Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ superior

Universitatea „Ştefan cel Mare” va depune dosare de autorizare a trei specializări de medicină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava intenţionează să depună documentaţia pentru autorizarea provizorie a trei specialităţi de medicină care vor funcţiona în cadrul instituţiei academice sucevene. 

Dosarele vor fi trimise la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior- ARACIS în perioada următoare, iar rectorul Universităţii Suceava, Adrian Graur, a declarat că intenţionează ca până la sfârşitul lunii ianuarie să fie depus dosarul pentru Balneo-fizio-kinetoterapie, până la mijlocul lui februarie cel pentru Nutriţie şi dietetică, iar la sfârşitul lui februarie cel pentru Tehnică dentară.

În ce priveşte gradul de acoperire al disciplinelor de studiu, rectorul Adrian Graur a spus că „la Balneo-fizio-kinetoterapie, anul I, aproape toate disciplinele vor putea fi acoperite de cadrele din universitate, poate una singură să fie cu profesor de la Iaşi, iar la Nutriţie şi dietetică, anul I, trei discipline vor trebui acoperite cu cadre de la Iaşi”.

În scurt timp, conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va şti câţi profesori vor veni de la Iaşi pentru a preda disciplinele la tehnică dentară, această specialitate având puţine discipline care pot fi acoperite cu cadre didactice proprii.

După depunerea dosarelor de acreditare provizorie a celor trei specializări de medicină, ARACIS va veni şi va face o evaluare la universitate, în vederea autorizării.

Înfiinţarea celor trei specialităţi de medicină la Suceava printr-un consorţiu cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi reprezintă primul pas către o facultate de medicină la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” va depune dosare de autorizare a trei specializări de medicină.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” va depune dosare de autorizare a trei specializări de medicină5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fereasca D-zeu! trimis de
(24 ian 2011, 16:00:01
-daca se va aproba ca la Suceava sa functioneze o facultate de medicina chiar a venit sfarsitul lumii oameni buni. oare nu va fi si cu taxa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei