venite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, activitatea poliţiştilor de la acest birou a fost mult mai intens mediatizată, încercându-se convingerea opiniei publice că în judeţ se fac multe controale în fondul forestier şi se întocmesc dosare penale, inclusiv pe numele unor lucrători silvici. Singurul candidat înscris pentru concursul de vinerea trecută nu a intrat însă în examen pentru că nu îndeplinea cumulativ condiţiile prevăzute de lege pentru a participa la examinare.      

În fine, un al treilea post pentru care a existat o tentativă eşuată de ocupare este cel de comandant adjunct al Poliţiei municipiului Fălticeni. Cei doi pretendenţi, un ofiţer de la poliţia locală şi un judiciarist de la Suceava, nu au primit derogarea de a participa la concurs pentru că nu au mai ocupat niciodată o funcţie de conducere, nici măcar pe cea de şef de birou.

Toate aceste concursuri urmează să fie reprogramate, la următoarele etape fiind aşteptaţi şi alţi poliţişti dornici, dar mai ales capabili să ocupe aceste posturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criză de şefi în poliţie.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Criză de şefi în poliţie1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Verba volant...scriptul manent! trimis de
(12 apr 2011, 11:10:50
„Un script din această pagină a încetat să mai ruleze. Continuați executarea scriptului?” NU
Astfel încât titlul articolului mie îmi apare ca fiind: ” CRIZĂ ÎN POLIȚIE”
Ce ți-e și cu Internetul ăsta!
2.   De fapt, trimis de
(12 apr 2011, 13:12:31
noi avem criza de Politie, in adevaratul sens al cuvantului. Tablagii vedem pretudindeni..
3.   Observatii trimis de
(12 apr 2011, 14:01:54
Criza din politie e de cu totul alta natura. Ma refer atat la lipsa de credibilitate cat si criza morala.
Poate nu ar strica nu mini sondaj de opinie in randul sucevenilor ca sa vada aceti indivizi cam ce incredere au oamenii in ei. Cred ca doar ei o sa voteze pentru credibilitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei