Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recuperare dureroasă

Statul ia Sucevei peste 15 milioane de euro, economii la salariile bugetarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statul îşi ia înapoi peste 15 milioane de euro din economiile făcute prin tăierea salariilor cu 25 la sută la bugetarii din Consiliul Judeţean, din primării şi la cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Potrivit anexelor la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.18 din august a.c., referitoare la rectificarea bugetară negativă, din banii alocaţi pentru cheltuielile salariale din Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţul Suceava s-au retras 25,42 milioane de lei, adică echivalentul a 5,93 milioane de euro. Astfel, din suma prevăzută iniţial pentru echilibrarea bugetelor locale, de 104,68 milioane de lei, s-au retras 25,42 milioane de lei, atât prin intermediul CJ, cât şi al Direcţiei de Finanţe.

Banii economisiţi din salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar sunt retraşi de Direcţia de Finanţe şi se ridică la suma de 39,52 milioane de lei, echivalentul a 9,23 milioane de euro.

Judeţului Suceava nu i s-a diminuat, însă, suma alocată iniţial pentru ajutorul social acordat pentru încălzirea locuinţelor, de 15,114 milioane de lei, aşa cum s-a întâmplat cu alte judeţe.

Trebuie precizat că nu este vorba despre bani reali, care s-ar afla deja în conturile instituţiilor bugetare, ci de bani virtuali prevăzuţi în bugetele construite la începutul anului şi care dispar din sumele prevăzute pentru trimestrul IV.

Cele mai mari dificultăţi financiare le vor avea primăriile mici, care de la început au avut bugete reduse şi care riscă să nu mai aibă bani nici pentru a funcţiona „în regim de avarie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul ia Sucevei peste 15 milioane de euro, economii la salariile bugetarilor.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul ia Sucevei peste 15 milioane de euro, economii la salariile bugetarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei