Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Bugetul Aeroportului Suceava, suplimentat cu 1,8 milioane de lei pentru dotări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul Aeroportului „Ştefan cel Mare Suceava”, regie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a fost suplimentat, faţă de anul precedent, cu 1,8 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a motivat solicitarea de majorare, în faţa deliberativului judeţean, prin necesitatea achiziţionării unui aparat de degivrare, deoarece cel existent este foarte vechi şi depăşit. Flutur a declarat că achiziţia unui aparat performant cu care să fie îndepărtată gheaţa şi chiciura de pe aeronave ar permite ca aerogara Suceava să fie operaţională şi în condiţii de temperatură foarte scăzută.

Bugetul total pentru 2011 aprobat pentru aeroport în şedinţa de ieri este de 6,605 milioane de lei, din care 3,985 milioane de lei sunt cheltuieli de exploatare. Pentru reclamă şi publicitate aeroportul are prevăzută suma de 5.000 de lei, cu 1.000 de lei mai mult faţă de 2010. Pentru investiţii, bugetul alocat este de 2,39 milioane de lei şi vizează, pe lângă degivror, benzi transportoare şi lucrări de amenajare a aerogării şi a spaţiului alocat pentru vamă. Consilierii judeţeni au mai aprobat, ieri, numărul de personal, organigrama şi statul de funcţii la aeroport. Numărul de posturi, 64, rămâne nemodificat, se schimbă însă structura organizatorică. Atribuţiile de siguranţă aeroportuară sunt preluate de personalul din cadrul serviciului handling aeroportuar.

 

Deocamdată, pe aeroportul Suceava nu operează curse internaţionale

În noua formulă, aceşti salariaţi urmează să fie instruiţi suplimentar, în conformitate cu reglementările aeronautice interne şi internaţionale.

Reamintim că ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat certificarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava ca unitate deschisă traficului internaţional.

Aprobarea certificării a fost făcută în urma unor rapoarte privind îndeplinirea condiţiilor necesare pentru certificare, întocmite de comisiile de evaluare, numite prin ordinul ministrului.

Criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri şi plecări, interne şi internaţionale, de facilităţile de sănătate publică, asistenţă medicală, control veterinar şi fitosanitar şi de facilităţile pentru controlul trecerii frontierei şi controlul vamal. Din păcate, la această oră de pe aerogara suceveană nu există curse internaţionale regulate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Aeroportului Suceava, suplimentat cu 1,8 milioane de lei pentru dotări.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Bugetul Aeroportului Suceava, suplimentat cu 1,8 milioane de lei pentru dotări3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei