Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

Arestaţi preventiv, după ce-au profanat un cimitir şi au spart mai multe case şi societăţi comerciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din comuna Burla, Ilie Emanuel Miron şi Remus-Nelu Miron, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, au fost arestaţi preventiv, luni seară, şi încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind acuzaţi că au spart mai multe case şi societăţi comerciale şi au profanat un cimitir.

La o parte din infracţiuni a participat şi un alt frate de-al celor doi, Petrică Mihai Roman, în vârstă de 13 ani, care, datorită vârstei, a scăpat să împartă aceeaşi celulă cu fraţii săi.

 

Ascundeau bunurile furate pe la rude sau într-o casă părăsită

În urmă cu două zile, judiciariştii Poliţiei Rădăuţi au făcut o percheziţie în casa bunicii celor trei minori, în locuinţa acesteia fiind găsite două telefoane mobile ale căror caracteristici erau identice cu cele a două telefoane furate în luna ianuarie a.c. din sediul unei firme din Rădăuţi.

Oamenii legii au scotocit şi casa unei alte rude a celor trei fraţi Miron şi au găsit şi un laptop furat din aceeaşi societate.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că fraţii Ilie Emanuel Miron şi Remus-Nelu Miron au spart, în noaptea 8/9 ianuarie 2010, un depozit de anvelope de la periferia Rădăuţiului.

Prin forţarea unei ferestre, cei doi fraţi au intrat în incinta societăţii şi au sustras bani şi aparatură electronică (laptop, unitate centrală, monitor, trei telefoane mobile), în valoare totală de 9.100 de lei.

În noaptea de 14/15 februarie 2010, cei doi fraţi au spart un magazin alimentar de pe strada Bogdan Vodă, din municipiul Rădăuţi, de unde au furat produse alimentare şi alte bunuri, în valoare de aproximativ 3.600 de lei.

O parte din bunuri au fost ascunse într-o casă părăsită, situată la ieşirea din municipiul Rădăuţi.

 

Furturi, violare de domiciliu, distrugere şi profanare de morminte 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi mai există un dosar în care s-a început urmărirea penală împotriva celor trei fraţi, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de furt calificat, una de violare de domiciliu, una de profanare de morminte şi una de distrugere.

“În perioada august-noiembrie 2009, aceştia au săvârşit mai multe furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, au profanat şi distrus mai multe monumente funerare din cimitirul ortodox ”Sf. Mihail şi Gavriil” Rădăuţi, producând un prejudiciu total de 6.500 lei, din care a fost recuperat circa 20%”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procurorul Lăcrămioara Jaba.

Cei doi fraţi, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, au fost reţinuţi de poliţişti, iar luni seară, la propunerea procurorilor, au fost arestaţi preventiv pentru 15 zile, judecătorii concluzionând că lăsarea în libertatea a celor doi prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestaţi preventiv, după ce-au profanat un cimitir şi au spart mai multe case şi societăţi comerciale.
 Vizualizări articol: 1799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Arestaţi preventiv, după ce-au profanat un cimitir şi au spart mai multe case şi societăţi comerciale5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei