Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2010 - Anul XV, nr. 285 (4576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primii paşi

Circa 60 de copii suceveni, deja în baza de date a consumatorilor de etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O razie a poliţiei în zona tuturor şcolilor din judeţ efectuată în zilele de 29 şi 30 noiembrie a.c. a adus primele nume în baza de date cu elevii consumatori de substanţe etnobotanice. Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, la solicitarea căruia a demarat această acţiune, a declarat că în cadrul a 245 de controale în zona unităţilor de învăţământ au fost depistaţi 94 elevi care absentau de la cursuri. De asemenea, au fost identificaţi aproximativ 60 de elevi care consumă substanţe etnobotanice. Prefectul Popescu a declarat că poliţiştii au anunţat imediat părinţii copiilor şi au avut discuţii atât cu aceştia, cât şi cu copiii şi profesorii lor pe tema riscurilor incluse de consumul de droguri şi li s-a atras atenţia părinţilor să-şi supravegheze mai atent odraslele şi anturajul acestora. Sorin Popescu a mai spus că, deşi este convins că atât adolescenţii, cât şi dealerii de produse etnobotanice vor căuta noi modalităţi de vânzare şi consum, împreună cu poliţia, jandarmii şi inspectoratul şcolar va lua toate măsurile ca drogurile, în toate formele lor, să fie cât mai puţin accesibile sucevenilor şi mai ales copiilor.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, după razia de la sfârşitul lunii noiembrie poliţia „a organizat întâlniri cu conducerile unităţilor de învăţământ şi cu părinţii în 64 de locaţii şi a avut 59 şedinţe cu elevii, urmărindu-se pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a acestora”. În cadrul aceluiaşi control, au fost verificate şi 120 de unităţi economice din zona unităţilor de învăţământ.

Au fost aplicate 53 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.300 de lei.

Baza de date cu elevii consumatori de substanţe etnobotanice se actualizează săptămânal, în fiecare vineri instituţiile implicate în identificarea elevilor cu probleme fiind obligate să prezinte datele la zi prefectului Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 60 de copii suceveni, deja în baza de date a consumatorilor de etnobotanice.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 60 de copii suceveni, deja în baza de date a consumatorilor de etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei