Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2010 - Anul XV, nr. 264 (4555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inimă de câine

Copii de grădiniţă puşi la congelat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa cu Program Normal Nr. 9 „Arlechino” din municipiul Rădăuţi a fost ieri dimineaţă la un pas de „explozie” din cauza tensiunilor create vizavi de situaţia copiilor de la această unitate de învăţământ preşcolar, unitate care a fost inaugurată în toamnă. Mai exact, părinţii celor 50 de copii care învaţă la această grădiniţă nu au mai acceptat ca micuţii să stea în încăperi în care temperatura depăşea cu puţin 10 grade Celsius, în condiţiile în care suntem în prima decadă a lunii noiembrie şi se aşteaptă o iarnă cu valori sub limitele normale.

 

„Am doi copii bolnavi acasă tocmai din cauza condiţiilor de aici”

Dacă până la începutul acestei săptămâni părinţii copiilor au fost de acord cu mai multe termene pentru punerea în funcţiune a centralei termice de la grădiniţă, ieri dimineaţă, mămicile şi tăticii copiilor au hotărât să protesteze pentru reglarea acestei situaţii.

„Am doi copii bolnavi acasă tocmai din cauza condiţiilor de aici. Cred că am avut suficientă răbdare până acum, ba au montat ţevile, ba caloriferele, însă nu se mai poate. Nu putem lăsa copii să stea în frig… Trebuie luate măsuri neapărat”, a declarat o tânără mamă revoltată de situaţia din grădiniţă.  

La fel de revoltat era şi tatăl unor copii din aceeaşi grupă: „Ce să fac cu copiii mei? Ei nu au nici un drept? Unde sunt banii din taxele şi impozitele pe care le-am plătit? Ce vor face aceşti copii când afară vor fi minus 20 de grade? Îmi dă primarul bani pentru medicamentele celor mici? Nu se mai poate aşa”.

Bieţii copii, îmbrăcaţi în paltonaşe, cu căciuli de lână sau de blană pe cap, priveau nedumeriţi spre părinţii lor şi nu înţelegeau din ce motiv fotografiasem termometrul din încăperea în care erau exact 12 grade Celsius.

 

În mai puţin de 60 de minute au fost rezolvate toate problemele

În jurul orei 08.15, aproape 15 părinţi au plecat spre Primăria Municipiului Rădăuţi pentru a protesta la sediul administraţiei locale, la primarul Olărean, însă au fost întâmpinaţi de consilierul personal al primarului de Rădăuţi. Protestatarii nu au vrut să discute cu consilierul lui Olărean, însă au primit asigurări de la directorul Direcţiei Tehnice din primărie, inginerul Gabriel Flutur, că în decurs de o oră situaţia va intra în normal. Dacă părinţii au părăsit primăria cu o „jumătate de inimă”, nefiind siguri de promisiunea lui Flutur, odată ajunşi la grădiniţă au avut o surpriză. În mai puţin de 60 de minute au fost rezolvate toate problemele, au fost înlăturate toate „barierele” şi caloriferele au început să se încălzească.

„În decurs de o oră am reuşit să convoc reprezentanţii executantului lucrării, firma Instcomp, pe cei care au montat centrala, pe cei care furnizează gazul metan. Astfel, a fost adus şi montat contorul, s-au făcut probe şi imediat după ce s-a făcut instructajul cu personalul, am pornit centrala. Consider, din punct de vedere al administraţiei publice locale, că noi am făcut tot ce este posibil pentru ca totul să decurgă normal, însă procedura este foarte anevoioasă şi au existat multe piedici puse de cei care, poate, au dorit să apară un conflict între primărie şi părinţii copiilor de la grădiniţă. Însă acum sunt bucuros că toate au intrat în normalitate şi copiii îşi pot desfăşura activitatea în condiţii bune”, a precizat Gabriel Flutur, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii de grădiniţă puşi la congelat.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copii de grădiniţă puşi la congelat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(10 nov 2010, 00:24:25
asa se traieste in tara condusaa de basescu si pd/l .este incredibil.de vina nu este basescu si lingăii săi ci noi ,rominii lasi care acceptam sa trăim în aceste condiții dupa ce acum 21 de ani mii de tineri au murit pentru ca in romania sa se traiasca in conditii umane.de ce in timp de o ora sa putut reyolva problema in gradinita respectiva.asa este si la nivel national.daca oamenii ar avea curajul sa mearga peste cuiburile nemernicilor si sa/i puna pe fuga sa vedeti ce repede s/ar rezolva taoate problemele si criza ar fi infrinta.romini fraieri traiti cum puteti ca baietii destepti traiesc bine.brava flutur,basescu ,boc,udrea,videanu,.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei