Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Studenţii vor plăti între 80 şi 330 de lei pe lună pentru un loc de cazare la cămin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru ocuparea unui loc de cazare în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, studenţii suceveni vor scoate din buzunar, în fiecare lună, între 80 de lei şi 330 de lei. Tarifele sunt diferenţiate, în funcţie de cămin şi condiţiile de cazare, precum şi în funcţie de statutul studentului.

Cel mai puţin vor plăti studenţii admişi la învăţământul fără taxă, cu părinţii cadre didactice, care se vor caza în Căminul Nr. 1, în camere cu patru locuri. Aceştia vor plăti lunar 80 de lei. În acelaşi cămin, studenţii la învăţământul fără taxă, dar care nu au părinţi în învăţământ, vor plăti 135 de lei pentru o lună de cazare. Studenţii care studiază în regim cu taxă vor plăti pentru un loc de cazare în Căminul Nr. 1 câte 250 de lei lunar.

Un loc de cazare în Căminul Nr. 2 din campusul universitar îl va costa pe studentul la învăţământ fără taxă, cu părinţi cadre didactice, 140 de lei pe lună, iar pe un student la învăţământ fără taxă, dar fără părinţi în învăţământ, 195 de lei. Studenţii de la învăţământul cu taxă vor plăti 310 lei pe lună pentru un loc de cazare în Căminul Nr.2, în camere cu două locuri. În acelaşi cămin, dar în camere cu câte două locuri, tarifele de cazare pentru un student bugetat, cu părinţi cadre didactice, sunt de 155 de lei pe lună, şi de 210 lei pe lună pentru studenţii din învăţământul fără taxă, fără părinţi angajaţi în sistemul educaţional. Pentru studenţii cu taxă, locul în acest cămin, în camere pentru două persoane, este de 325 de lei.

Cazarea în Căminul Nr. 4, în camere de două locuri, este de 215 lei pe lună pentru studenţii fără taxă. Totodată, aceştia, dacă au părinţi cadre didactice, vor plăti mai puţin, şi anume câte 160 de lei lunar. Studenţii de la învăţământul cu taxă vor plăti 330 de lei pentru un loc de cazare în Căminul Nr.4, în camere de două persoane.

 

Peste 900 de locuri de cazare în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare”

În camerele cu câte trei locuri din Căminul Nr. 4, taxa de cazare pentru studenţii bugetaţi este de 205 lei pe lună, şi de 150 de lei pentru studenţii la învăţământul fără taxă, cu părinţii profesori. Studenţii ce studiază cu taxă vor plăti 320 de lei pe lună.

Studenţii orfani de ambii părinţi şi studenţii străini bursieri ai statului român de la învăţământul de zi, fără taxă, vor achita acelaşi tarif ca studenţii ce studiază fără taxă care au părinţi cadre didactice.

Tariful de cazare propus pentru studenţii la învăţământul fără taxă şi studenţii cu părinţi cadre didactice, bursieri ai statului român sau orfani de ambii părinţi este stabilit în funcţie de subvenţia acordată de către Ministerul Educaţiei până la 30 mai 2010. În contextul în care subvenţia va fi modificată, reprezentanţii Universităţii Suceava îşi rezervă dreptul de a modifica şi tarifele pentru aceste categorii de studenţi.

Universitatea „Ştefan cel Mare” oferă 228 de locuri de cazare în Căminul Nr.1, 337 de locuri de cazare în Căminul Nr.2, 176 de locuri în Căminul Nr. 3 şi 240 de locuri în Căminul Nr. 4.

Pentru anul universitar 2010-2011, cazarea studenţilor se va face începând cu data de 22 septembrie 2010 pentru anii IV şi III. Pe 23 septembrie 2010 se vor caza studenţii din anii II şi I, iar pe 24 septembrie 2010 se vor caza familiştii, masteranzii şi cei care au întârziat motivat de la etapele anterioare.

La cazare, studenţii vor prezenta în mod obligatoriu o copie după buletinul sau cartea de identitate. Studenţii cu părinţi cadre didactice, cei proveniţi de la casele de copii şi orfanii de ambii părinţi vor prezenta la cazare acte doveditoare semnate şi ştampilate de instituţiile de pe raza judeţului de provenienţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii vor plăti între 80 şi 330 de lei pe lună pentru un loc de cazare la cămin.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii vor plăti între 80 şi 330 de lei pe lună pentru un loc de cazare la cămin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei