Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mar 2010 - Anul XV, nr. 74 (4365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Incredibil!

Femeie sfâşiată de aceeaşi haită de câini care a omorât un bătrân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz revoltător în Rotunda-Liteni, unde câinii unui proprietar de iaz par se să fi transformat în adevăraţi ucigaşi. Anul trecut au atacat şi i-au provocat leziuni grave unei femei, la începutul lui 2010 au omorât un bătrân în vârstă de 71 de ani, şi, lăsaţi în mod inexplicabil liberi, în acelaşi loc, au băgat, ieri, în spital o femeie în vârstă de 33 de ani.   

 

Pare a fi o poveste de necrezut, însă, din păcate, aceasta este pura realitate. Ieri, în jurul orei 16.00, Mioara Maria Neamţu, în vârstă de 33 de ani, localnică din Rotunda, se îndrepta spre locuinţa unei rude,  prin zona iazului din localitate. A fost atacată de câţiva câini lăsaţi dezlegaţi pe terenul iazului, patrupedele, două sau trei la număr, punând-o la pământ. Conform rudelor acesteia, a fost salvată de un vecin care i-a auzit ţipetele şi a venit imediat cu căruţa spre câini, alungându-i.

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi adusă la „Urgenţele” Spitalul Judeţean Suceava, în stare destul de gravă, cu muşcături adânci pe mâna dreaptă şi pe picioare.  

Poliţiştii ajunşi la locul unde a fost atacată femeia aveau să afle că este vorba de câinii administratorului iazului, Onorel Apetrechioaie, acelaşi individ care are dosar penal după ce, pe 2 ianuarie a.c., patrupedele sale au omorât un om.  

 

Câinii administratorului iazului din Rotunda, adevăraţi killeri  

În acea zi, Gheorghe Roman, un bătrân în vârstă de 71 de ani, şi el localnic din Rotunda, a fost atacat de câinii (corcituri de pitbull) administratorului, lăsaţi liberi, deşi se ştia că sunt agresivi. Încolţit de animale, bătrânul a fost sfârtecat, fiind găsit abia a doua zi, într-o baltă de sânge, dezbrăcat, mâncat de mâini şi de picioare. O moarte care a îngrozit întreaga comunitate şi nu numai, revoltător fiind că totul s-a întâmplat deşi o altă femeie din sat, la finele lui 2009, fusese atacată de aceeaşi haită de câini şi suferise leziuni care au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale.

După primul caz, paznicul iazului s-a ales cu dosar penal, în timp ce după tragedia din ianuarie cercetările s-au îndreptat chiar spre administratorul Onorel Apetrechioaie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au început urmărirea penală împotriva acestuia, pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului câinilor săi. Această infracţiune este pedepsită de către Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, cu închisoarea de la doi la şapte ani, dacă se produce decesul victimei.  

 

Inconştienţa unui om şi nepăsarea autorităţilor 

Şi mai halucinant este însă ce urmează. Imediat după moartea bătrânului, patru dintre patrupedele administratorului, femele corcituri din rasa pitbull, au fost ridicate de reprezentanţii asociaţiei „Pro Anima” şi duse la un cabinet veterinar, unde au fost sterilizate şi microcipate, după care au fost aduse din nou în locul unde omorâseră un om.

„Câinii au fost reîncredinţaţi proprietarului, nu se putea face altceva în condiţiile în care nu există încă o condamnare după tragedia din ianuarie. Chiar noi i-am dat acestuia lanţuri şi curele şi l-am avertizat să ţină femelele doar în perimetru îngrădit, sub nici o formă să nu mai intre în contact cu oamenii care trec prin zonă”, a declarat Doiniţa Cocriş, preşedinta Pro Anima, care nu îşi reproşează nimic în acest caz, fiind de părere că întreaga responsabilitate îi aparţine proprietarului.

Chiar dacă până aseară nu se ştia cu certitudine care dintre câini a atacat-o pe femeia de 33 de ani, pe proprietatea lui Apetrechioaie fiind crescute mai multe patrupede, cert este că un inconştient pune în pericol o întreagă comunitate, iar până acum totul s-a întâmplat şi cu largul concurs al autorităţilor, mult prea pasibile după primul atac şi apoi după tragedia din 2 ianuarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie sfâşiată de aceeaşi haită de câini care a omorât un bătrân.
 Vizualizări articol: 5346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 12 voturi
Femeie sfâşiată de aceeaşi haită de câini care a omorât un bătrân3.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu-si reproseaza nimic trimis de
(30 mar 2010, 11:31:28
Evident ca proasta nu-si reproseaza nimic. Asta ma enerveaza cel mai tare. Daca un caine din Suceava te musca sau te terorizeaza, proastele nu-si reproseaza nimic. Ele au facut tot ce le-a stat in putere pentru ca animalele sa nu fie omorate si sa fie lasate libere, dar in final nu-si reproseaza nimic. Sunt impacate si fericite ca au facut ce trebuie. Istericele astea traiesc in lumea lor, au ochelari de cal focalizati pe interesele cainilor, nu vad imaginea per ansamblu dar important e ca la sfarsitul zilei sunt multumite de ele si nu-si reproseaza nimic... Ia imagineaza-ti mai femeie un scenariu probabil : oamenii din sat, revoltati de crima, ar fi omorat toti cainii ucigasi de la acel iaz. Matale te-ai bagat ca curca in lemne si ai luat animalele de acolo, le-ai hranit, le-ai tratat frumos si le-ai dus din nou acolo dupa ce furia oamenilor a trecut... Daca animalele erau moarte mai muscau pe cineva acum? Tot nu ai nimic sa-ti reprosezi? Tot multumita de tine esti?
1.1  RE: Nu-si reproseaza nimic trimis de
(30 mar 2010, 12:40:45
Sant curios daca are vre-una tupeu sa comenteze cazul si ce explicatii pot da.
Daca s-ar intamlpa asa ceva cu copilul meu, as omori toti cainii intalniti si mi-as da si numele, sa vad tonul din glasul lor si lectia de moralitate..............
2.   Interesant trimis de
(30 mar 2010, 11:52:09
Din cate stiu eu, un animal care omoara un om e eutanasiat, indiferent de ce decid judecatorii. Procurorii il ancheteaza p[e proprietar nu pe caine. daca si oamenii din liteni stau cu mana in san, asta e. Singuri ar putea incerca eradicarea lor, si daca, animalele, sunt lasate libere cu siguranta proprietarul lor nu este interesat de situatia lor.
3.   Mare problema trimis de
(30 mar 2010, 12:45:01
acelasi lucru eram sa-l patesc si eu daca mai inaintam 100 de metri...devorat de caini....cainii erau in haita pe un drum public (in asteptare de victime)...rolul lor era de a pazi o stana aflata la aproximativ 500 metri distanta , dar indiferenta proprietarului si lispsa de responsabilitate a facut ca acesti caini sa fie lasati liberi....In concluzie as dori ca toti cainii fara stapan sa fie eutanasiati iar consiliul local sa adopte o lege clara in privinta patrupedelor si sa stabilieasca responsabilitatile proprietarului de patrupede (m-am saturat sa iau pe talpa excrementele de pe trotuare si spatiu verde)
4.   POVESTEA VORBEI sau DROBU DE SARE trimis de
(30 mar 2010, 14:58:44
Dobitoace intre dobitoci.
5.   Protejati... trimis de
(30 mar 2010, 15:53:41
Protejati cainii, oamenii sa se descurce singuri! Or muri, e treaba lor, cine i-a pus sa deranjeze cainii? Corect, nu? Cam asta e politica noastra de 20 de ani incoace. Nu stiu pe unde li s-a pus otrava si-au pornit anchetele de credeam ca s-a produs cine stie ce atentat terorist, iar cei de la protectia animalelor se isterizasera in fata unei asemenea crime, de erau sa dea in ga in schimb acum... Doar aceasta Cocris care, din nou, ia apararea...cainilor! Schimonoselile acestor indivizi nu sunt pentru ca toate vietile lor anterioare, ca si cea actuala, au fost dedicate ocrotirii cainilor, ci pentru banii ce-i primesc, in special de la Guvern, intrucat sunt ONG-uri legale!!! Asadar, oameni buni, platiti-va impozitele ca sa-si bata statul joc de voi subventionand gras pe cei care insista sa fie ocrotiti cainii, nu voi! De voi, Dumnezeu cu mila!
6.   Corectura trimis de
(30 mar 2010, 15:58:57
In comentariul anterior, pe randul 5 rog a se citi "erau sa dea in galbenare, in schimb acum..."
Din neatentie, scriind si vorbind la telefon in acelasi timp, am facut acea greseala din comentariul de mai sus. Rog sa acceptati scuzele mele! Multumesc!
7.   Constatare trimis de
(30 mar 2010, 18:57:38
In aceasta tara sunt protejati cainii si nu oamenii. Cainii au dreptul sa muste, sa omoare oameni, asta vrea sa spuna doamna Cocris? Sa ii fie rusine.Ar trebui sa se sesizeze si sa trimita cainii sa fie eutanasiati, pentru ca asa prevede legea privind cainii criminali. Daca nu, sa i se faca doamnei dosar penal pentru ca nu a divulgat existenta si a ascuns un criminal.
Deci, doamna C , acesti caini criminali nu merita eutanasiati? Ne puneti in vedere ca altfel nu se poate decat prin otravire? Daca legea nu este pusa in aplicare si organele de stat dorm, atunci sa gasim noi metode sa ii extirpam.
Suntem satui de oameni de acestia blanzi din partidul d-voastra Psd care nu asculta pe oameni si au distrus fabricile din tara, au vandut tot si au adus poporul acesta la sapa de lemn. Suntem satui de farisei, dumneavoastra si Ion Iliescu.Intai sa ne spuneti ce faceti dv si Psd-ul pentru oameni si apoi sa ne aburiti cu protectia animalelor. De oameni ati uitat, de aceea ati pierdut alegerile
8.   Acuma, trimis de
(30 mar 2010, 19:27:18
Dupa ce mi-am luat flegme si eram un cretin ca nu vedeam alta solutie decat euthanasierea in situatia la care s-a ajuns cu cainii comunitari si nu numai, poate va ajuta sfaturile de pe site-ul Pro Anima - "De ce musca cainii" descrise intr-un stil atat de duios si dragalas, in p*la mea... Cand spuneam ca iubitorii fanatici de caini habar nu au ce vorbesc, eram nasol; cand am spus ca e o idiotenie sa dai drumul la caini inapoi pe strada, eram un nestiutor ca au ei niste planuri de preventie si alte bazaconii. Las' asa. Sa mai dea coltu' unu, sa mai muste pe alta, doar e din vina lor fiindca nu stiu cum sa-i ia cand sunt agresivi, iar ei sunt plini de cunostinte si ii pot imblanzi doar din priviri. Sictir...
8.1  RE: Acuma, trimis de
(30 mar 2010, 19:29:41
probabil or sa gaseasca si un motiv la fel de cretin ca ei, de genu: "persoana respectiva era pe teritoriul cainilor, iar una dintre ele fiind femela, avea si pui", draci, laci...
9.   ! trimis de
(30 mar 2010, 21:31:03
Pai daca cetatenii din Rotunda-Liteni n-au reusit sa-l puna la punct pe idiotul ala de administrator, nu le ramane decat sa-si numere ****, deoarece, eu pariez ca patrupedele nu au priceput ca nu e bine ceea ce fac, si implicit vor continua!
9.1  RE: ! trimis de
(30 mar 2010, 21:37:20
N-am stiut ca pluralul de la "mort" este cenzurat (!!!) .
10.   Uite o idee trimis de
(30 mar 2010, 23:26:20
sa inchida cineva pe acest proprietar de patrupede intr-o camera cu 3 pitbulli violenti, dar nu a lui ci altii..... si sa il lase acolo ..... 1-2 minute, e de ajuns sa il bage si pe el in spital sa vada cum e ...... va dati seama? ii trebuie caini la iaz...... nu cumva sa ii fure cineva apa din iaz sau cine stie celaughing o fi avand aur pe acololaughing
11.   Intrebare trimis de
(31 mar 2010, 08:34:50
totusi animalele fara stapan sau cele violente dar care nu pot fi controlate(dresate) de stapani nu pot fi duse "intr un loc special" unde sa li se faca bine?
uibitori de animale ,fara suparare,,ceea ce se intampla este de neconceput ~oameni mor sau sunt marcati pe viata din cauza unor iresponsabili!!!!!!!in orice tara civilizata ar infunda puscaria,ma indoiesc ptr cazul de fata......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei