Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce sunt varicele?

Varicele venoase sunt vene superficiale anormal de dilatate şi tortuase, localizate la nivelul membrului inferior. Venele varicoase determină, pe lângă problemele cosmetice, şi o serie de manifestări clinice, cum ar fi: prurit, disconfort sau senzaţie de greutate la nivelul membrelor inferioare, crampe nocturne, edem, senzaţii de arsură, parestezii.

 

Cum apar varicele?

Inima pompează sânge bogat oxigenat şi încărcat cu nutrienţi în întregul organism, prin intermediul arterelor. Pe de altă parte, venele sunt cele care asigură transportul sângelui care a descărcat oxigenul şi nutrienţii la ţesuturi înapoi către inimă, urmând a fi reoxigenat în plămâni după detoxifierea lui în ficat.

Propulsorul sângelui venos din jumătatea inferioară a corpului este reprezentat de contracţia musculară care împinge sângele în vene împotriva gravitaţiei. Iată de ce venele sunt prevăzute cu valve unidirecţionale care să împiedice refluxul sângelui, astfel încât acesta să poată fi împins în sus de pompa musculară.

Când valvele devin nefuncţionale, ele nu mai pot împiedica scurgerea înapoi a sângelui, care este pompat cu greutate în sus şi rămâne mai degrabă blocat în venele superficiale, cum sunt cele de la nivelul membrelor inferioare, determinând umflarea acestora şi un întreg cortegiu simptomatologic, mergând până la complicaţii foarte grave (cum ar fi ulceraţiile varicoase).

Cauzele incriminate în apariţia insuficienţei venoase sunt, pe lângă cele ereditare, familiale (legate de moştenirea unui ţesut mai puţin elastic în pereţii venelor) şi statul prelungit în picioare, sarcinile multiple şi bineînţeles obezitatea.

 

Cum se tratează varicele la clinica “Laurus Medical”?

În trecut, pacienţii cu dilataţii varicoase importante nu aveau o altă opţiune decât tehnicile chirurgicale clasice, care, pe lângă spitalizare, durere, pierdere importantă de sânge şi anestezie, presupuneau strippingul, adică smulgerea venei în totalitate. Doar venele de dimensiuni mici puteau fi tratate prin scleroterapie, adică injectarea unei substanţe salinice în venă, care determină distrugerea peretelui venos, colabarea şi dispariţia venei.

Astăzi, datorită noii tehnologii UGS (scleroterapie ghidată ultrasonografic - tehnologie folosită în premieră pe țară doar de clinicile “Laurus Medical”), pot fi tratate prin scleroterapie, fără a fi necesară operaţia chirurgicală, şi venele mari. Pot fi astfel tratate vene localizate profund, care altfel ar fi necesitat intervenţia chirurgicală, asigurând astfel UGS o rată foarte mare de succes. O îmbunătăţire de 80% a aspectului apare de regulă în primele 2 săptămâni; totuşi poate să treacă ceva timp până la completa dispariţie a dilataţiilor venoase.

Mai trebuie precizat că la o treime din cazuri este suficientă o singură şedinţă de tratament, iar pentru celelalte două treimi sunt necesare două sau maxim trei şedinţe de tratament.

 

Care sunt costurile de tratare a bolii varicoase în cadrul clinicii “Laurus Medical” ?

O ședință de consultație preliminară costă 80 RON și cuprinde investigațiile necesare diagnosticării corecte a bolii varicoase, putându-se astfel stabili mult mai ușor forma de tratament aleasă pentru fiecare pacient în parte și numărul de ședinţe necesare. Costul tratamentului variază în funcție de numărul de ședințe și de gravitatea bolii.

 

Avantajele şi beneficiile tratamentului bolii varicoase prin scleroterapie asistată ultrasonografic:

În primul rând, nefiind vorba de intervenție chirurgicală, această metodă nu necesită anestezie și nu este dureroasă!

Așadar nu poate fi vorba de cicatrici postoperatorii și nici de fire de sutură (copci).

De asemenea mai trebuie subliniat faptul că această metodă de tratare a varicelor nu necesită absenţa de la serviciu / concediu medical, așadar pacientul poate să îşi desfăşoare activităţile zilnice obişnuite fără nici o problemă.

Această metodă se poate aplica în toate stadiile de evoluţie ale bolii varicoase.

 

Unde se află clinica “Laurus Medical” Suceava?

Pe strada Universităţii, nr. 19, bloc B, parter (în spatele Centrului Comercial „Zimbrul” şi a magazinului  „Kaufland”).

Pentru programare în vederea unui consult răspundem la numerele de telefon 0230.211-888 și 0728.857-730 (de luni până vineri, între orele 08-20, şi sâmbătă, între orele 08-12); iar pentru alte informații se poate accesa şi pagina web www.laurusmedical.ro .

 

PS: a fost intervievat dr. Nasie Aman, medic specialist chirurgie generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce sunt varicele?.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce sunt varicele?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Criminal trimis de
(21 ian 2011, 19:24:59
Nu mergeti la acest asa zis doctor!!..NASIE AMAN din Suceava,un macelar..nu are habar cum se face o interventie,cu operatiile facute de el tot timpul apar probleme(intrbati la spital).Pe maica-mea avea sa o omoare,...de la o simpla operatie de apendicita,a stat 6 saptamani in spital unde doctorul a primit in 3 randuri suma de 15.000.000 lei.
Dupa cateva luni am dus-o la Spitalul Bethesda unde a operat-o d-nu doctor Puscasu,a trebuit sa-i puna plasa tot abdomenul si sa repare ce a facut AMAN.D-nu Puscasu a zis ca operatie mai prost facuta nu a vazut in viata lui,mama mea putand intra intr-o criza si sa moara oricand!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei