Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Mandate de arestare pentru cinci dintre falsificatorii de grivne şi hoţii de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jumătate dintre tinerii reţinuţi acum două zile de poliţiştii de la Crimă Organizată îşi vor petrece luna februarie în arest. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Rădăuţi, dar soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Suceava.

 

După audierea celor 11 tineri săltaţi în timpul descinderilor domiciliare, procurorul de caz a decis că doar cinci dintre ei trebuie duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.
Este vorba de Cezar Dumitru Hnatiuc, în vârstă de 21 de ani, din Siret, acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat, complicitate la falsificare de monedă, complicitate la înşelăciune, ultraj contra bunelor moravuri, lovire sau alte violenţe, Ciprian Bobu, de 24 de ani, din Siret, cercetat pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat, ultraj contra bunelor moravuri, lovire sau alte violenţe, Cătălin Ştefan Cozmiciuc, de 21 de ani, din Siret, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat, falsificare de monedă, Andrei Marin Sfichi, de 20 de ani, din Siret, acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat, complicitate la falsificare de monedă, complicitate la înşelăciune şi rădăuţeanul de 24 de ani Mihai Mirel Simota, acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi furt calificat.
La finalul şedinţei de judecată, magistraţii Judecătoriei Rădăuţi au decis să-i aresteze pe cei cinci pentru o perioadă de 29 de zile.
„În cazul celorlalte şase persoane implicate în acest caz urmează să se ia o măsură limitativă de libertate, şi anume, interzicerea părăsirii localităţii”, a declarat Viorel Damu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

 

Trei maşini, ridicate pentru cercetări

În afara audierilor şi a propunerilor de arestare preventivă, anchetatorii au continuat să adune şi alte probe pentru a le putea depune la dosar.
„În cauză au fost ridicate, în vederea cercetărilor, trei autoturisme ce au fost folosite de suspecţi în activitatea infracţională. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor”, a declarat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.
Cele trei maşini se adaugă „arsenalului” deja confiscat de poliţişti cu ocazia celor 17 percheziţii de joi. În urma acestor acţiuni, au fost ridicate laptop-uri şi unităţi centrale de calculator, medii de stocare a datelor, 4.660 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, staţii de emisie-recepţie, telefoane şi aparatură pentru falsificarea monedelor, precum şi suma de 30.770 de lei.

 

Cum funcţiona gruparea

Gruparea care a fost destrămată de oamenii legii acţiona în două direcţii. Una dintre acestea era punerea în circulaţie de grivne (n.r. – moneda naţională a Ucrainei) falsificate, iar a doua priveşte furtul ţigărilor introduse ilegal în ţară de contrabandiştii din zona Siret.
În cazul falsificării grivnelor s-a stabilit că este vorba de circa 100 de bancnote în valoare de 50 şi 100, pe care membrii grupării le vindeau, la preţuri mai mici faţă de cele practicate la casele de schimb valutar, unor cetăţeni care călătoreau în Ucraina.
Furtul de ţigări se petrecea din depozitele clandestine pe care contrabandiştii le înfiinţau înainte de a-şi valorifica marfa. Contrabandiştii erau urmăriţi şi apoi membrii grupării intrau ilegal în acele depozite, de unde furau ţigările, mizând pe faptul că păgubiţii nu vor depune reclamaţii deoarece se simţeau cu musca pe căciulă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate de arestare pentru cinci dintre falsificatorii de grivne şi hoţii de ţigări.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 17 voturi
Mandate de arestare pentru cinci dintre falsificatorii de grivne şi hoţii de ţigări3.9517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei