Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dispariţie

Copil posibil înecat, căutat sub gheaţa râului Siret, la Zvoriştea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil în vârstă de 11 ani, despre care se bănuieşte că ar fi căzut în apele râului Siret şi s-a înecat, este căutat de aproape două zile de echipaje specializate ale pompierilor.

Iulian Huţanu, din comuna Zvoriştea, a dispărut fără urmă de joi după-amiază, ultima oară fiind văzut de mama sa, jucându-se cu sania în faţa casei.

„Eu eram plecat, iar maică-sa făcea ceva prin casă. I-a spus să stea pe lângă casă, dar când s-a întors, el nu mai era. M-a sunat pe mine, dacă-i cu mine, şi eu i-am spus să meargă să caute după urmele de la săniuţă, să nu se fi dus, Doamne fereşte, pe malul apei”, povestea, ieri, Costel Rusu, tatăl vitreg al minorului dispărut.

Râul Siret e la aproximativ 50 de metri de casa în care Iulian locuia alături de mama sa şi de concubinul acesteia.

Alertată de dispariţia băiatului, mama lui Iulian, Luminiţa Huţanu, a început să-l caute.

„El nu pleca niciodată de acasă, fără să spună, tot timpul îi ziceam că nu are ce căuta pe malul apei...”, privea femeia disperată spre apa îngheţată a Siretului.

Luminiţa Huţanu povesteşte că la circa 30 de metri de casă a găsit sania fiului ei, iar pe gheaţa de pe apă a observat urme de paşi care duceau spre mijlocul apei. Pe alocuri erau spărturi, ca şi când cineva ar fi încercat gheaţa.

La câţiva metri distanţă, s-a găsit şi un băţ, cu care se presupune că minorul spărgea gheaţa.

Încă de joi seară, un echipaj de pompieri a fost trimis la Zvoriştea, pentru a-l căuta pe Iulian Huţanu.

Deşi afară se înnoptase deja, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au iluminat zona cu ajutorul a două proiectoare, alimentate de un generator electric.

După miezul nopţii, însă, au renunţat la căutări, iar operaţiunile au fost reluate ieri dimineaţă.

Patru pompieri, pe o barcă pneumatică, spărgeau gheaţa formată pe râu, bănuindu-se că trupul micuţului ar fi prins sub sloiuri.

Ieri seară, însă, după ore întregi de căutări, minorul nu fusese încă găsit.

„Continuăm operaţiunile de căutare, cu o autospecială şi o barcă pneumatică”, a precizat purtătorul cuvânt al ISU Suceava, locotenent Ioana Istrati.

În urmă cu o săptămână şi jumătate, tot la Zvoriştea şi tot în râul Siret, s-a înecat şi un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se afla la pescuit.

Mihai Palaghiuc, din satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea, a fost văzut ultima oară pe 18 ianuarie a.c., în jurul orei 15:30, când s-a despărţit de un grup de persoane cu care pescuia. Martorii au povestit că bărbatul venise cu o sanie, cu care intenţiona să se deplaseze pe gheaţa de pe cursul râului, în zona barajului de la Hânţeşti, şi se bănuieşte că aceasta a cedat, iar victima nu s-a mai putut salva.

Nici în acest caz, pompierii nu au găsit încă trupul neînsufleţit al dispărutului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil posibil înecat, căutat sub gheaţa râului Siret, la Zvoriştea.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copil posibil înecat, căutat sub gheaţa râului Siret, la Zvoriştea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(30 ian 2011, 13:27:42
D-le Sergiu Rusu explica-mi si mie cum e cu posibilitatea sa fi inecat. Posibilitatea implica doua variante( este sau nu este, a fi sau a nu fi) Atunci cand esti sub ghiata de cateva ore la temperatura de minus 6-8 grade C. crezi ca mai exista o posibilitate de a trai?. Eu am voie sa gresesc dar un ziarist nu are voie mai ales la l. romana. Cred ca ar trebgui sa reiei studiul , nu esti la prima greseala. Nu va corecteaza nimeni?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei