Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2010 - Anul XV, nr. 285 (4576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Decembrie, ultimul fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iarna ne avertizează că e vremea să lăsăm fotbalul şi să ne întoarcem la ale noastre, tradiţionale. De încă puţin răgaz am avea nevoie. Calendarul UEFA e întins până după mijlocul lui decembrie, poate ăsta să fie motivul pentru care FRF a programat anul acesta încă două etape din retur. CFR şi Steaua s-ar fi simţit stinghere să rămână în priză câteva săptămâni pentru a mai juca două meciuri în Europa. Nu mai punem la socoteală că echipa campioană deja şi-a încheiat socotelile cu locul 4. Tot ce le-a mai rămas clujenilor sunt posibilitatea de a mai ciupi nişte bani (unii ar pomeni aici şi despre prestigiu şi puncte pentru România...) şi expunerea în galantar a lui Traore. În schimb, Steaua trăgea speranţe cu rezervele lui Liverpool, de va fi reuşit victoria atunci orice punct scos de Utrecht cu Napoli ar fi calificat-o. În orice altă situaţie, calificarea se va juca sub Vezuviu, cu cuţitul între dinţi.

Nu a lipsit mult ca stadionul Ghencea să se prezinte alb, ca la meciul cu Villarreal, de acum cinci ani. Oricum, la cât s-a înghesuit, doar în cazuri limită UEFA ar fi permis amânarea jocului. Am văzut cu toţii în ce condiţii Juventus a spus adio calificării, după un nou egal cu polonezii, la Poznan. Nu că ar fi meritat-o din cale afară, 5 egaluri din tot atâtea meciuri nefiind motiv de mândrie pentru o „bătrână doamnă”.

Din weekend încoace au fost amânate mai multe meciuri de pe bătrânul continent. De mirare, mai ales pentru această perioadă, zăpada care a împiedicat desfăşurarea meciului Bologna-Chievo. Ar mai fi fost de înţeles dacă acest lucru se petrecea la Brescia, de exemplu, dar Bologna se găseşte spre zona meridională a Italiei, la câteva zeci de kilometri de Florenţa. Totul a culminat cu amânarea in corpore a meciurilor din diviziile inferioare din Anglia şi Scoţia, care au avut marţi etapă intermediară. Deşi până a devenit calendaristică ne-a cam ferit, ne-o ajunge şi pe noi iarna asta, pe care meteorologii polonezi o anunţă ca fiind cea mai grea din ultimii 1000 de ani! Măcar aşa ne vom simţi şi noi ca în Canada...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decembrie, ultimul fotbal.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decembrie, ultimul fotbal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei