Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2010 - Anul XV, nr. 285 (4576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuri libere

Alte şapte paturi în celule, „pregătite” de procurorii DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După cele şapte arestări de la jumătatea lunii octombrie a.c. în dosarul reţelei care a obligat peste 130 de tinere, printre care multe minore, din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui, să se prostitueze în Italia, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut, zilele trecute, mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele a şapte indivizi aflaţi în prezent în afara graniţelor ţării.

Deşi acuzaţiile sunt extrem de grave (aderare/constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, tentativă la omor calificat, vătămare corporală), la sfârşitul săptămânii trecute judecătorii Tribunalului Suceava au respins propunerile procurorilor DIICOT, considerându-le tardive, întrucât faptele s-au petrecut în urmă cu patru ani.

Astăzi, la Curtea de Apel Suceava se va judeca recursul făcut de anchetatori, care îi vor după gratii pe Constantin Bordianu, Mihai Romică Cobilici, Ovidiu Guriţă, Răzvan Constantin Mihai, Remus Mihai, Şerban Neşanu, Aurel Oloeriu, toţi din judeţul Botoşani.

Majoritatea celor şapte indivizi sunt acuzaţi că, promiţându-le locuri de muncă bine plătite în Italia, au racolat tinere care au ajuns să fie obligate să facă sex pe bani în Roma, în diverse cluburi sau pe stradă.

Fiecare membru al grupării avea rolul său. Fie se ocupau cu transportul, fie le supravegheau pe victime când acestea se aflau pe stradă, în căutare de clienţi, le verificau, le băteau şi le înfometau dacă nu câştigau suficienţi bani sau nu respectau regulile impuse de ei, le luau banii pe care tinerele îi câştigau în urma prestaţiilor sexuale. Membrii grupării executau acţiuni de intimidare atât a victimelor care ar fi încercat să fugă, cât şi a celor care le-ar fi ajutat.

Este cazul, susţin anchetatorii, a doi dintre cei şapte indivizi pe numele cărora s-au cerut mandate de arestare, Ovidiu Guriţa şi Remus Ciprian Mihai, care la ordinele liderilor reţelei, au apelat la un albanez pentru a-l împuşca pe un român care a ajutat la fuga a două dintre victime.

Tot cu ajutorul unor albanezi, cei doi au intrat şi în casa din Roma a unui alt român, care a primit o corecţie fizică ( necesitând 38-40 de zile de îngrijiri medicale), pentru că l-ar fi vorbit de rău pe capul grupării.

În prima serie de arestări, au ajuns după gratii Manuel Valeriu Zaharia, Marian Lucian Leahu, agent la Postul de Poliţie Ungureni, Andy Daniel Drob, pilot de raliuri, Gabriel Sebastian Cilibache, Gheorghe Olaru şi Constantin Sorin Andronache, toţi din Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte şapte paturi în celule, „pregătite” de procurorii DIICOT.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Alte şapte paturi în celule, „pregătite” de procurorii DIICOT5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu inteleg... trimis de
( 3 dec 2010, 22:56:32
din cite reiese din articol,unele fapte s-au petrecut in Italia...ce treaba ar fi ca ele sa se judece aici?dar na,crima organizata si DNA-ul sunt stat in stat,ce sa-i faci...mai rau e atunci cind va veni nota de plata statului roman dupa faze de genul asta...
2.   Lipsa de atitudine trimis de
( 3 dec 2010, 23:23:20
Oameni buni, criminalii isi bat joc de familiile noastre si noi stam fricosi dupa usa? Ce conteaza cat se cheltuie ca sa fie prinsi acesti criminali? Important e sa ramana dupa gratii. Sau mai important e ca pentru acesti criminali legea sa fie deosebit de aspra. Chinuri groaznice si apoi macelariti. Bine ar fi sa se aplice legile aspre de demult... Sa nu mai fie asemenea criminali...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei