Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Elevii i-au semnalat lui Flutur existenţa reţelelor de etnobotanice printre copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de aproximativ 20 de membri ai Consiliului Judeţean al elevilor s-a întâlnit, ieri, cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la invitaţia acestuia. În cadrul discuţiilor care au durat o oră, preşedintele CJ le-a spus adolescenţilor că este îngrijorat despre proliferarea consumului de substanţe etnobotanice în rândul tinerilor şi i-a întrebat care este opinia lor despre acest fenomen.

„Vă precizez din start că eu sunt pentru interzicerea acestor substanţe, însă vreau să ştiu cum vedeţi voi lucrurile”, a afirmat Flutur.

Adolescenţii, elevi la colegiile din judeţ, i-au confirmat şefului administraţiei judeţene că atât în şcolile generale, cât şi în licee sunt foarte mulţi consumatori, dar i-au atras atenţia că simpla interdicţie a vânzării şi consumului nu va rezolva problema. Copiii au spus că aceste substanţe se vând şi se consumă inclusiv în şcoală şi că există chiar reţele de „mini-dealeri”, elevi care sunt aprovizionaţi cu droguri de adulţi, îndeosebi studenţi din marile centre universitare, şi care le revând ulterior copiilor din şcoală.

„Sunt foarte mulţi consumatori printre elevi, este aproape de neconceput să spui în faţa prietenilor că nu ai încercat etnobotanice. Este văzut ca o distracţie, ca ceva nou. Interdicţia este necesară, dar nu suficientă. Adolescenţilor le trebuie o alternativă, altceva care să le capteze interesul”, au arătat reprezentanţii Consiliului Judeţean al elevilor.

 

Adolescenţii aşteaptă de la autorităţi o mai bună înţelegere a preocupărilor şi problemelor lor

Potrivit consilierilor judeţeni elevi, de foarte multe ori, la primele ore ale zilelor de luni, pe chipurile copiilor mai sunt încă vizibile urmele consumului de substanţe etnobotanice din weekend, numai că în afara colegilor nu prea le mai constată nimeni. Copiii consideră că anturajul şi presiunea grupului sunt principalii factori care împing adolescenţii în mrejele drogurilor, însă îşi doresc mai multă atenţie şi grijă din partea autorităţilor în a le oferi posibilităţi de divertisment şi de petrecere a timpului liber interesante şi mai puţin periculoase.

Preşedintele Flutur le-a solicitat proiecte în acest sens şi i-a invitat la o nouă întâlnire la sfârşitul lunii februarie, în speranţa că împreună vor putea identifica şi soluţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii i-au semnalat lui Flutur existenţa reţelelor de etnobotanice printre copii.
 Vizualizări articol: 2123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Elevii i-au semnalat lui Flutur existenţa reţelelor de etnobotanice printre copii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(29 ian 2011, 11:33:32
uite asa zmeii de la C.J. vor rezolva problema...
2.   O mica solutie trimis de
(29 ian 2011, 12:29:52
Lasati terenurile de sport ale scolilor deschise pentru public in weekend. Cand aveam intre 15 si 20 de ani, ieseam weekend de weekend la fotbal pe terenurile de sport ale scolilor. Era un fenomen de masa care te tinea ocupat tot weekendul. Acum au ingradit terenurile si au pus paznici cu simtul raspunderii... Daca vrei sa faci sport acum te costa minim 10 lei ora. Eu jucam fotbal 3-4 ore pe zi in weekend. Cine credeti ca ar da 80RON pe weekend pentru sport? Mai bine un joint si gata. Iesi mai ieftin.
3.   E adevarat? trimis de
(29 ian 2011, 21:20:03
Daca asa un spirit civic ia cuprins pe pustani, oare cand o sa-i arate lui Flutur coruptia din invatamant si spagile pe care le dau la testele nationale sau examenele de bacalaureat? Poate doar asa o sa-l traga pe bulibasa invatamantului la soborul cu care probabil e obisnuit si o sa-i ceara socolteala pentru spagile din ce in ce mai mari cerute in vreme de criza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei