Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marfă fără acte

Sechestru pe un tir care transporta 21 de tone de îngrăşământ, camuflat după cartofi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un tir care transporta ilegal 21 de tone de îngrăşământ chimic a fost tras pe dreapta de poliţie, echipa de control găsind marfa ascunsă după cartofi. Captura a fost realizată sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.15, pe DN 2, la Cumpărătura. În zonă se afla o echipă operativă de control formată din ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră, care, pe baza unor informaţii, aşteptau pentru control un vehicul greu care venea dinspre Constanţa.

Maşina era condusă de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Calafindeşti, administratorul societăţii de transport rutier de mărfuri Trans Laguna Calafindeşti, însoţit de un consătean.

Fiind întrebaţi ce transportă, aceştia au precizat că este vorba de cartofi proprietate personală, cartofi cu care fuseseră, spuneau ei, la vânzare în Constanţa şi rămăseseră nevânduţi. Poliţiştii au trecut la verificări, în imediata apropiere a uşilor vagonului izoterm fiind găsiţi într-adevăr saci de cartofi. După aceştia însă se aflau sute de saci de culoare albă, în care era ambalat îngrăşământ chimic, pentru care nu existau nici un fel de documente de provenienţă ori de transport.

„Cu privire la această marfă, cei doi au declarat verbal că este vorba de îngrăşământ chimic complex achiziţionat de la diferite persoane fizice din piaţă în Constanţa, marfa fiind cumpărată pentru utilizare personală în agricultură, fără acte de provenienţă.

S-a procedat la cântărirea îngrăşământului chimic, rezultând cantitatea de 21.000 kg, cu o valoare de piaţă de aproximativ 40.000 lei, fiind luată măsura sigilării vagonului şi lăsarea în custodie în incinta unei unităţi până la definitivarea verificărilor”, a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţiştii i-au contactat şi pe inspectorii de la Garda Financiară Suceava, care au preluat verificările financiar-fiscale conform competenţelor. În funcţie de ce va rezulta şi din aceste cercetări se va stabili încadrarea juridică a faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sechestru pe un tir care transporta 21 de tone de îngrăşământ, camuflat după cartofi.
 Vizualizări articol: 2502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Sechestru pe un tir care transporta 21 de tone de îngrăşământ, camuflat după cartofi3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei