Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tragedii în lanţ

Weekendul sinucigaşilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedii în serie în ultimele zile. Trei bărbaţi, toţi tineri, şi-au pus ştreangul de gât. Doi dintre ei au reuşit să-şi încheie socotelile cu viaţa, în timp ce un altul se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean Suceava. În fiecare dintre cele trei cazuri, alcoolul a jucat un rol important în deciziile pe care bărbaţii le-au luat când au plecat spre moarte.

 

Dragostea l-a împins spre ştreang

Prima nenorocire s-a înregistrat la Rădăuţi, vineri după-amiază, când George Constantin Postolache, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit atârnând de un ştreang. Gestul extrem a fost motivat de o neîmplinire în dragoste, mărturie fiind biletul găsit în haina sa.

Vineri după-amiază, puţin după orele 17.00, un paznic de vânătoare a descoperit în lunca pârâului Suceviţa, pe raza municipiului Rădăuţi, corpul fără viaţă al unui tânăr, Constantin George Postolache, care se spânzurase cu un şnur de rafie de trunchiul unui copac. Imediat a fost alertată Poliţia şi echipa operativă care a ajuns la faţa locului a descoperit în geaca sinucigaşului un bilet în care Cornel, cum îi spuneau cei apropiaţi, îşi mărturisea dragostea faţă de fosta sa prietenă, şi îşi lua adio de la ea.

„Te iubesc Luisiana, la mulţi ani. Cornel+Luisiana= Love you. nu renunţ Iuby”, sunt cuvintele pe care tânărul le-a scris pe biletul găsit de lucrătorii de poliţie. Băiatul era cunoscut ca un tip vesel şi liniştit, şi avusese o relaţie de prietenie cu o localnică până în urmă cu câteva săptămâni. Din momentul ruperii relaţiei tânărul se apucase de băut şi afirmase în mai multe rânduri că se va sinucide.

 

S-a sinucis după ce s-a uitat la „Stăpânul Inelelor”

Tot la sfârşitul săptămânii trecute şi un tânăr în vârstă de 18 ani şi-a pus ştreangul de gât. În cazul acestuia motivele care l-au făcut să recurgă la un gest atât de dramatic nu sunt foarte clare.

Simion Hotopilă locuia în satul Lupcina, comuna Ulma, într-o familie cu 14 copii. El era elev în clasa a XII-a la o Şcoală Specială din municipiul Suceava, având deficienţe de vorbire. Întors acasă după o săptămână petrecută la Suceava, acesta a mers vineri seară la un vecin. Aici, cei doi au vizionat la TV filmul „Stăpânul Inelelor”, tânărul de 18 ani plecând din casa prietenului său în jurul orei 2.00. O oră mai târziu, tatăl său vitreg avea să-l găsească fără suflare în grajdul gospodăriei, spânzurat de o grindă. Lângă cadavru a fost găsită o sticlă de votcă din care fusese consumat mai bine de jumătate din conţinut.

Tânărul de 18 ani nu şi-a motivat în vreun fel gestul, prietenul care l-a văzut ultimul în viaţă declarând doar că acesta era foarte abătut şi absent înainte de a pleca din casă.

Un alt aspect care i-a frapat pe poliţişti este legat de „tradiţia” sinuciderilor în familia tânărului. Tatăl băiatului s-a spânzurat în urmă cu aproximativ zece ani, iar acum câţiva ani acelaşi gest l-a făcut şi fratele mamei tânărului. Familia trăieşte într-o sărăcie lucie, fiind unul dintre cazurile sociale cele mai deosebite înregistrate la Primăria comunei Ulma.

 

S-a spânzurat după ce şi-a sunat un prieten

Un sucevean în vârstă de 37 de ani a încercat, ieri, să-şi pună capăt zilelor, din cauza necazurilor şi a singurătăţii. Alin V. a fost găsit ieri, în jurul orei 12.00, de vecini, spânzurat în casa în care locuieşte, în centrul Sucevei.

Aceştia au anunţat imediat ambulanţa şi, până la sosirea echipajului medical, l-au dat jos şi au încercat să-l resusciteze. Alin a fost transportat imediat la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Aflat în comă, medicii au reuşit să-l menţină în viaţă şi l-au internat la Terapie Intensivă, dar prognosticul este rezervat spre grav în ceea ce priveşte şansele sale de supravieţuire şi recuperare. Medicii apreciază că, în cel mai bun caz, pacientul şi-ar putea reveni după câteva zile, dar este greu de spus cum va evolua starea sa având în vedere că nu pot aprecia cât timp creierul bărbatului nu a fost oxigenat.

Câţiva dintre prietenii lui Alin, care se aflau ieri la spital, ne-au spus doar că în doi ani acestuia i-a murit toată familia şi că a fost căsătorit, însă acum nu mai are pe nimeni. De o bună bucată de timp nu mai avea serviciu şi s-a apucat de băut. Potrivit prietenilor, Alin V. ar mai fi avut o tentativă de sinucidere în urmă cu circa 20 de ani.

Poliţiştii care au demarat o anchetă au aflat că bărbatul l-a sunat pe unul dintre prietenii săi chiar înainte de a-şi pune ştreangul. L-a anunţat pe acesta că a hotărât să-şi ia zilele, după care a închis. Bărbatul de la celălalt capăt al firului i-a dat telefon imediat unui vecin, cel care, câteva minute mai târziu, a intrat în locuinţă, dând peste bărbatul atârnat de o grindă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Weekendul sinucigaşilor.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Weekendul sinucigaşilor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Off.. trimis de
(24 ian 2011, 16:06:29
Pacat ca erau asha tineri...
Nimeni nu le va putea tine locul...
Un dezastru s'a abatut asupra familiilor acum indoliate..
Dumnezeu sa ii ierte si cu dreptii sa'i odihnesca..:((

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei