Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mar 2010 - Anul XV, nr. 74 (4365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Farmaciile şi spitalele sucevene nu vor rămâne fără fonduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce a anunţat în cadrul Colegiului Prefectural de vineri că fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite se vor epuiza în aprilie, iar cele pentru spitale în iunie, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, dr. Cristina Iordăchel, a revenit ieri cu noi precizări, arătând că banii vor ajunge, în ciuda previziunilor sumbre.

”Informarea avea ca tematică perspective şi prognoze referitoare la bugetul CAS la data la care a fost depus materialul, 18 martie 2010, iar analiza bugetului s-a efectuat fără a fi luate în calcul rectificările de buget care se efectuează de mai multe ori în cursul anului şi introducerea tichetului moderator pentru sănătate.

Chiar dacă sumele alocate până în momentul de faţă pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite se epuizează la sfârşitul lunii aprilie, acest lucru nu va cauza întreruperea eliberării medicamentelor compensate şi gratuite, farmaciile depunând la CAS Suceava facturile aferente consumului lunii aprilie în luna mai”, a explicat medicul.

 

Bugetul pentru medicamente, suplimentat în februarie cu 10.754.000 de lei

Dr. Cristina Iordăchel a adăugat că o situaţie similară s-a înregistrat şi în luna februarie a acestui an, când, pe data de 18, s-a epuizat bugetul, iar CNAS a remis în teritoriu o nouă filă de buget, aprobată cu data de 16 februarie 2010,  care a permis continuarea activităţii. „Pentru astfel de situaţii CAS Suceava face întotdeauna informări la CNAS şi Instituţia Prefectului. Prin urmare, noi informăm CNAS asupra necesităţii suplimentării bugetului în cursul lunii aprilie sau mai 2010 şi transmitem această informare şi Instituţiei Prefectului”, a completat medicul.

Şeful CAS Suceava a arătat că, în luna februarie a acestui an, bugetul pentru medicamente a fost suplimentat cu 10.754.000 lei, ceea ce a dus la continuarea eliberării medicamentelor pentru următoarele două luni. În privinţa finanţării serviciilor medicale spitaliceşti, Cristina Iordăchel a precizat că, la nivelul bugetului alocat în momentul de faţă, CAS Suceava poate finanţa activitatea până în luna august-septembrie, la nivelul de finanţare lunar din anul 2009, fără a fi luate în considerare şi sumele care s-ar încasa prin coplată.

 

De la 1 iulie, tichetele de sănătate, o nouă sursă de finanţare pentru spitale

”Alocarea sumelor necesare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava până în luna octombrie şi pentru celelalte spitale teritoriale până la sfârşitul lunii iunie era doar o variantă de alocare a fondurilor expusă în Colegiul Prefectural. Rectificările bugetare se fac în general în luna iulie şi de aceea am prezentat o astfel de variantă de finanţare. La momentul elaborării materialului nu era încă precizat faptul că de la 1 iulie 2010 se va introduce tichetul moderator pentru sănătate ca o nouă sursă de finanţare. Prin urmare, nu vom avea probleme de finanţare a spitalelor până la prima rectificare de buget şi, necunoscând în momentul de faţă fondurile care se vor constitui în baza tichetului moderator pentru sănătate, nu putem preciza necesarul de rectificare al bugetului pentru spitale pe care îl vom solicita”, a punctat şeful CAS Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile şi spitalele sucevene nu vor rămâne fără fonduri.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Farmaciile şi spitalele sucevene nu vor rămâne fără fonduri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei