Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Numărul pacienţilor transferaţi în clinicile universitare, în scădere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care ajung în clinicile universitare pentru investigarea şi tratarea unor probleme de sănătate a scăzut în ultimul an. Aşa arată o situaţie prezentată de reprezentanţii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, Spitalul ”Sf. Ioan cel Nou”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, în 2009, numărul pacienţilor care au fost trimişi de la acest spital către centrele universitare s-a redus cu aproximativ 60% comparativ cu anul 2008, când au fost transferaţi în alte clinici 490 de pacienţi suceveni.

”În anul 2009, 46.982 de cazuri au fost rezolvate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, iar 182 de pacienţi au fost transferaţi la spitalele ieşene, reprezentând un procent de 0,39% din pacienţii pe care i-au avut medicii noştri”, a spus Brădăţan.

 

În ce condiţii se realizează transferul într-o clinică universitară

El a adăugat că sunt două modalităţi prin care bolnavii Spitalului Suceava pot ajunge să beneficieze de investigaţii şi tratament într-o clinică universitară, de obicei cea mai apropiată zonal. Una ar fi transferul pacienţilor care vin la Urgenţe în stare foarte gravă şi care sunt trimişi spre un spital din Iaşi, cu acordul prealabil al respectivei unităţi sanitare, dacă se constată că situaţia lor depăşeşte resursele Spitalului Suceava. O altă modalitate de transfer vizează pacienţii internaţi care suferă de o boală cronică acutizată. Este cazul bolnavilor cărora li s-a aplicat tratamentul necesar în Spitalul Suceava, dar a căror situaţie depăşeşte resursele terapeutice ale unităţii judeţene.

În 2009, la Urgenţele Spitalului Suceava au ajuns 64.000 de persoane. Anul trecut, în această unitate sanitară au fost internaţi 47.000 de bolnavi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul pacienţilor transferaţi în clinicile universitare, în scădere.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul pacienţilor transferaţi în clinicile universitare, în scădere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .................... trimis de
( 3 mar 2010, 11:23:43
este normal sa se intample acest lucru pentru ca suceveni merg singuri la clinici universitare datorita incompetentei medicilor suceveni.Eu am trecut prin aceasta experienta acum 2 zile cand am ajuns cu copilul in urgenta si in urma analizelor am fost trimisa la boli infectioase si de acolo acasa iar copilul era in stare critica.Am plecat cu el la Iasi si acolo s-a constatat ca analizele efectuate la Suceava erau gresite iar copilul avea nevoie de internare urgenta.In urmatori ani cu siguranta va scadea si mai mult numarul pacientilor transferati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei