Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Putna

Festivalul „Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare”, ediţia a doua

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A doua ediţie a Festivalului „Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare” se va desfăşura sâmbătă, 11 septembrie, în comuna Putna.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în faţa căminului cultural din Putna, la ora 10:00, cu o paradă a costumelor populare, a călăreţilor şi a celor mai frumoase caleşti, în acordurile  invitatului special „Fanfara 10 Prăjini”.

Programul artistic va continua cu evoluţia ansamblurilor artistice de la Putna, Straja, Bilca şi Gălăneşti. După-amiază, va avea loc a doua etapă a Campionatului judeţean al Tăietorilor de lemne şi un concurs de skandenberg, organizate de Clubul Sportiv „Nord Arena” din Suceava.

Concursul de tăiat lemne va avea două faze, una preliminară, cu două probe de fierăstrău şi una de topor, şi una finală, cu o probă de precizie ce se va desfăşura contra cronometru. La concurs pot participa atât tăietori de lemne din judeţul Suceava, cât şi din alte judeţe. Departajarea concurenţilor se va face pe bază de punctaj, iar după parcurgerea etapelor de concurs propuse de către organizatori, clasamentul va desemna un campion judeţean, care va putea participa la concursuri naţionale şi internaţionale de gen.

Pe lângă competiţia de tăiat lemne, vor avea loc şi concursuri de skandenberg, care au ca scop găsirea de tinere talente care să se alăture echipei “CS Nord Arena” Suceava. Organizatorii anunţă că pentru fiecare etapă de concurs se vor acorda premii şi diplome.

Turiştii aflaţi sâmbătă la Putna vor putea să admire şi obiectele lucrate manual de către cei mai buni meşteri populari din zonă. Manifestările se vor încheia cu un spectacol susţinut de Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, între orele 17:30 şi 20:00, urmat de un bal popular, animat de „Fanfara 10 Prăjini”. Un foc de artificii va completa seara de sâmbătă, în jurul orei 23:00.

Cea de-a doua ediţie a festivalului „Ţara Fagilor, În Moldova lui Ştefan cel Mare” este organizată de  Primăria Putna şi Asociaţia de Dezvoltare Locală Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare”, ediţia a doua.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul „Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare”, ediţia a doua5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei