Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Laude

Preşedintele popularilor din Parlamentul European a apreciat investiţiile cu fonduri europene din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a apreciat, sâmbătă, investiţiile făcute în judeţul Suceava cu fonduri europene.

Joseph Daul, însoţit de purtătorul său de cuvânt, Antoine Ripoll, şi de secretarul general al grupului PPE din Parlamentul European, Martin Kamp, au venit într-o vizită de două zile în Bucovina, la invitaţia vicepreşedintelui PD-L, Gheorghe Flutur. Sâmbătă, oaspeţii au vizitat o fabrică de caşcaval şi o fermă din Sadova, construite cu fonduri europene, şi s-au întâlnit cu un grup de fermieri din zona montană a judeţului.

La fabrică şi la fermă, liderul PPE s-a interesat de funcţionarea celor două investiţii şi dacă a crescut preţul la lapte după aderarea României la Uniunea Europeană şi impunerea standardelor de producţie şi comercializare UE. Daul a apreciat investiţiile în agricultură, cu atât mai mult cu cât acesta este un domeniu pe care oamenii, mai ales tinerii, nu îl consideră foarte atractiv. El chiar le-a spus localnicilor că în Alsacia, unde deţine o exploataţie agricolă, în urmă cu 30 de ani erau câteva sute de fermieri, iar acum au rămas doar patru. Joseph Daul a povestit, la Sadova, că şi el se ocupă de creşterea animalelor, în zona franceză Alsacia, arătând cum a progresat de la 25 ha la 84 ha de teren şi de la o fermă de 10 vaci la una în care creşte acum 650 de taurine de carne, unde lucrează toată familia.

Mai bine de o oră, Daul a discutat cu fermierii câmpulugeni despre modalităţile de sprijin a agriculturii în zona montană şi de deal şi despre creşterea subvenţiilor pentru crescătorii de animale de la munte, precum şi despre noi programe în Politica Agricolă Comunitară.

 

Flutur: „Cred că şi-au făcut o impresie bună despre ce face România”

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a apreciat, la rândul său, că înaltul demnitar european a acceptat invitaţia sa la Suceava, amintind că s-au cunoscut în 2006, când a fost audiat de Joseph Daul în Parlamentul European, în perioada când era ministru al Agriculturii.  

„Domnul Daul înţelege bine agricultura, în special zonele defavorizate de deal şi munte. Am promisiunea sa că în partea a doua a acestui an va mai vizita o dată Bucovina, pentru că ne interesează să facem lobby la Comisia Europeană pentru ca resursele de dezvoltare a regiunilor să ajungă unde trebuie. Bucovina, judeţul Suceava au nevoie de fonduri şi am discutat despre investiţii în infrastructură, investiţii în sectorul privat şi flexibilizarea băncilor, a societăţilor de asigurări pentru ca fermierii să reziste în aceste montaje financiare care de multe ori îi sperie. Preşedintele PPE din parlamentul European, secretarul general şi secretarul general adjunct sunt veniţi aici ca să cunoască realităţile şi cred că şi-au făcut o impresie bună despre ce face România. De asemenea, garanţia că vom fi sprijiniţi pentru Schengen pentru noi este o mare bucurie”, a spus Flutur.

 

Promisiune de sprijin pentru aderarea la spaţiul Schengen

În cadrul unei conferinţe de presă la Sadova, Joseph Daul a declarat că cei 27 de parlamentari francezi ai Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) din Parlamentul European vor vota pentru aderarea României la spaţiul Schengen, „asta dacă nu există lucruri foarte, foarte grave”. Joseph Daul a afirmat că în cadrul Uniunii Europene regulile sunt identice şi clare „pentru toată lumea”, iar în cazul aderării României la Schengen „UMP va vota cum votează PPE, fără discuţie”.

„Regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Membrii UMP din PPE din Parlamentul European, care sunt 27, vor vota pentru aderarea României la Schengen. Franţa, ca şi Germania, pune întrebări. Preşedintele Băsescu a spus că are răspunsuri la întrebările care se pun. Am discutat şi am văzut că există răspunsuri chiar şi la problemele care se pun între România şi Bulgaria, asta în cazul în care se va decide separarea”, a arătat Joseph Daul.

Liderul popularilor europeni a mai spus că Partidul Democrat Liberal şi UMP, formaţiune care îl are ca preşedinte pe Nicolas Sarkozy, fac parte din aceeaşi familie politică şi trebuie să discute toate aceste probleme.

„Eu sunt aici ca să ajut la acest lucru. În acest moment se discută, încă se negociază şi trebuie găsită o soluţie ca să adere amândouă ţările, bineînţeles dacă nu există nişte lucruri foarte, foarte grave”, a mai spus europarlamentarul francez.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele popularilor din Parlamentul European a apreciat investiţiile cu fonduri europene din Suceava.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşedintele popularilor din Parlamentul European a apreciat investiţiile cu fonduri europene din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(24 ian 2011, 11:12:43
Avem di tăti , mai puţân speranţî
Avem dreptul limitat la viaţî
Suceveanu’ disperat s’agaţî
Di’o bucatî subţâri di aţî

Avem di tăti ... datorii
Când apa pisti noi veni
Ni prinsî nepregătiţ , normal
Primaru’ şî consiliu local

Era’n conşediu ... bininţeles
Di casili noastri nic nu s’o ales
J. Daul ni viziteazî fărî ,, interes ’’
Flutur ni’o spus sec : succies

Avem di tăti , ,, fluturî agali ’’
O datorii publicî ... foarti mari
Şî cicî noi tre’ s’o plătim
DA ,, sî trăiţ bini ’’ ! D . A . , o sî trăim
2.   MOE pdl ! trimis de
(24 ian 2011, 17:35:30
dar `domnii` din imaginea prezentata mai sus, de ce-si protejeaza hainele lor `scumpe`? au uitat de unde-au plecat? sau e noua `fita` la portocalii!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei